Galactic Starcruiser maakt laatste reis in september

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 19 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • De Star Wars: Galactic Starcruiser gaat permanent dicht. De laatste “reis” zal van 28 tot en met 30 september zijn. In een statement laat Disney weten trots te zijn op de Cast Members en Imagineers. Ook wordt er gezegd dat er lessen geleerd zijn die gebruikt zullen worden bij het creëren van toekomstige ervaringen. Disney gaat contact opnemen met bezoekers die geboekt hadden voor 30 september of later.
 • En er was gisteren nog meer groot nieuws: Disney heeft namelijk de plannen om Walt Disney Imagineering (en andere Disney Parks, Experiences and Products medewerkers) naar Lake Nona in Florida te verhuizen officieel gecanceld. Dit liet Josh D’Amaro in een brief weten. Ook Walt Disney World President Jeff Vahle heeft gereageerd.
 • Eerder was al bekend gemaakt dat de live-action versie van Ariel uit The Little Mermaid naar Disneyland, Walt Disney World en Disneyland Parijs zal komen. Nu is ook bekend dat dit vanaf 26 mei zal zijn. In Parijs zal Ariel te vinden zijn in het Walt Disney Studios Park.
 • Sinds Hong Kong Disneyland heropende na de coronasluiting, is het park vijf dagen per week geopend. Vanaf de week van 18 juni zal dat naar zes dagen per week gaan en in juli en augustus zullen er meerdere weken zijn waarop het park alle zeven dagen open is.

Bioscoop en Disney+

 • Op 26 mei gaan meerdere series verwijderd worden van Disney+. Het gaat onder andere om de volgende Original series: Willow, Big Shot, Turner & Hooch, Just Beyond, Mysterious Benedict Society, Howard en The World According To Jeff Goldblum.
 • Gisteren is Indiana Jones and the Dial of Destiny in première gegaan tijdens het filmfestival van Cannes. De film kreeg een staande ovatie van 5 minuten en dat maakte Harrison Ford emotioneel. Eerder kreeg hij ook al een ere-Palme d’Or. Ook is er een featurette verschenen over dit laatste avontuur van Indiana Jones.
 • Na ongeveer tien jaar keert de animatieserie Futurama terug. En Hulu heeft bekendgemaakt dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen vanaf 24 juli te zien zal zijn. Het is nog niet bekend of dit ook geldt voor Disney+ in Nederland en België.
 • Marvel en Sony hebben een nieuwe promo online gezet van Spider-Man: Across the Spider-Verse. Daarin ontmoet Miles Morales een andere Spider-Man genaamd Pavitr Prabhakar.
 • Brianna Hildebrand en Shioli Kutsuna keren terug in Deadpool 3. Hildebrand was in de eerste twee films ook al te zien als Negasonic Teenage Warhead. Kutsuna speelde in Deadpool 2 de rol van Yukio.
 • Searchlight Pictures heeft de trailer online gezet van Theater Camp. Tony Award winnaars Ben Platt en Molly Gordon spelen de hoofdrollen in deze komische film.

Overig nieuws

 • Nog even terug naar de gecancelde verhuizing van Walt Disney Imagineering naar Lake Nona. Uiteraard heeft gouverneur Ron DeSantis van Florida gereageerd. Hij zegt dat het niet als een verrassing komt vanwege “de financiële problemen van het bedrijf, de dalende marktkapitalisatie en de dalende aandelenkoers”.
 • Maar ook de burgemeester van Orange County heeft gereageerd op dit nieuws. Hij legt de schuld volledig bij gouverneur Ron DeSantis.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.