Geen apart ticket voor Halloween en New Year’s Eve in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 17 april 2023.

Nieuws uit de parken

 • Twee avondopenstellingen in Disneyland Parijs waar voorheen aparte tickets voor gekocht moesten worden, zijn dit jaar vrij toegankelijk voor elke bezoeker. Het gaat om Halloween (op 31 oktober) en New Year’s Eve. Voor beide evenementen zijn de parken langer geopend.
 • DLP Report geeft vanuit de trein een update over de status van it’s a small world. De attractie lijkt vanuit de buitenkant klaar om heropend te worden.
 • Iets dat al helemaal klaar en geopend is, is de uitbreiding van Pizzeria Bella Notte. Het nieuwe gedeelte van het restaurant is gebaseerd op de Pixar-film Luca. Laughing Place heeft een aantal foto’s online gezet.
 • Ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van Disney’s Animal Kingdom hebben de Muppets Kermit en Animal het park bezocht. Uiteraard werd dit bezoek ook gebruikt om reclame te maken voor de nieuwe show op Disney+ die op 10 mei in première gaat.
 • Disney’s Animal Kingdom staat ook uitgebreid stil bij Earth Week. Dat doet men onder andere met karakters die je niet vaak ziet in de parken. Zo zijn Baloo, Tinker Bell & Fawn en Koda & Kenai uit Brother Bear inmiddels al gespot. Het karakter DiVine, wat vaker te ontmoeten is in het park, staat deze week in bloei.
 • Het eerste platform van Harmonious, de voormalige avondshow van EPCOT, wordt aan de achterkant van het park ontmanteld.
 • Het personage Wong uit de Doctor Strange-films zal zijn opwachting maken in Hong Kong Disneyland. De Sorcerer Supreme zal bezoekers ontmoeten in Tomorrowland vlakbij Iron Man Experience en Ant-Man and the Wasp: Nano Battle.

Bioscoop en Disney+

 • Vorige week zijn tijdens Star Wars Celebration drie films aangekondigd. Het lijkt erop dat de New Jedi Order-film (met Daisy Ridley als Rey Skywalker) als eerste uitgebracht zal worden, gevolgd door de film van Dave Filoni waarin de verhaallijn van The Mandalorian tot een climax komt. Dan blijft de film van James Mangold over de oorsprong van de Jedi en de Force als derde over.
 • Vorig jaar had Disney met Avatar: The Way of Water een enorm succes. Toch waren er ook films die het een stuk minder goed deden in de bioscoop. Met Strange World verloor Disney 197.4 miljoen dollar, Lightyear verloor 106 miljoen dollar en de 20th Century Studios-film Amsterdam was goed voor een verlies van 108,4 miljoen dollar.
 • In een nieuwe featurette vertellen onder anderen regisseur David Lowery en Jude Law (Kapitein Haak) over Peter Pan & Wendy. De film is vanaf 28 april te zien op Disney+.
 • Een Marvel-film met drie vrouwelijke personages in de hoofdrol lijkt voor sommigen een probleem te zijn. Binnen de MCU kreeg de trailer van The Marvels in de eerste 24 uur namelijk de meeste duimpjes omlaag op YouTube.
 • Een primeur voor Disney+ in Amerika: daar is sinds vrijdag Ant-Man beschikbaar met een gebarentolk. Deze vertaalt de film naar American Sign Language.
 • Eerder in deze Daily Disney Roundup zag je hoe The Muppets een bezoek brachten aan Disney’s Animal Kingdom. Maar ter promotie van de nieuwe serie The Muppets Mayhem (10 mei op Disney+) is er nu ook een videoclip uitgebracht.

Overig nieuws

 • Een nieuw hoofdstuk in het verhaal rondom Reedy Creek. De procureur-generaal van de staat Florida heeft een verzoek ingediend om alle bewijsstukken rond de voorbereiding van de Developers Agreement, die op 8 februari is ondertekend, op te sturen. Er wordt expliciet gevraagd naar bewijsstukken die kunnen aantonen dat Disney geprobeerd heeft de wet te omzeilen of te dwarsbomen. Zulke documenten zijn vooralsnog niet gevonden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.