Tokyo Disney Resort deelt heel veel on-ride foto’s uit Fantasy Springs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 7 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo Disney Resort heeft ons vanochtend verrast met heel veel foto’s uit Fantasy Springs. Voor wie spoilervrij wil blijven raden we aan om niet verder te lezen/kijken. In deze Daily Disney Roundup delen we een aantal foto’s, maar via de linkjes zie je er nog véél meer.
 • Allereerst is er Anna & Elsa’s Frozen Journey in het Frozen Kingdom gedeelte van het themagebied. Deze waterattractie volgt het verhaal van de eerste film.
Foto: Disney
 • De volgende foto’s zijn van Rapunzel’s Lantern Festival, opnieuw een waterattractie. Deze keer in het Rapunzel’s Forest gedeelte van Fantasy Springs. De attractie volgt het verhaal van de film Tangled.
Foto: Disney
 • Door naar Peter Pan’s Never Land waar we twee attracties aantreffen. In de 3D attractie Peter Pan’s Never Land Adventure sluiten gasten zich aan bij Peter Pan, Tinker Bell en de Lost Kids terwijl ze John redden van Captain Hook en zijn bende piraten. In Fairy Tinker Bell’s Busy Buggies krimp je naar het formaat van een elfje en help je Tinker Bell met het bezorgen van pakjes op vier seizoenslocaties in Pixie Hollow.
Foto: Disney
 • We zijn halverwege: over een maand of vijf – in sommige resorts iets eerder dan in anderen – is het alweer tijd voor Halloween. Om die reden is er weer een Halfway to Halloween evenement waarin de Disney parken hun evenementen aankondigen.
 • We beginnen maar even in het resort waar Halloween het langste duurt: Walt Disney World. De speciale avondopenstellingen onder de noemer Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party (MNSSHP) beginnen op 9 augustus en duren tot Halloween avond: 31 oktober. Wil je er zelf naartoe? Voor de mensen die overnachten in de resorts gaat de ticketverkoop op 8 mei van start, de reguliere gasten moeten tot 15 mei geduld hebben.
 • Er zijn nieuwe karakters om te ontmoeten, namelijk Mirabel en Bruno uit Encanto. Ook nieuw is de show DescenDANCE Party, een dansshow rond de nieuwe film Descendants: The Rise of Red. Mickey’s Boo-to-You Parade en de Disney’s Not-So-Spooky Spectacular zijn terug van weggeweest, net als de show met de heksen uit Hocus Pocus. De parade begint overigens wel iets vroeger dan voorgaande jaren.
 • Verder met Disneyland Anaheim: de Oogie Boogie Bash is terug op 25 augustus, een paar weken later dan in Orlando. Er zijn meer avonden gereserveerd maar verder veranderd er aan de westkust weinig. Data voor de verkoop van de tickets zijn er nog niet.
 • Dan hebben we Disneyland Paris. Daar is het vanaf 1 oktober feest. Ook in Parijs verandert er volgens Disney weinig ten opzichte van vorig jaar. Het feest duurt overigens tot 3 november.
 • In Tokyo Disney Resort is er uiteraard ook Halloween: vanaf 1 oktober tot 7 november. Details over die viering zijn nog niet bekend gemaakt, maar er wordt gesproken over ‘brand new theming’ en ‘new entertainment’.
 • In Hong Kong Disneyland is er van 12 september tot en met 31 oktober een Halloween gethematiseerd feest met een dinner show Let’s Get Wicked en een Nightmare Before Dinner Experience. Hieronder een sfeerimpressie van vorig jaar.
 • De bekendmaking van Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party betekende ook direct nieuws over Tiana’s Bayou Adventure. Er werd namelijk bekendgemaakt dat de gasten van die avonden plaats kunnen nemen in de attractie. De attractie in Magic Kingdom zou dus voor 9 augustus open moeten gaan. Echter, later op de dag werd Tiana’s Bayou Adventure weer verwijderd van die attractielijst.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren onthulde Disney de teaser trailer en poster voor hun aankomende ‘four piece’ animatiespecial, LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy. Het laat zien hoe de “bouwstenen van de Galaxy door elkaar raken”. X-Wing TIE Fighters, Ewok bounty hunters en Darth Jar Jar. Die laatste wordt opnieuw ingesproken door Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best en Mark Hamill keert terug als Luke Skywalker. Vanaf 13 september op Disney+.
 • Nog even terug naar de grote Star Wars marathon van het afgelopen weekend. In de bioscoop waren alle negen Skywalker Saga-films achter elkaar te zien. Dat heeft in totaal 25 uur geduurd. Op het officiële Nederlandse YouTube kanaal van Star Wars is een korte aftermovie verschenen.
 • De afgelopen maanden hebben de opnames van Tron: Ares plaatsgevonden in het Canadese Vancouver. De regisseur van de film, Joachim Rønning, heeft via sociale media bevestigd dat die opnames nu zijn afgerond.
 • Op 8 mei verschijnt de documentaire Let It Be over The Beatles op Disney+. Deze is helemaal gerestaureerd. De regisseur van die docu uit 1970 is Michael Lindsay-Hogg. In een video gaat hij in gesprek met Peter Jackson die samen met zijn team verantwoordelijk is voor de restauratie.
 • Het nieuwe seizoen van Doctor Who start aanstaande zaterdag. Ter promotie zijn er twee character posters verschenen. Ook is er een behind-the-scenes video over de casting van Ncuti Gatwa als de Fifteenth Doctor.

Disney Cruise Line

 • Ook bij de Disney Cruise Line is er veel aandacht voor Halloween. De speciale Halloween on the High Seas cruises vinden plaats op de Disney Wish, de Disney Magic en de Disney Fantasy tussen 9 september en 31 oktober. Speciaal voor de gelegenheid zijn er nieuwe kostuums gelanceerd.
 • Voor het nieuwste schip, de Disney Treasure, is een speciale Haunted Mansion bar aangekondigd. Er zijn nu nieuwe details over die bar naar buiten gekomen, bijvoorbeeld de collectible mugs en welke kunstwerken je in de bar kunt vinden.
Concept art van de Haunted Mansion bar in de Disney Treasure. Foto: Disney Parks Blog

Overig nieuws

 • In juni is het weer Pride Month en Marvel viert dat traditiegetrouw met een Marvel’s Voices: Pride one-shot comic. Dit jaar is dat X-Men: The Wedding Special #1. Ook zijn er Pride Variant Covers. Op acht covers zien we LGBTQIA+ helden uit het Marvel universum, waaronder leden van de Avengers, de X-Men en meer.
Pride Variant Covers van Marvel.
 • De meest recente cover story van Game Informer gaat over Star Wars Outlaws van Massive Entertainment. Het magazine bezocht de studio in Malmö, Zweden om met de developers te praten. Het belangrijkste aspect van de game is dat de keuzes die je maakt consequenties zullen hebben. Hierdoor ontstaat een robuust reputatiesysteem dat in bijna elk onderdeel van de game wordt gebruikt.
 • Vorig jaar is er een deal gesloten waarbij Disney de Comcast’s 33% van Hulu overneemt. De twee partijen huren nu een financieel adviseur in om de waarde te bepalen. JPMorgan en Morgan Stanley hebben beide taxaties voor Hulu verzorgd, maar omdat beiden nauw met de partijen samenwerken, hebben ze besloten een externe bank in te schakelen om te assisteren. JPMorgan waardeerde Hulu voor Disney op 27,5 miljard dollar. Morgan Stanley waardeerde Hulu voor Comcast op 40 miljard dollar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.