Er wordt getest in Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 2 februari 2022.

Nieuws uit de parken

  • Het Chinese Nieuwjaar wordt steeds grootser gevierd in de Disney parken. Ook in Parijs werd er gisteren aandacht besteed aan de feestdag.
  • Gasten die een reservering voor Star Wars: Galactic Starcruiser hebben, kunnen nu speciale kleding kopen via shopDisney. Zo is bijvoorbeeld de iconische witte jurk van prinses Leia beschikbaar. Gasten met een reservering kunnen 60 dagen voor hun check-in datum en 30 dagen na hun check-out datum een bestelling plaatsen.
  • Expedition Everest in Disney’s Animal Kingdom is al een tijdje in onderhoud. Disney heeft gezegd dat de attractie nog tot half april gesloten zal zijn. Toch was er activiteit te zien: er vonden testritten plaats.
  • En niet alleen in Animal Kingdom wordt er getest, ook de Walt Disney World Railroad rijdt weer voor het eerst in jaren haar testrondjes.
  • Disneyland After Dark: Sweethearts’ Nite is gisteren van start gegaan in Anaheim en zal nog op vier andere avonden in februari plaatsvinden. Er zijn verschillende speciale foto locaties gebaseerd op onder andere Lady and the Tramp, The Little Mermaid en Luca.
  • Al eerder werd aangekondigd dat het vliegtuig van Walt Disney te zien zal zijn op de komende D23 Expo. Op dit moment wordt het vliegtuig voorbereid op het vertrek richting Anaheim.

Bioscoop en Disney+

  • De 20th Century Fox film No Exit heeft een eerste trailer gekregen. Ook is er een poster naar buiten gebracht. De thriller komt op 25 februari direct naar Disney+ (en Hulu in de Verenigde Staten).
  • Een film die wel in de bioscoop zal verschijnen is Death on the Nile, geregisseerd door Kenneth Branagh. In onderstaande featurette vertelt hij samen met andere castleden over de film. De film is op 9 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.
  • Februari is in Amerika Black History Month. Daarom heeft Disney de verhalen over en verteld door de zwarte gemeenschap in het zonnetje gezet. Op Disney+ vind je nu een collectie genaamd Celebrate Black Stories waarin al deze verhalen verzameld zijn.

Overig nieuws

  • We bespreken het in D-Tales 269, die later vandaag online komt: Een nieuwe Nederlandse webshop waarin je een collectie stijlvolle lifestyle artikelen van Disney, Marvel, Star Wars én Harry Potter aantreft is nu online: wonderwarenhuis.nl.
  • Gisteren berichtten we al over de nummer 1 positie van “We Don’t Talk About Bruno” in de Billboard Hot 100. Het NOS Jeugdjournaal maakte er een leuk item over met onze eigen Michiel Veenstra.
  • Whoopi Goldberg is voor twee weken geschorst bij The View op ABC. Dit is naar aanleiding van haar controversiële opmerkingen over de holocaust. Daar heeft ze haar excuses voor aangeboden maar toch besloot Kim Godwin, president van ABC News, dat het verstandig is dat Whoopi de tijd neemt om er over na te denken.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.