Hawkeye is hier!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 24 november 2021.

Nieuws uit de parken

 • Twee Disneyland Parijs cast members zijn in het zonnetje gezet door ambassadeur Giona. Het gaat om Cyril en Olivier. Tijdens het begin van de lockdown in april 2020 besloten zij met behulp van een 3D printer meer dan 500 gezichtsschermen te produceren voor ziekenhuizen en leraren in de buurt.
 • Walt Disney World is gestopt met het verkopen van parktickets voor de week van Thanksgiving. De maximale capaciteit is namelijk bereikt. Het resort in Orlando bereidt zich voor op de, tot nu toe, drukste week van het jaar.
 • De Walt Disney World Railroad is al een tijdje gesloten in verband met de bouw van Tron in het Magic Kingdom. Een Imagineer heeft onthuld dat de sluiting wordt benut om één van de treinen te vernieuwen, maar ook dat we nog meer verrassingen mogen verwachten bij de nader aan te kondigen heropening.
 • De rotsen van Radiator Springs Racers zijn fantastisch om naar te kijken, maar voor sommige fans is dat kennelijk niet genoeg. Een over-enthousiaste bezoeker van Disney California Adventure beklom namelijk het rotswerk van de attractie, zo is te zien op een TikTok-video.
 • In eerdere afleveringen van D-Tales kwamen regelmatige lijstjes voorbij waarin allerlei zaken uit de wereld van Disney werden gerangschikt. Denk aan de Pixar Top-3, de mooiste darkrides of de beste restaurants in Disneyland Parijs. Disney Tourist Blog doet ook een duit in het zakje met een ranking van alle Disney Parken ter wereld.

Disney Cruise Line

 • Er is meer informatie naar buiten gebracht over de shows die aan boord van de Disney Wish te bezoeken zijn. Er zal een The Little Mermaid show zijn in de stijl van Broadway. In Seas the Adventure speelt Goofy de hoofdrol maar komen ook personages als Tiana, Elsa, Crush en Hercules voorbij. Op het dek van het schip zal Pirate’s Rockin’ Parlay Party plaatsvinden. Met vuurwerk!

Bioscoop en Disney+

 • Voor de animatieserie The Clone Wars bedacht Dave Filoni samen met George Lucas het personage Ahsoka Tano. In een interview met Empire Magazine vertelt Filoni dat het verhaal van de Ahsoka live-action serie al jaren in zijn hoofd zit maar dat de komst van The Mandalorian er wel invloed op heeft gehad.
 • Vanochtend zijn de eerste twee afleveringen van Hawkeye verschenen. Op YouTube heeft Disney+ een top 10 van de meest iconische momenten van Hawkeye in de MCU.
 • Joe Russo, co-regisseur van onder andere Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, heeft gezegd dat Tom Holland (Spider-Man) de plek van Robert Downey Jr. (Iron Man) in gaat nemen als “de ziel van de MCU”. Hiervoor moet de deal tussen Disney en Sony natuurlijk wel doorgezet worden.
 • Er is in aanloop naar Spider-Man No Way Home een grappige commercial van Hyundai uitgekomen. Uiteraard spelen Spider-Man en zijn vriend Ned hierin de hoofdrol.

Overig nieuws

 • De nominaties voor de Grammy Awards zijn bekend gemaakt en Disney maakt kans in een aantal categorieën. The Mandalorian en Soul zijn genomineerd in de categorie Best Score Soundtrack. “Agatha All Along” uit WandaVision is genomineerd in de categorie Best Song. Cruella maakt kans in de categorie Best Compilation Soundtrack. En tot slot is Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles van Billie Eilish genomineerd voor Best Music Film.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.