Façade van Flight Force komt tot leven

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 8 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • DLP Report heeft een video online gezet van de façade van Avengers Assemble: Flight Force. In de video zien we hoe de kunstmatige intelligentie F.R.I.D.A.Y. tot leven komt op het gebouw.
 • Vorige maand sprak een team van Imagineers tijdens MCM Comic Con London over Avengers Campus in Parijs. Het complete panel is nu terug te kijken op het YouTube kanaal van Marvel.
 • Tickets voor de Halloween Soirées in Disneyland Parijs zijn nu te koop. Voor 29 oktober zijn de tickets €79. Op Halloween zelf (31 oktober) zijn de tickets €89.
 • In een interview in de New York Times doet de man wiens aanzoek werd afgebroken in Disneyland Parijs zijn verhaal.
 • Het was al een tijdje bekend dat de Minnie Vans terug zouden keren in Walt Disney World en nu is er ook een datum bekend: op 29 juni rijden ze weer!
 • Hoewel het de eerste dagen lastig was om een Bourding Group te bemachtigen voor Cosmic Rewind (vaak waren de groepen al binnen een seconde vol), lijkt er nu meer ruimte te zijn om relatief gemakkelijk toegang tot de attractie te krijgen.
 • In Tokyo Disney Resort wordt vanaf vrijdag nog een attractie toegevoegd aan het Premier Access aanbod. Het gaat om Toy Story Mania in Tokyo DisneySea.

Bioscoop en Disney+

 • Sinds vanochtend is de eerste aflevering van Ms. Marvel beschikbaar op Disney+. Dat het een bijzonder feit is dat er voor het eerst een moslim superheld te zien is in de MCU, blijkt ook wel uit onderstaand briefje dat geschreven is door de bekende Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai.
 • Op 5 augustus kun je op Disney+ kijken naar Prey, een nieuwe film binnen de Predator franchise. Er is nu een poster en bekijk hieronder ook de nieuwe trailer.
 • De release van Lightyear komt steeds dichterbij. Er zijn speciale posters vrijgegeven voor de verschillende bioscoopervaringen: IMAX, Dolby Cinema en RealD 3D. Ook is er een fragment uit de film beschikbaar:
 • De animatiefilm Strange World verschijnt niet in de Franse bioscopen. Disney is het niet eens met de regels voor streamingdiensten in Frankrijk. Een bioscoopfilm mag daar pas na 17 maanden op Disney+ verschijnen, en dan voor een periode van vijf maanden. Daarna volgt een periode waarin de film exclusief op een tv zender uitgezonden kan worden. Na 36 maanden kan de film pas definitief aan Disney+ toegevoegd worden.
 • Volgens een gerucht gaan we binnenkort Batuu (de planeet van Galaxy’s Edge) terugzien in een live action Star Wars project. Dit zou de tijdens Star Wars Celebration aangekondigde serie Skeleton Crew kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook de film van Taika Waititi.
 • Streamingdiensten die actief zijn in Europa moeten ervoor zorgen dat minstens 30% van het aanbod Europees is. Hier is Disney+ met ongeveer 10% Europees aanbod tot nu toe nog niet in geslaagd.

Overig nieuws

 • Disney on Ice keert in september terug voor een tour langs Amerikaanse steden. In de nieuwe show reist men af naar Arendelle en Colombia want de films Frozen en Encanto staan centraal.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.