Grootste LGBTQ+ conferentie komt naar Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 23 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Gasten kunnen nu een reservering maken voor de Celebrating Disney100 at the Disneyland Resort tour. Deze is vanaf 7 april tijdelijk beschikbaar.
 • De CenTOONial Park Fountain in het vernieuwde Mickey’s Toontown is weer open. Deze was sinds zaterdagmiddag afgesloten van het publiek, vermoedelijk vanwege problemen met de pH-waarde van het water.
 • Walt Disney Imagineering heeft op Instagram foto’s gedeeld van de Buzz Lightyear Exploration Rooms en Toy Box Suites in het Toy Story Hotel in Shanghai Disney Resort.
 • Hong Kong Disneyland dreigt met juridische stappen tegen gasten die hun jaarpas verhuren aan andere mensen. Chinese influencers gingen viral door dit te promoten.
 • Tokyo Disney Resort heeft wijzigingen doorgevoerd in hun Disney Look guidelines voor Cast Members. Die zijn nu meer genderneutraal op het gebied van kleding, kapsels en make-up.

Bioscoop en Disney+

 • De vierde Descendants film had een tijdje de werktitel The Pocketwatch. Maar inmiddels is bekend gemaakt dat de film Descendants: The Rise of Red gaat heten. Paolo Montalban is toegevoegd aan de cast als King Charming, de man van Cinderella. Die laatste wordt dan weer gespeeld door Brandy. Samen waren zij ook al in die rollen te zien in Rodgers and Hammerstein’s Cinderella uit 1997.
 • Neil Patrick Harris zal opnieuw in de huid kruipen van Barney Stinson in How I Met Your Father. Hij was in die rol al negen seizoenen lang te zien in How I Met Your Mother.
 • Er zijn drie nieuwe castleden bekend van het derde seizoen van Only Murders in the Building. Het gaat om Jeremy Shamos, Linda Emond en Wesley Taylor.
 • Schrijvers Damon Lindelof en Justin Britt-Gibson hebben hun werk voor een nieuwe Star Wars film pas net neergelegd, maar nu is hun opvolger al bekend. Het gaat om Steven Knight die vooral bekend is als bedenker en schrijver van de serie Peaky Blinders.
 • Variety heeft een artikel geschreven waarin ze dieper ingaan op het vertrek van Victoria Alonso bij Marvel Studios. De reden is nog steeds niet bekend, maar de beslissing zou gemaakt zijn door meerdere partijen waaronder human resources, Disney’s juridische afdeling en meerdere executives zoals Disney Entertainment co-chairman Alan Bergman. Kevin Feige zou aangevoeld hebben dat hij geen kant meer op kon en voor Alonso zelf kwam het als een complete verrassing. 

Overig nieuws

 • De grootste LGBTQ+ conferentie zal dit jaar (in september) georganiseerd worden in Walt Disney World. Het gaat om het Out & Equal Workplace Summit dat jaarlijks 5000 bezoekers trekt. Disney is ook een van de sponsors. Wat dit vervolgens gaat betekenen voor het conflict tussen The Walt Disney Company en gouverneur Ron DeSantis is afwachten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.