Genie+ maakt plaats voor Lightning Lane Multi Pass en Lightning Lane Single Pass

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 26 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney World voert vanaf 24 juli een aantal grote wijzigingen door in zijn Genie+ service, waaronder het wijzigen van de naam van het product en het toestaan ​​dat gasten vooraf een aantal reserveringen voor attracties kunnen boeken. De nieuwe naam van Genie+ wordt Lightning Lane Multi Pass en wat nu nog bekend staat als Individual Lightning Lane gaat Lightning Lane Single Pass heten.
 • Gasten die in een Disney hotel verblijven kunnen 7 dagen van tevoren reserveren en meteen voor hun volledige verblijf. Andere gasten kunnen 3 dagen van tevoren reserveren. Overigens kan dit voorlopig nog niet in elders dan in Amerika, dus moeten we hier met een VPN werken.
 • De attracties in de verschillende parken worden voor de Multi Pass ook weer in categorieën verdeeld. Je kunt per dag maximaal één reservering per park uit de eerste categorie kiezen en de overige twee uit de tweede categorie. In die eerste categorie zitten onder andere Tiana’s Bayou Adventure, Frozen Ever After, Soarin’, Runaway Railway en Smuggler’s Run. In Animal Kingdom zijn geen categorieën vastgelegd.
 • In het Disneyland Resort worden ook de namen Lightning Lane Multi Pass en Lightning Lane Single Pass ook ingevoerd, maar de dienst zelf zal niet veranderen. Het vooraf reserveren geldt daar dus niet.
 • Ondanks de negatieve verhalen op social media kunnen de jaarpashouders van Walt Disney World niet wachten op de opening van Tiana’s Bayou Adventure: op 28, 29 en 30 juni zijn alle reserveringen uitverkocht.
 • Binnenkort kunnen gasten die EPCOT bezoeken meer te weten komen over het nieuwe Zootopia-themagebied in Shanghai Disneyland. In het House of the Whispering Willows in het China paviljoen komt namelijk een nieuwe tentoonstelling. Sinds 2016 bevond zich daar een tentoonstelling over de bouw van Shanghai Disneyland.
 • In datzelfde park wordt Living with the Land weer aangepakt. Inmiddels is de brandende bosjes scène terug van weggeweest en zijn er verschillende effecten weer toegevoegd.
 • In Tokyo Disneyland maken ze er een gewoonte van om lang stil te staan bij een sluiting van een attractie. Voor Buzz Lightyear’s Astro Blasters is dat vanaf 2 juli. Er komt dan een speciale overlay van de attractie: Astro Hero Time! Dit deel duurt tot 18 september. Vanaf 19 september tot en met 31 oktober is er ook een tweede deel.
Het logo van de overlay ‘Astro Hero Time!’

Bioscoop en Disney+

 • Op het YouTube kanaal van Industrial Light & Magic (ILM) is een video verschenen van een half uur waarin schrijver/regisseur Dave Filoni, Production Visual Effects Supervisor Richard Bluff, Animation Supervisor Paul Kavanagh en Visual Effects Supervisor Enrico Damm de visuele effecten van Ahsoka bespreken.
 • Vanaf vrijdag 13 september kun je op Disney+ kijken naar LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy. Van deze vierdelige miniserie zijn een aantal nieuwe afbeeldingen verschenen.
 • Een verwijderd nummer uit de film Enchanted uit 2007 heeft eindelijk het levenslicht gezien dankzij de reconstructie van een fan. De film zou oorspronkelijk een inleidend lied bevatten, gezongen door Idina Menzel als Nancy en James Marsden als Prins Edward.
 • Er zijn een aantal nieuwe behind the scenes video’s verschenen die zich verdiepen in de totstandkoming van de laatste aflevering van dit seizoen van Doctor Who, ‘Empire of Death’. Naast onderstaande video vind je via deze link nog een paar andere video’s. Uiteraard zijn er spoilers!
 • Disney’s ABC News Studios heeft details bekendgemaakt over een gloednieuwe documentaire die een kijkje gaat nemen in het leven van de legendarische journalist Barbara Walters. Zij overleed op 30 december 2022.

Overig nieuws

 • De remake van de game Epic Mickey uit 2010 heeft een releasedatum. Disney Epic Mickey: Rebrushed van uitgever THQ Nordic verschijnt op 24 september op PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch. Er is ook een trailer verschenen voor de Collector’s Edition. Bij deze versie van de game zitten een aantal extraatjes waaronder een Mickey Mouse beeldje van 28 centimeter hoog.
 • Eerder in deze Daily Disney Roundup hadden we het al even over LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy. Het zal niet als een verrassing komen dat LEGO een aantal sets gaat uitbrengen gebaseerd op deze miniserie. Volgens een Poolse retailer gaat het om deze sets: 75389 The Dark Falcon en 75393 TIE Fighter & X-wing Mash-up.
 • De Academy of Motion Picture Arts and Sciences (of kortweg AMPAS) staat op het punt een stuk groter te worden en heeft gisteren bijna 500 potentiële nieuwe leden uitgenodigd om zich aan te sluiten. Onder hen bevindt zich Dan Abraham, co-regisseur van de korte animatiefilm Once Upon a Studio.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.