Gina Carano klaagt Disney en Lucasfilm aan met hulp van Elon Musk

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 7 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Het Symphony of Colours seizoen gaat bijna van start en dus verschijnen er steeds meer decoraties in Disneyland Paris. LaughingPlace deelde een groot aantal foto’s.
 • In Disney Village zijn schuttingen geplaatst bij Planet Hollywood. De verwachting is dat de “bal” gesloopt wordt terwijl het onderliggende gebouw gespaard blijft.
 • Er wordt steeds meer zichtbaar van de vernieuwde CommuniCore Hall in EPCOT. WDW News Today heeft de nieuwste update.
 • Walt Disney Presents, het theater in Disney’s Hollywood Studios waar Disney sneak peaks van haar nieuwe filmprojecten toont, zou in onderhoud gaan. Nu is het alsnog uitgesteld óf zelfs gecanceld.
 • Disney is op zoek naar poppenspelers voor de show The Little Mermaid – A Musical Adventure, de vervanger van Voyage of the Little Mermaid. Met deze oproep is ook nieuw concept art naar buiten gekomen van drie poppen uit de show: Sebastian, Flounder en Max.
 • Een man heeft recent een 46 jaar oud ticket gebruikt om het Magic Kingdom binnen te komen. Matthew Ables vond het ticket uit 1978 in het huis van zijn familie. Hij ging ermee naar de gastenservice en tot zijn verbazing kreeg hij toen een geldig toegangsbewijs.

Bioscoop en Disney+

 • Gina Carano klaagt Disney en Lucasfilm aan vanwege discriminatie en onrechtmatig ontslag. In 2021 kondigde Lucasfilm aan dat Carano niet terug zou keren in The Mandalorian nadat ze een bericht gedeeld had waarin Republikeins zijn vergeleken werd met Joods zijn tijdens de Holocaust. Ook bespotte ze het dragen van mondkapjes tijdens de COVID-19 pandemie en suggereerde ten onrechte dat er tijdens de presidentsverkiezingen van 2020 kiezersfraude had plaatsgevonden. Via een gerechtelijk bevel eist de actrice dat Lucasfilm haar opnieuw gaat casten in de rol van Cara Dune. De juridische kosten worden betaald door Elon Musk.
 • En over The Mandalorian gesproken… De recent aangekondigde film The Mandalorian & Grogu heeft een startdatum: Op 17 juni 2024 zullen de opnames van start gaan in Los Angeles, Californië.
 • Een rigger die bij Radford Studios werkte, stierf gisteren nadat hij van de dakspanten was gevallen, zo heeft Deadline vernomen. Het crewlid werkte aan de set van Wonder Man van Marvel Studios, maar de serie was op dat moment niet aan het filmen. Een woordvoerder van Marvel Studios heeft gereageerd: “Onze gedachten en diepste medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden, en onze steun staat achter het onderzoek naar de omstandigheden van dit ongeval.”
 • Ter gelegenheid van Black History Month heeft Disney+ een nieuwe promo online gezet. Hierin wordt de Celebrate Black Stories collectie van de streamingdienst gepromoot.
 • Komend weekend is het weer tijd voor de Super Bowl. Traditiegetrouw worden er tijdens de reclameblokken veel nieuwe trailers vertoond. What’s on Disney Plus speculeert dat we wel eens trailers kunnen krijgen van o.a. Deadpool 3, Inside Out 2 en Kingdom of the Planet of the Apes.
 • In een story op Instagram heeft Tim Oliehoek laten weten dat zijn Disney+ Original film De Ballonvaarder Die Uit De Lucht Kwam Vallen (Engelse titel: Fly the Coop) afgerond is. Met de caption “Picture lock!!” laten de regisseur en zijn editor weten dat de montage klaar is. Een releasedatum is nog niet bekend.
 • Fox Corp., Warner Bros. Discovery en Disney gaan een nieuwe streaming samenwerking lanceren die al hun sportprogramma’s van ESPN, TNT en Fox Sports beschikbaar zal maken onder één platform. Dit zal mogelijk de wereld van sport op tv opschudden.

Overig nieuws

 • Blackwells Capital heeft officieel zijn proxy-gevecht met Disney gelanceerd, in de hoop drie genomineerden in de Raad van Bestuur van Disney te krijgen. Ze suggereren ook dat The Walt Disney Company mogelijk in drie entiteiten zou kunnen worden opgesplitst.
 • Marvel heeft een bijzonder concert aangekondigd. Infinity Saga: Concert Experience zal op 30 en 31 augustus plaatsvinden in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Ook op diezelfde locatie maar dan een maand eerder: Disney ’80s-’90s Celebration in Concert.
 • Marvel-acteur Jonathan Majors moet tot april wachten om erachter te komen of hij wel of niet naar de gevangenis gaat vanwege zijn veroordeling voor huiselijk geweld. Het uitstel komt nadat het verdedigingsteam van Majors een motie had ingediend om het vonnis nietig te verklaren.
 • Lucasfilm en Psyonix hebben aangekondigd dat er in de game Rocket League vanaf vandaag en tot en met 21 februari een Limited Time Event genaamd Mandalorian Mayhem is met personages en iconografie uit The Mandalorian.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.