Er wordt opnieuw gestaakt in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 30 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Vanochtend zijn de Cast Members van Disneyland Parijs opnieuw gaan staken. In een tweet van de vakbond werd opgeroepen om bij elkaar te komen bij het het backstage Imagination gebouw.
 • De werkzaamheden aan de bestrating rondom het Disneyland Hotel in Parijs schuiven telkens iets op, om te zorgen dat de doorstroming bij de ingang op gang kan blijven. Deze keer is het rechtergedeelte vlakbij Salon Mickey vrijgegeven.
 • De Pinocchio/Fantasia float is teruggekeerd in de Festival of Fantasy Parade in het Magic Kingdom. De float was bijna twee maanden afwezig. En ook al is de float nu terug, hij is nog niet helemaal functioneel. Een teken dat de parade na bijna tien jaar misschien toe is aan vervanging.
 • Hoewel Disney’s Hollywood Studios lang bekend stond als een slecht park voor counter service restaurants, is daar de laatste jaren met alle uitbreidingen verandering in gekomen. Disney Tourist Blog legt uit waar de beste plekjes in het park te vinden zijn.
 • De koets van Cinderella is tijdelijk teruggekeerd als fotolocatie in het Magic Kingdom. Dit was ter gelegenheid van het Memorial Day Weekend.
 • Vanaf morgen zijn er twee Monsters, Inc. snacks te koop in Walt Disney World. Bij The Lunching Pad is dan Mike Wazowski Cake te koop. Bij Cosmic Ray’s Starlight Café is de Sulley Slush verkrijgbaar.

Bioscoop en Disney+

 • Er is een nieuwe promo verschenen voor de horrorfilm The Boogeyman van 20th Century Studios. Hierin wordt duidelijk dat de boogeyman over de hele wereld bekend is onder verschillende namen, waaronder bij ons natuurlijk als de boeman.
 • Een paar weken geleden verscheen The Muppets Mayhem op Disney+. De serie zit vol met easter eggs en die zijn door Laughing Place op een rijtje gezet.
 • Marvel heeft een sneak peek naar buiten gebracht van de animatieserie X-Men ’97. Dit is in de vorm van een speciale cover van de comic X-Men: Hellfire Gala. De cover is gemaakt door Dan Veesenmeyer die aan de originele X-Men animatieserie werkte als storyboard artist.

Disney Cruise Line

 • Disney Cruise Line viert dit jaar de vijfentwintigste verjaardag met de Silver Anniversary at Sea. Voor een foto- en videoverslag aan boord van de Disney Magic kun je terecht bij Laughing Place.

Overig nieuws

 • Elk jaar wordt de reputatie van de 100 meest zichtbare bedrijven in Amerika gepeild. In 2023 is The Walt Disney Company op plaats 77 geëindigd. Dat is 12 plaatsen lager dan vorig jaar. De totale score is 70.9 uit 100.
 • De rechten op de muziek van Queen veranderen binnenkort van eigenaar. Volgens bronnen van CNN gaat de Universal Music Group deze voor 1 miljard dollar overnemen van de huidige eigenaar: de Disney Music Group.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.