Gerucht: EPCOT’s Play Pavilion is gecanceld

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 19 oktober 2022.

Nieuws uit de parken

 • Hoog bezoek in Walt Disney World deze week: een groep Disney Executives houdt een “Global Retreat” om bij te praten en om vooruit te kijken naar de toekomst.
 • WDWNT meldt in een gerucht dat de eerste beslissing op de samenkomst in Orlando alvast is genomen: het Play Pavilion in EPCOT zou officieel gecanceld zijn en onafgemaakt achtergelaten worden in de huidige staat.
 • Een bezoek aan EPCOT is niet compleet zonder een korte stop bij Club Cool. In deze naar Coca-Cola gethematiseerde winkel kun je allerlei frisdranken van over de hele wereld proeven. Sinds gisteren kun je niet langer onbeperkt bekertjes vullen maar krijg je bij de ingang één bekertje om een smaak te proeven. Try Beverly! 😉
 • Vanaf 4 november zal Akershus Royal Banquet Hall weer open gaan in EPCOT. Vanaf volgende week kunnen de eerste reserveringen worden gemaakt voor het restaurant.
 • Na een onderhoudsbeurt van een paar maanden is de papegaai bij de Adventureland Bazaar in het Magic Kingdom weer teruggekeerd. De audio-animatronic is onderdeel van A Pirate’s Adventure ~ Treasures of the Seven Seas, een spel dat gasten kunnen spelen in het park.
 • In Disney Village is het grote scherm bij bij de Sports Bar verwijderd. Inmiddels is bevestigd dat het scherm vervangen wordt door een grotere variant.

Bioscoop en Disney+

 • De release van Disenchanted is een week vervroegd. De film zou eigenlijk tijdens Thanksgiving (24 november) op Disney+ verschijnen maar de nieuwe releasedatum is nu 18 november. Ook verscheen er een nieuwe poster.
 • Op donderdag 3 november kun je op Disney+ kijken naar een nieuwe aflevering van Marvel Studios Assembled. Deze keer komt de making of van She-Hulk: Attorney at Law aan bod. Een dag later verschijnt Director by Night. Daarin een kijkje achter de schermen bij Werewolf by Night.
 • Het lijkt er op dat een populair koppel uit de Marvel comics binnenkort de overstap maakt naar de MCU. Het gaat om Wiccan en Hulkling. Beschrijvingen van casting calls voor de Disney+ serie Agatha: Coven of Chaos lijken te verwijzen naar deze personages. Wiccan is een oudere versie van Billy, een van Wanda’s kinderen uit WandaVision en Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Hulkling (Teddy) is nog compleet nieuw in de MCU.
Afbeelding uit King in Black: Wiccan and Hulkling (2021)
 • Er gaat ook een gerucht rond over de MCU serie Ironheart. Sacha Baron Cohen die vooral bekend is als Borat zou de slechterik Mephisto gaan spelen.
 • Hulu en Disney+ hebben een nieuwe trailer en poster online gezet van Welcome to Chippendales. De serie vertelt het verhaal van de oprichter van de beroemde mannelijke stripact. De serie verschijnt op 22 november al op Hulu. In Nederland en België moeten we tot 11 januari wachten.
 • We zijn inmiddels halverwege het eerste seizoen van Andor. Showrunner Tony Gilroy en hoofdrolspeler Diego Luna kijken in een featurette terug op aflevering 4, 5 en 6 van de Star Wars serie.

Overig nieuws

 • In de lijst van aangekondigde boeken kan er nog eentje bij: binnenkort komt The Disney Animation Renaissance: Behind the Glass at the Florida Studio van Mary E. Lescher uit. Dit boek gaat vooral in op de rol van Orlando’s animatiestudio in het ontwikkelen van de films van de second golden age of animation.
 • Samuel L. Jackson is terug als Nick Fury. Deze keer niet in een film en nog niet in de binnenkort te verschijnen serie Secret Invasion, maar wel voor een reclamefilmpje van de mobile card game Marvel SNAP.
 • Ter gelegenheid van de aankomende feestdagen start Lucasfilm een nieuwe merchandise campagne genaamd Star Wars: Bing Home the Galaxy. Elke dinsdag worden nieuwe producten onthuld van onder andere Hasbro, Funko, LEGO en Mattel.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.