Genderneutrale toiletten in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 15 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs is begonnen met een test voor genderneutrale toiletten. Deze zijn vlakbij Autopia. Voor de damestoiletten waren daar twee aparte ruimtes. Een daarvan is nu genderneutraal gemaakt.
 • Ook Mickey en Minnie kijken uit naar de opening van TRON Lightcycle Run. Tijdens een media event verschenen ze in lichtgevende TRON outfits. Ook heeft Disney een eerste blik gegeven op de merchandise van de attractie. Een deel van deze merchandise zal worden verkocht in een nieuwe pop-up-shop. Het is nog onduidelijk waar deze winkel precies te vinden zal zijn, maar waarschijnlijk in of rondom het pand van het voormalige Stitch’s Great Escape te vinden.
 • Voor TRON Lightcycle Run heeft Disney een nieuwe vorm van merchandise aangekondigd. De experience, die apart moet worden gereserveerd, gaat TRON Identity Program heten. Gasten kunnen hierin een actiefiguur personaliseren.
 • Pasen komt er weer aan en dus is Eggstravaganza terug in Disneyland, Disney California Adventure en Downtown Disney District. Op die plekken zijn op karakters geïnspireerde paaseieren verstopt.
 • Katee Sackhoff (Bo-Katan Kryze in The Mandalorian) bracht recent een bezoek aan Galaxy’s Edge in Disneyland. Uiteraard ontmoette ze daar Din Djarin en Grogu. Ook heeft ze een lightsaber gebouwd in Savi’s Workshop.
 • Goed nieuws voor fans die graag Shanghai Disneyland willen bezoeken. China heeft eindelijk de grenzen weer geopend voor buitenlandse toeristen.

Bioscoop en Disney+

 • Empire Magazine heeft een prachtige nieuwe foto van Halle Bailey als Ariel in de live-action remake van The Little Mermaid voor ons in petto. Zij zal tevens een nieuw lied ten gehore brengen, getiteld ‘For the First Time’. Het gaat over haar ervaringen op het vaste land, volgens regisseur Rob Marshall.
 • Volgens Samba TV en The Wrap zijn de kijkcijfers van The Mandalorian seizoen 3 lager dan voor Obi-Wan Kenobi (28% lager) en The Book of Boba Fett (2% lager). De best bekeken seizoensopening op Disney+ is nog steeds Loki van Marvel.
 • Disney gaat actief op zoek naar de personen die het script van Ant-Man and the Wasp: Quantumania een maand voor de release gelekt hebben. Via twee dagvaardingen probeert men Reddit en Google te verplichten hieraan mee te werken.
 • Bij de ‘concurrentie’ zijn ze druk bezig met de reclame voor Spider-Man: Across the Spider-Verse, de nieuwe Spider-Man animatiefilm van Sony Pictures Animation. Zo bracht Empire Magazine een nieuwe blik op de film, die een liefdesverhaal tussen Miles en Gwen zal bevatten.

Overig nieuws

 • In de Donald Duck van deze week komen drie wel heel bekende podcasters voorbij…

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.