Disney trekt aan de rem bij Genie+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 19 mei 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het Twitter account Disneyland Paris Works is weer in een vliegtuigje geklommen om luchtfoto’s van het resort te maken. In onderstaande tweet zie je de huidige situatie van de bouwwerkzaamheden van het Frozen gebied.
 • Niet alleen in het Studios Park wordt gewerkt, ook Phantom Manor en Pirates of the Caribbean in het Disneyland Park kregen (kleine) updates.
 • Gisteren verwelkomde Parijs 500 kinderen als onderdeel van een Franse organisatie die kinderen in ziekenhuizen helpt om een leuke dag te hebben. Ook Didier Deschamps en de vrouw van president Macron waren aanwezig.
 • Het gebruik van Genie+ wordt nog iets ingewikkelder in Walt Disney World. Vanaf 8 juni is de toepassing alleen per dag, per ticket te koop en dus niet meer als add-on bij het aanschaffen van de tickets voor alle dagen. Dit betekent volgens de nieuwe berichtgeving dat Genie+ op sommige dagen theoretisch gezien uitverkocht kan zijn. Dit staat volgens kenners absoluut in verband met de hoge vraag naar het systeem waardoor Lightning Lanes snel niet meer beschikbaar zijn en gasten die het systeem hebben gekocht ontevreden zijn. Met deze aanpassing kan Disney meer de regie nemen over de beschikbaarheid.
 • Disney heeft de officiële procedure voor de Boarding Groups van Cosmic Rewind bekend gemaakt. De gang van zaken is vergelijkbaar met de Boarding Groups van Rise of the Resistance, alleen hoef je voor de eerste ronde van 7:00 uur niet in het park aanwezig te zijn. Nieuw is dat gasten van Deluxe Resorts en Deluxe Villa Resorts een extra mogelijkheid krijgen om op sommige dagen, tijdens extended evening hours, mee te dingen naar een extra Boarding Group.
 • Christine McCarthy, de CFO van The Walt Disney Company heeft gezegd dat we snel meer Encanto-verschijningen in de parken kunnen zien.
 • Volgens Twitter-account Disney Glimpses heeft Walt Disney World de avondshow Enchantment de afgelopen weken aangepast en uitgebreid met meer vuurwerk en betere projecties.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft de rechten gekocht van een documentaire over Elton John. De documentaire heeft de extreem lange titel Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and the Years That Made His Legend. De documentaire zal waarschijnlijk eerst te zien zijn tijdens filmfestivals en een beperkte bioscooprelease. Daarna exclusief op Disney+.
 • Disney introduceert later dit jaar eerst in Amerika een goedkoper Disney+ abonnement met reclames. Nu is bekend gemaakt dat bij programma’s van een uur of korter 4 minuten reclame te zien zal zijn. CFO Christine McCarthy verwacht dat meer mensen zullen kiezen voor deze reclamevariant dan voor de huidige reclamevrije variant.
 • Ewan McGregor kijkt in een featurette terug op hoe hij ooit begon als Obi-Wan Kenobi in The Phantom Menace. Ook verteld hij over hoe het is om na al die jaren terug te keren in die rol voor de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi.
 • Nog meer Obi-Wan Kenobi: In een video van Vanity Fair beantwoorden Ewan McGregor, Hayden Christensen en Moses Ingram zeven Star Wars vragen.
 • Stan Lee, mede-bedenker van vele Marvel helden zoals Spider-Man, overleed in 2018 maar kan in toekomstige Marvel Studios films en series (en ook in de parken en merchandise) toch weer zijn opwachting maken. Marvel heeft namelijk een deal van 20 jaar gesloten voor het gebruik van zijn naam en zijn gelijkenis.

Overig nieuws

 • Voormalig Disney CEO Bob Iger blijft maar investeren in bedrijven. Nu heeft hij dat ook gedaan in de start-up Gopuff (een bezorgservice). Door deze investering zal Iger ook een adviserende rol krijgen voor het bedrijf.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.