Guy Ritchie regisseert live action Hercules film

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 20 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • Buzz Lightyear is nu te zien als een face character in Disneyland in Anaheim. Zijn look is uiteraard gebaseerd op Pixar’s Lightyear. Gasten kunnen Buzz ontmoeten in Tomorrowland.
 • Een terugkerend character is Shang-Chi. Hij was eerder rond de release van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings al te zien in Avengers Campus en is nu dus terug.
 • Veel restaurants in Walt Disney World hebben de prijzen van bijgerechten verhoogd met zo’n 50%. Eerder betaalde je voor bijvoorbeeld French fries nog $2,99. Nu betaal je daar $4,49 voor.
 • Disney heeft meer voorstellingen van Finding Nemo: The Big Blue..and Beyond! in Walt Disney World geannuleerd. De reden is dat meerdere castleden ziek zijn geworden.
 • We meldden eerder al dat de Minnie Vans terug zijn in Walt Disney World. Blog Mickey werpt een blik op de prijzen van de taxiservice.
 • Vanwege de hitte in Frankrijk stond de Disneyland Railroad stil. De dagshow Dream… and Shine Brighter! ging wel door, maar in een afgeschaalde versie.
 • Tijdens een documentaire op de Franse televisie waren beelden te zien van Avengers Campus. Zoals het instapstation van Spider-Man W.E.B. Adventure en het geanimeerde attractiebord van Avengers Assemble: Flight Force.

Bioscoop en Disney+

 • Na Aladdin in 2019 zal Guy Ritchie opnieuw een live action versie van een Disney klassieker uit de jaren ’90 regisseren. Deze keer gaat het om Hercules. De film wordt geproduceerd door AGBO, het productiebedrijf van Joe en Anthony Russo, de regisseurs van onder andere Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.
 • De Pixar film Lightyear doet het minder goed in de bioscoop dan Disney gehoopt had. De film bracht in het openingsweekend in Amerika 51 miljoen dollar op. Wereldwijd staat de teller op 85,6 miljoen dollar waarvan dus 34,6 miljoen dollar van buiten Amerika komt. Dat is minder dan Jurassic World: Dominion en Top Gun: Maverick, films die al een tijdje draaien.
 • Volgens aanwezigen van het Annecy International Animation Film Festival zal Strange World, de volgende film van Walt Disney Animation Studios, een romantisch verhaalelement bevatten tussen twee tienerjongens.
 • Tegelijkertijd is de stemmencast van Strange World bekendgemaakt. Een van de eerder genoemde tienerjongens is Ethan. Hij wordt gespeeld door Jaboukie Young-White. De rest van de cast bestaat uit Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Gabrielle Union en Lucy Liu.
 • Tijdens een presentatie op het eerder genoemde Annecy International Animation Film Festival is bekendgemaakt dat de serie Zootopia+ vanaf 9 november te streamen is op Disney+.
 • Van alle Marvel series op Disney+ had Ms. Marvel het minste aantal kijkers in de Verenigde Staten. Voor de doelgroep 20 tot 24 jaar was het echter de meest bekeken Marvel serie. Ook was het kijkerspubliek diverser. Het is de eerste keer dat Marvel en Star Wars live action series tegelijk verschijnen.

Overig nieuws

 • De eerste concepten van de woningen in Cotino, de Storyliving by Disney community, zijn onthuld. De verwachting is dat de eerste bewoners hun woning kunnen betrekken in 2024.
 • Tijdens LEGO Con 2022 zijn verschillende LEGO sets aangekondigd gebaseerd op de verschillende franchises van Disney. Zo is er het Sanctum Sanctorum uit de Doctor Strange films, zijn er verschillende Star Wars sets en is er een set gebaseerd op de Avatar films.
 • Ook dit jaar krijgen weer een aantal celebrities een ster op de Hollywood Walk of Fame. En daar zitten er een paar bij met een Disney connectie. In de televisiecategorie krijgen onder anderen Jon Favreau (The Mandalorian) en Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) een ster. In de muziekcategorie krijgen de Jonas Brothers een ster. Zij braken door met Disney Channel producties.
 • En dan nog een kleine gratis tip van ons en van tipgever Max: Vanaf donderdag a.s. is er weer een sale op de site van Taschen, de uitgever die ook veel Disney boeken in de verkoop heeft.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.