Fantasy Springs opent op 6 juni 2024

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 27 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

 • Groot nieuws vanuit Tokyo DisneySea: Fantasy Springs zal op 6 juni 2024 openen. In dit gebied kan je genieten van attracties gebaseerd op Frozen, Tangled en Peter Pan.
 • Architectenbureau Whildorn heeft gisteren een grootschalige renovatie van Disney Sequoia Lodge bevestigd. Het gaat hierbij om de 1000 kamers, 2 restaurants, de winkel en het zwembad dat gerenoveerd zal worden. Een startdatum is nog niet bekend maar zal naar verwachting plaatsvinden nadat het Disneyland Hotel is geopend.
 • Er is nieuwe Disney 100 merchandise verschenen in Disneyland Parijs.
 • Er is meer informatie bekend over de allereerste Enchanted Christmas Night in Disneyland Parijs. Er zullen onder andere 5 shows in het park gaan plaatsvinden, je kan met meer dan 50 unieke characters een selfie maken en je kan tot 02.00 uur in de nacht van dit evenement genieten.

Bioscoop en Disney+

 • Een nieuwe ontwikkeling in de onderhandelingen tussen de studio’s en de SAG-AFTRA (de Screen Actors vakbond): de studio’s stoppen met onderhandelen tot aan januari 2024 als zij in de komende week geen deal sluiten. Dit is een tactiek van de studio’s om de SAG-AFTRA druk op te leggen om een deal te aanvaarden.
 • Wat zouden we zonder onze eigen Jorn Jokker moeten: Disney+ heeft de release van seizoen 5 van What We Do in the Shadows niet bekendgemaakt, maar gelukkig kwam Jorn er al snel genoeg achter dat we vanaf afgelopen woensdag weer kunnen genieten van onder meer Laszlo, Nandor en Guillermo.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line heeft een overzicht gepubliceerd van alle cruises die begin 2025 zullen gaan varen.
 • Vanochtend is de Disney Wonder de haven van Sydney binnen gevaren, voorafgaand aan het eerste Australische seizoen. Het is het eerste Disney-schip dat de Australische wateren bevaart sinds de oprichting van de Disney Cruise Line in 1998.

Overig nieuws

 • Voor de podcast liefhebbers een tip: sinds 11 oktober is de Frozen Podcast: Forces of Nature verschenen. Deze is gericht op fans van 6 tot 12 jaar, maar zal iedereen aanspreken die van Frozen houdt. Het is één doorlopend verhaal, in afleveringen van 15-18 minuten, dat zich afspeelt na de gebeurtenissen in Frozen 2.
 • Alhoewel er nog geen officiële releasedatum bekend was, leek het er op dat de game Star Wars: Outlaws aan het begin van 2024 zou verschijnen. Maar dat wordt mogelijk toch later in dat jaar. Een winstcijferrapport van game publisher Ubisoft lijkt daarop te wijzen.
 • Walt Disney World beschermt onbedoeld een belangrijke wildcorridor in Florida, waarbij het habitats behoudt en migratie van de Everglades naar Tampa ondersteunt.
 • Twee weken geleden werd bij het BBC programma Strictly Come Dancing Disney’s 100ste verjaardag gevierd door middel van een speciale dans.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.