Happy Disney+ Day!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 12 november 2021.

Nieuws uit de parken

 • Gisteravond is in Disneyland in Anaheim Disney Merriest Nites van start gegaan. Ken Potrock, President van Disneyland, gaf een paar uur van te voren al een eerste blik op de nieuwe kerstoutfits van o.a. Mickey en Minnie.
 • De Muppets zijn weer terug in de parken! Tijdens Disney Merriest Nites zullen de Muppets in Disneyland te zien zijn terwijl ze bekende kerstliederen zingen vanaf de Omnibus op Main Street USA.
 • De heropening van It’s a Small World laat iets langer op zich wachten. De attractie was gesloten vanwege de kerst-overlay. Tijdens het hervullen van de vaargoot is een overstroming ontstaan die een negatief effect had op de techniek van de attractie.
 • Diversiteit is al een tijdje één van de nieuwe kernwaarden van de Walt Disney Company. Tijdens kerst in de parken wordt dit onder andere duidelijk door de inzet van cultureel diverse kerstmannen, zoals deze gisteren in Walt Disney World waren te zien.
 • Komt er een uitbreiding van Galaxy’s Edge in de Amerikaanse parken? Of heeft Disney het over ‘ons’ Star Wars-land dat nog steeds in ontwikkeling is? Tijdens de Investor Call van woensdag besprak de CFO van Disney de investeringen van 2022 in de parken. Hierbij noemde zij ook Galaxy’s Edge als een investering/uitbreiding. Hopelijk horen we hier meer over tijdens Destination D23 Live!
 • In Avengers Campus in Parijs wordt hard doorgewerkt. De eerste rode panelen van de façade van W.E.B. Slingers zijn inmiddels geïnstalleerd en… meer bomen!
 • Ook fantastisch nieuws uit het Disneyland Park: de voorkant van het kasteel is nu uit de steigers!

Bioscoop en Disney+

 • Waar haalt hij toch de tijd vandaan? Taika Waititi gaat een van de stemmen inspreken van Pixar’s Lightyear. Het zou gaan om een sidekick personage van Buzz Lightyear.
 • In de jaren ’90 was de animatieserie X-Men enorm populair. Die serie staat op Disney+, maar nu zou er wel eens een nieuwe serie gemaakt kunnen worden. Of het om een revival of een compleet nieuwe serie gaat, is nog niet bekend. Wie weet horen we vandaag meer tijdens de Disney+ Day aankondigingen.
 • Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers is verteld dat de Star Wars serie Andor, de Marvel serie Ms. Marvel en de live action film Pinocchio volgend jaar in het vierde fiscale kwartaal (juli/augustus/september) op Disney+ komen.
 • De release van Encanto komt steeds dichterbij. In onderstaande video vertellen de makers en hoofdrolspeler Stephanie Beatriz meer over de nieuwe film van Walt Disney Animation Studios.
 • Op Hulu verschijnt op 22 november een kerstspecial van Solar Opposites, een serie die bij ons via Star op Disney+ te zien is. In deze video een preview van deze special. Wanneer de special bij ons beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Disney+ Day

 • En dan, het nieuws waar het eigenlijk allemaal om gaat. Vandaag is het Disney+ Day en luisteraar en Daily Roundup-auteur Niels houdt voor Gids.tv een liveblog bij. Check het hier of bekijk het hieronder:

Overig nieuws

 • Op 30 november maakt Spider-Man zijn opwachting in de game Marvel’s Avengers van Square Enix. De trailer voor deze update is nu beschikbaar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.