Geen stakingen en demonstraties in de zomermaanden in Disneyland Parijs

In juli en augustus één keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 7 juli 2023.

Nieuws uit de parken

 • Mede dankzij de voortdurende onrust in Frankrijk, de komende zomervakanties en de reeds aangekondigde onderhandelingen met Disney in augustus, hebben de Disneyland Parijs vakbonden besloten om in de maanden juli en augustus niet te staken en te demonstreren. Mogelijk zou het in september wel plaats kunnen vinden.
 • Les Mysterès du Nautilus is op 1 juli weer geopend. Er zijn veel wijzigingen aangebracht met gerenoveerde rekwisieten, nieuwe verlichting en de salonscene is geüpgraded met nieuwe technieken. De animatronic van de grote inktvis is verdwenen. Deze is vervangen door een scherm. Deze update bracht de afgelopen dagen wel veel nieuwsgierige bezoekers naar de attractie.
 • De verkiezing voor de nieuwe Disneyland Parijs ambassadeurs is begonnen. Cast Members die in aanmerking komen, men moet minstens zes maanden al in dienst zijn, hebben tot 20 augustus de tijd om zich aan te melden en worden gekozen door een managementpanel. Deze ambassadeurs zullen dan het vernieuwde Disneyland Hotel en de uitbreiding van de Walt Disney Studios Park openen. Zij zullen Carmen Lleo Badal en Quentin Rodrigues opvolgen.
 • Ja, ja! Het is echt waar! De eerste rolbanden bij de parkeerplaats van Disneyland Parijs gaan weer open!
 • De backdrop voor de meet & greet locatie op Pixar Plaza in het Walt Disney Studios Park is sinds dinsdag zichtbaar achter de bouwhekken.
 • Om de nieuwe show TOGETHER: A Pixar Musical Adventure te vieren, heeft glasfabrikant Arribas de Luxo Ball uitgebracht. Deze Luxo Ball is natuurlijk een icoon van de Pixar films.
 • Disneyland Parijs is sinds begin dit jaar begonnen met het aanbieden van een nieuwe service voor slechtziende en blinde gasten. Door middel van verwisselbare 3D-kaarten en beschrijvende audio helpt de Virtuoz-tablet gasten hun weg te vinden in beide parken, inclusief alle themagebieden en enkele restaurants.
 • De eerste beelden zijn verschenen de Disney merchandise die verkrijgbaar zal zijn tijdens de Mickey’s Very Merry Christmas Party.
 • Afgelopen dinsdag was het Independence Day in de Amerikaanse parken en dit is dan ook groots gevierd. In het Magic Kingdom vlogen er o.a. diverse vliegtuigen van de US Air Force in formatie boven het park, maakten Minnie Mouse en Goofy hun opwachting in een speciale outfit gebaseerd op de 4th of July en was de Disney World Monorail gekleurd in rood, wit en blauw. Daarnaast was er zowel in Orlando als Anaheim een speciale vuurwerkshow:
 • De wachttijden waren gedurende 4th of July in diverse parken extreem laag. De langste wachttijd was 90 minuten voor Frozen Ever After en de gemiddelde wachttijd lag op 30 minuten. De lage bezoekersaantallen in Disney’s Animal Kingdom en Disney’s Hollywood Studios waren te wijten aan het gebrek aan een vuurwerkshow. Bezoekers brachten immers hun dag liever door in EPCOT of het Magic Kingdom waar wel speciale vuurwerkshows waren. Deze lage wachttijden worden ook bevestigd door de data dump van TouringPlans.
 • Walt Disney World heeft nieuwe artiesten aangekondigd voor de Eat to the Beat concerten op het 2023 EPCOT Food & Wine Festival, de vernieuwde line-up is hier te vinden.
 • In het midden van World Showcase Lagoon in EPCOT worden er steeds meer pilaren geplaatst, deze zullen gebruikt worden voor een mogelijk nieuwe vuurwerkshow.
 • De populairste datum voor Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party, 31 oktober, is al volledig uitverkocht. Dit is geen verrassing omdat deze dag al jaren als eerste uitverkocht raakt.
 • Disneyland heeft afgelopen maandag aangekondigd dat de Haunted Mansion op 14 augustus gesloten zal worden om de The Nightmare Before Christmas overlay te krijgen.
 • De Rogers: The Musical is op 30 juni in première gegaan en heeft op openingsdag alle premium viewing packages uitverkocht. Met dit package krijg je o.a. een gevulde popcorn bucket, drankje, vooraf toegang tot een lounge in Stage 12 en eerder toegang tot het theater waardoor je de beste plekken kan kiezen. Echter ging niet alles goed, want op dezelfde dag klonk ook het brandalarm en werd het theater geëvacueerd.
 • Indiana Jones is gespot in Disneyland. Hij zal hier, zoals al reeds aangekondigd, meet & greets houden en zal gedurende de dag door Adventureland ronddwalen. Ook kun je hem soms vinden in de wachtrij van de Indiana Jones Adventure of bij de wachtrij van de Jungle Cruise. Daarnaast is de Indiana Jones Pinball machine weer terug in Adventureland. Deze pinball machine was een aantal jaar niet meer in het park aanwezig, maar is sinds kort weer onderdeel van het binnen zitgedeelte van de Bengal Barbecue.
 • Het Tokyo Disney Resort heeft onlangs bekendgemaakt dat er een 40th anniversary drone show komt, die te zien zal zijn op diverse vuurwerkfestivals in Japan.

Bioscoop en Disney+

 • Indiana Jones and the Dial of Destiny stond tijdens het openingsweekend bovenaan de wereldwijde box office en verdiende tot nu toe 130,6 miljoen dollar met de lancering van de film.
 • Vandaag is de eerste reeks gerestaureerde classic shorts toegevoegd aan Disney+. En goed nieuws: ook in Nederland! Het gaat om The Skeleton Dance (1929), Building a Building (1933), Bath Day (1946), Figaro and Frankie (1947), Goofy Gymnastics (1949) en Aquamania (1961).
 • Nieuwe toevoegingen aan Disney’s Tron: Ares, de derde Tron film: Jodie Turner-Smith en Greta Lee voegen zich bij de cast die onder anderen al uit Evan Peters en Jared Leto bestaat.
 • Het filmen van Captain America: Brave New World is afgerond, deze film zal echter pas 26 juli 2024 in de bioscopen te zien zijn. Ook de opnames van de nieuwe Alien film van 20th Century Studios zijn klaar.
 • Er is een nieuwe clip verschenen van de nieuwe Haunted Mansion film, te zien vanaf 26 juli aanstaande in de bioscopen.
 • De Star Wars serie Andor is genomineerd in 3 categorieen bij de Television Critics Association Awards, onder andere voor Program of the Year. Er zijn ook nominaties voor heel veel andere series: Abbott Elementary, The Bear, Welcome to Wrexham, Bluey, Young Jedi Adventures, American Born Chinese, High School Musical: The Musical: The Series, Love, Victor, Marvel’s Moon Girl and Devil Dinosaur, Ms. Marvel, The Mysterious Benedict Society, A Small Light, Fleishman Is in Trouble en The Patient.
 • Op 12 mei werd de Disney+ Original film Crater toegevoegd op Disney+. Maar iedereen die nog van plan was deze te gaan kijken, heeft pech. Minder dan twee maanden later is de film verwijderd, waarschijnlijk als kostenbesparing.
 • Binnenkort start het derde en laatste seizoen van de FX serie Reservation Dogs. De trailer is gisteren online verschenen.

Overig nieuws

 • Disney heeft meer details bekendgemaakt over Destination D23 dat van 8 tot en met 10 september georganiseerd wordt in Disney’s Contemporary Resort in Walt Disney World. Bezoekers kunnen daar verschillende presentaties bijwonen.
 • Marvel heeft de San Diego Comic-Con Panel line-up gepresenteerd voor komende editie. Er zullen onder andere panels zijn over de designs van de X-Men en de Women of Marvel. De game Marvel’s Spider-Man 2 krijgt zelfs een panel in Hall H.
 • Disney is deze week geconfronteerd met een mogelijke collectieve rechtszaak wegens discriminatie op grond van geslacht. Meer dan vier jaar geleden dienden LaRonda Rasmussen en Karen Moore een klacht in tegen de Walt Disney Studios, waarin ze hen beschuldigden vrouwelijke werknemers te discrimineren door hen minder te betalen dan mannelijke werknemers.
 • Nog heel even terug naar de 4th of July: Ter gelegenheid van deze Amerikaanse feestdag plaatste Disney onderstaande Special Look online.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.