Flinke progressie in het Studios Park

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 19 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Twitteraar Disneyland Paris Works verblijdt ons geregeld met updates vanuit het Studios Park over de voortgang. Bij de laatste beelden zien we vooral flinke progressie rondom het meer.
 • De Disney Store in Disney Village in Parijs werd gedeeltelijk verbouwd, maar deze verbouwing is inmiddels afgerond en dus is de winkel weer volledig geopend.
 • De lange geschiedenis van de Super Diner (voorheen Café des Cascadeurs) is voor veel DLP fans wellicht al bekend. Toch heeft het Disney Parks Blog er een artikel over geschreven waarin ook gesproken wordt met Cast Members.
 • Vorige week benoemden we nog dat het werk aan Tarzan’s Treehouse in Disneyland nog niet echt opschiet, maar dat het vooral nog steeds onduidelijk is hoe de nieuwe versie eruit gaat zien. Er gaat nu een gerucht rond dat de vernieuwde attractie wel eens een S.E.A.-thema kan krijgen.
 • De opening laat nog even op zich wachten, maar het Magic Kingdom is op dit moment druk bezig met het werven van Cast Members voor TRON Lightcycle Run. Ook de attractiekleding is bekend gemaakt voor het Opening Team.
 • Tijdens D23 in 2019 werd een attractie voor het UK Pavilion in EPCOT aangekondigd. Dit zou een uitbreiding van het Pavilion worden, gebaseerd op Mary Poppins. Sinds de pandemie is het stil rondom het project, het is dus de vraag of Cherry Tree Lane is gecanceld of alleen uitgesteld.
 • In Disney’s Animal Kingdom is de Dino Diner verwijderd, zowel fysiek als van de park-plattegrond. Is dit een eerste teken is van de transformatie van Dinoland USA naar een Moana en Zootopia gebied? Blog Mickey praat ons bij.
 • In Hong Kong Disneyland schiet men al aardig op met de bouw van Arendelle: World of Frozen. Het kasteel en Elsa’s ijspaleis krijgen steeds meer vorm.

Disney Cruise Line

 • En opnieuw verdwijnt een coronamaatregel op de schepen van de Disney Cruise Line. Cast Members zijn namelijk niet meer verplicht een mondkapje te dragen.

Bioscoop en Disney+

 • Aanstaande woensdag gaat Andor eindelijk van start op Disney+. In onderstaande Special Look is te zien hoe de serie gelinkt is aan A New Hope en Rogue One.
 • Het casten van een andere Star Wars serie gaat ondertussen door. The Hollywood Reporter schrijft dat Charlie Barnett een rol heeft in The Acolyte. Hij wordt hiermee herenigd met showrunner Leslye Headland. De twee werkten eerder samen aan de Netflix serie Russian Doll.
 • Kamala Khan oftewel Ms. Marvel zal volgend jaar te zien zijn in de bioscoopfilm The Marvels. Maar in de geruchtensfeer gaat nu rond dat er ook een tweede seizoen van de serie Ms. Marvel in de maak is.
 • De soundtrack van de eerste vier afleveringen van She-Hulk: Attorney at Law is uitgebracht. Uiteraard te beluisteren op alle bekende muziek streamingdiensten.

Overig nieuws

 • Het is bekend dat Bob Chapek niet heel geliefd is onder een groep Disney-fans. De CEO van de Company heeft dan ook een aantal bijnamen, die op Twitter nogal eens voor hilariteit zorgen. Toch zorgt het soms ook voor verwarring, zoals bij een gerenommeerde journalist van de Amerikaanse zender CNBC.. 🙂
 • Het is nu niet meer voor te stellen, maar er was een tijd dat sommige mensen geen vertrouwen hadden in een Iron Man film. Zo iemand was ook de baas van New Line Cinema. Die liet de filmrechten in 2005 terug gaan naar Marvel omdat hij het personage niet logisch vond. Hij vond hem te zwaar om te kunnen vliegen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.