Josh D’Amaro over Galactic Starcruiser: “Er gaat iets gebeuren”

In juli en augustus één keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 30 juni 2023.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen dinsdag heeft Josh D’Amaro in een interview met The Points Guy benoemd dat er iets gaat gebeuren met de Star Wars: Galactic Starcruiser. Maar wat dat dan precies zal zijn, heeft hij uiteraard nog niet gezegd.
 • De Toy Soldier Marching Band zal voor het eerst sinds 2019 terugkeren tijdens de Mickey’s Once Upon a Christmastime Parade. Disney Parks Live Entertainment heeft nu een vacature uitstaan voor marching trompettisten en percussionisten voor tijdens deze parade.
 • Er vindt steeds meer progressie plaats bij Tiana’s Bayou Adventure in Walt Disney World. Disney heeft op hun Instagram kanaal laten weten dat de watertoren van Tiana’s Foods is geïnstalleerd, deze watertoren zal immers de blikvanger worden van deze attractie.
 • Disneyland en Marvel hebben een preview vrijgegeven van Rogers: The Musical. De show is vanaf vandaag te zien in het Hyperion Theater in Disney California Adventure. De show is gebaseerd op een scène uit de Disney+ serie Hawkeye.
 • Bij de ingang van de parken heeft Disneyland Parijs een juridische mededeling toegevoegd. Deze gaat over privacy en gegevensbescherming naar aanleiding van het automatisch maken van een foto van elke bezoeker zodra deze het toegangsticket laat scannen.
 • Vanaf morgen zal Mantis te zien zijn in Avengers Campus in Parijs ter gelegenheid van de eerste verjaardag van het themagebied. Ze zal naast Star-Lord te zien zijn tijdens de Guardians of the Galaxy: Dance Challenge.
 • In Worlds of Pixar in het Walt Disney Studios Park zijn de lantaarnpalen met Luxo Jr. thema verschenen. Voormalig Imagineer Jim Shull is niet zo enthousiast.
 • De samenwerking tussen Disneyland Parijs en Mars is sinds afgelopen week officieel. Producten zoals Twix, M&M’s, Snickers en Freedent (die onder Mars vallen) zijn vanaf nu beschikbaar in Boardwalk Candy Palace. Er wordt verwacht dat er nog meer projecten en samenwerkingen op dit vlak zullen worden aangekondigd.
 • Les Mystères du Nautilus staat gepland om morgen (1 juli) weer open te gaan voor de bezoekers. Onlangs heeft de attractie een volledige onderzeese renovatie ondergaan, waarbij een groot aantal decors en accessoires zijn bijgewerkt en het licht- en geluidssysteem is verbeterd.
 • Natacha Rafalski is op woensdag verkozen tot de nieuwe president van de Amerikaanse kamer van koophandel in Frankrijk, een onafhankelijke organisatie die ruim 200 Franse en Amerikaanse bedrijven representeert in verdere trans-Atlantische samenwerkingen.
 • Thomas Hecart is benoemd tot vicepresident Communicatie en Public Affairs in Disneyland Parijs. In deze rol houdt hij toezicht op de teams Corporate Communication, Cast Communication, Press Relations, Government Affairs en Corporate Social Responsibility. Hij volgt hierbij Angela Bliss op.
 • Afgelopen week kwamen er al beelden uit van de wachtrij van Wandering Oaken’s Sliding Sleighs in Hong Kong Disneyland. Deze keer neemt Alfred Lee, Creative Designer van Walt Disney Imagineering Asia, je mee in een video door de wachtrij van deze nieuwe attractie.

Bioscoop en Disney+

 • Om Disney 100 te vieren gaat Disney acht films opnieuw uitbrengen in de bioscoop. Het gaat om Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl, Toy Story, Frozen, Beauty and the Beast, The Incredibles, Coco, The Lion King en Moana. Het is nog even afwachten of deze re-releases ook in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen te zien zullen zijn.
 • Entertainment Weekly heeft met Christopher Ford en Jude Law, de bedenker en hoofdrolspeler van Skeleton Crew, gesproken. Ze vertellen over het avontuurlijke aspect van de Star Wars serie. Ook vertellen ze dat het een serie over kinderen is, niet per se een serie voor kinderen.
 • Lucasfilm president Kathleen Kennedy heeft in een interview met Games Radar Plus gepraat over de komende films. Ze vertelt onder andere dat de film van regisseur James Mangold over het ontstaan van de Force mogelijk een thematische connectie zal hebben met de New Jedi Order film (met Daisy Ridley als Rey) die zich zo’n 25.000 jaar later afspeelt.
 • De kijkcijfers vlak na de lancering van seizoen 2 van The Bear op Hulu zijn 70% hoger dan die van seizoen 1. Hiermee is het de best bekeken Hulu première geworden van FX. Vanaf 2 augustus 2023 zal seizoen 2 van The Bear te streamen zijn op Disney+.
 • In augustus is het derde seizoen van een andere FX serie te zien, namelijk Reservation Dogs. Sterlin Harjo, een van de makers van de serie, heeft bekendgemaakt dat dit het laatste seizoen zal zijn.
 • Evan Peters, bekend als Quicksilver in de X-Men films, is gecast in Tron: Ares. Eerder was al bekend dat Jared Leto te zien zal zijn in de film.
 • Disney heeft een hele reeks character posters vrijgegeven van Haunted Mansion. We zien onder anderen Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Danny DeVito en Owen Wilson.
 • Vandaag heeft Disney+ een sing along versie van de musical Hamilton toegevoegd. Ook beschikbaar in Nederland.

Overig nieuws

 • Onder anderen Kevin Feige, Michelle Yeoh en Chadwick Boseman (postuum) hebben te horen gekregen dat ze in de Hollywood Walk of Fame Class van 2024 zitten, dit betekent dat ze in 2024 een ster op de Hollywood Walk of Fame ontvangen.
 • Gisteren is er in de Burbank Town Center Mall een gratis expositie geopend, The Joel Magee Disneyland Collection. Deze expositie is te zien tot 16 juli aanstaande en men kan onder andere een doombuggy uit The Haunted Mansion bewonderen evenals een diorama van de ride lay-out van Indiana Jones Adventure.
 • Om de lancering van de game Marvel’s Spider-Man 2 later dit jaar te vieren is er op Fulong Beach in New Taipei City, Taiwan een enorm zandsculptuur gebouwd. Deze sculptuur is onderdeel van de Fulong International Sand Sculpture Art Festival waar dit jaar Disney 100 wordt gevierd.
 • In een door oud Disney-aandeelhouder en Kissimmee-inwoner Kenneth Simeone aangespannen rechtszaak over de handelswijze van Disney in reactie op de “Don’t Say Gay” wet, heeft rechter Lori Will nu geoordeeld dat de leidinggevenden van Disney niet nalatig waren en niet te kwader trouw handelden bij het opstellen van de reactie.
 • Er is een trailer verschenen voor de game Disney Illusion Island. De game verschijnt op 28 juli op de Nintendo Switch.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.