Hatbox Ghost maakt na een jaar zijn opwachting in het Magic Kingdom

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 1 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • Ongeveer een jaar na aankondiging dat hij terug zou keren is dan eindelijk de Hatbox Ghost toegevoegd aan de Haunted Mansion in het Magic Kingdom.
  • Disneyland Parijs start een grootschalige wervingscampagne met als doel 8.500 nieuwe werknemers aan te nemen, vooral voor essentiële onderhoudsfuncties. Het initiatief richt zich op meer dan 30 beroepen, inclusief technici en ingenieurs, met ruim 120 permanente posities beschikbaar. Deze rekruteringsinspanning, vergelijkbaar met vorig jaar, benadrukt de groei en diversificatie van Disneyland Parijs.
  • Op eerste kerstdag is het Magic Kingdom volledig uitverkocht. Tickets en parkreserveringen zijn uitverkocht, echter laat Walt Disney World wel weten dat er mogelijk extra beschikbaarheid toegevoegd kan gaan worden vanaf nu tot aan eerste kerstdag.
  • Het lichtspektakel Olaf’s Frozen Adventure is teruggekeerd naar EPCOT, met verlichting en kleurrijke patronen op Spaceship Earth, gesynchroniseerd met het nummer “When We’re Together“.
  • Shanghai Disneyland heeft de kostuums onthuld voor medewerkers in het nieuwe Zootopia-gebied, met een nadruk op veelzijdigheid. Een modeshow is enthousiast ontvangen door meer dan 200 medewerkers, waar shirts zijn onthuld met ingewikkelde ontwerpen en omkeerbare vesten voor verschillende rollen in het park.
  • De Disney Parken zijn nu gehuld in kerstsfeer, met voor het eerst San Fransokyo Square, en met deze feestelijke digitale achtergronden krijgen je computer, telefoon en smartwatch ook een feestelijke touch. Ontdek de magie van Main Street U.S.A. en andere betoverende locaties.
  • Disneyland Parijs Cast Members hebben een felicitatievlag gestuurd naar Hong Kong Disneyland ter ere van de World of Frozen opening. Dit is meteen ook een kans om te kijken naar de voortgang van de Arendelle façades in Parijs en dankzij deze bouw-update van DLP Report krijg je een kijkje op de voortgang van de Rapunzel attractie en de rotsen van de North Mountain.
  • Gisteravond was het Christmas Night AP event in Disneyland Parijs en deze avond werd geopend met een openingsceremonie op Central Plaza. Naast diverse fotomogelijkheden met unieke Disney-karakters, was er ook onder andere de “Mickey’s Winter Wonderland: Magical Memories” show op Castle Stage, de “Beauty and the Beast – Tale as Old as Time” show op Central Plaza en de podiumversie van Mickey’s Dazzling Christmas Parade in het Videopolis theater zie je hieronder.

Bioscoop en Disney+

  • Variety’s “Actors on Actors“-serie, met Oscar-genomineerden zoals Margot Robbie en Robert Downey Jr., keert terug op 11 januari. De gesprekken worden online uitgezonden vanaf 4 december en verschijnen in het nummer van Variety van 6 december. De line-up omvat ook onder andere Emily Blunt, Halle Bailey, Emma Stone en meer. De serie, bekend om zijn prestige, won een Daytime Emmy Award in 2019 en is dit jaar opnieuw genomineerd.
  • Michelle Williams, heeft onder andere geacteerd in Brokeback Mountain en Venom, zal de productie en de hoofdrol op zich gaan nemen in een nieuwe FX-serie, gebaseerd op de Wondery-podcast “Dying for Sex. De serie volgt een vrouw met borstkanker die haar man verlaat en na 15 jaar huwelijk haar seksualiteit begint te verkennen.
  • Disney+ beloont abonnees met speciale kortingen en aanbiedingen van 30 november 2023 tot 31 januari 2024. Voordelen omvatten een cruise-winactie, 20% korting op Ubisoft’s Avatar-game en exclusieve collectibles op shopDisney. Bovendien volgt op 3 januari 2024 een speciale aanbieding voor Walt Disney World. Abonnees kunnen ook genieten van meer dan 30 gratis digitale Marvel strips.
  • Disney+ heeft de eerste beelden onthuld van de Britse original serie Renegade Nell, gepland voor de lente van 2024. De avonturenserie, gemaakt door Sally Wainwright, volgt Nell, gespeeld door Louisa Harland, een slimme en moedige vrouw die onterecht beschuldigd wordt van moord en de beruchtste Engelse struikrover in 18e eeuw wordt. Ondersteund door een cast met onder andere Frank Dillane en Joely Richardson, belooft Renegade Nell een actievolle avonturenserie te worden met acht afleveringen van elk 45 minuten.
Bron: Laughing Place

Disney Cruise Line

  • De Disney Cruise Line heeft een nieuwe terminal geopend in Port Everglades, Fort Lauderdale Florida. De terminal biedt een naadloze inscheping met thema’s als Finding Nemo en diverse Disney-karakters. De Disney Dream vaart op dit moment vanuit Port Everglades naar tropische bestemmingen.
  • Over de Disney Dream gesproken: kijk hier naar de foto’s hoe de Dream is aangekleed voor de Disney Cruise Line Very Merrytime Voyages.

Overig nieuws

  • Jonathan Majors zal maandag terechtstaan voor aanklachten van mishandeling en intimidatie. De zaak draait om een vermeend incident van huiselijk geweld op 25 maart. De arrestatie van de vrouw bij het incident mag tijdens het proces worden besproken, aldus rechter Michael Gaffey. Het proces zal naar verwachting twee weken duren.
  • Nelson Peltz en zijn firma Trian Fund Management streven naar meer dan twee zetels in het Disney-bestuur, wat leidt tot een mogelijke strijd. Trian wil namelijk direct verandering bij aandeelhouders bewerkstelligen. Disney suggereert dat het om een persoonlijke wrok gaat van een bondgenoot van Peltz, voormalig Marvel-baas Ike Perlmutter. Deze ontwikkelingen volgen op Disney’s toevoeging van nieuwe bestuursleden als verdediging tegen Peltz. Trian, met ongeveer $3 miljard aan Disney-aandelen, bekritiseert het bestuur en wijst op tegenvallende aandelenprestaties.
  • The Walt Disney Company heeft meteen gereageerd op de verklaring van activistische investeerder Nelson Peltz (zie hierboven) en benadrukt succesvolle herstructurering en benoeming van nieuwe bestuursleden.
  • Nog meer nieuws vanuit The Walt Disney Company: Na bijna 4 jaar krijgen aandeelhouders die op 11 december 2023 aandelen hebben op 10 januari 2024 een cashdividend uitgekeerd van $0,30 per aandeel. “Dit is een jaar van belangrijke vooruitgang geweest voor the Walt Disney Company, gekenmerkt door strategische herstructurering en een hernieuwde focus op langetermijngroei..”, zei Mark Parker, voorzitter van de Raad van Bestuur.
  • Rechtsgeoriënteerde X-gebruikers roepen op tot een annulering van Disney+ abonnementen na het stoppen van Disney’s advertenties op het platform en de controversiële uitspraken van Elon Musk. Deze oproep zou X miljoenen kunnen gaan kosten, terwijl Disney+ een aanzienlijk aantal van zijn 146 miljoen abonnees moeten verliezen voor een vergelijkbaar effect.
  • Liefhebbers van de Disney Lorcana Trading Card Game opgelet: op 1 december komt de Disney Lorcana: Rise of the Floodborn uitbreiding naar shopDisney en op 22 december aanstaande keert Disney Lorcana: The First Chapter terug op shopDisney.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.