Er is nog hoop voor Willow op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 17 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • De lange opknapbeurt van Indiana Jones Adventure in Disneyland komt tot een einde deze week. Een aantal scènes zijn vernieuwd. Met nieuwe digitale effecten wordt de kracht van Mara nog duidelijker. Er zijn geen elementen toegevoegd uit de nieuwe film Indiana Jones and the Dial of Destiny.
 • De laatste Figment animatronic in Journey Into Imagination was een tijdje kapot. Maar goed nieuws: hij is weer gemaakt.
 • Op 22 april, Earth Day, viert Disney’s Animal Kingdom de vijfentwintigste verjaardag. Voor deze gelegenheid is er speciale merchandise en een Tree of Life cupcake.
 • Een grote groep Walt Disney World werknemers is gaan protesteren met teksten als “Magic doesn’t pay the bills”. Zij willen een loonsverhoging. Er waren ook veel regenboogvlaggen waarmee verwezen werd naar het conflict tussen Disney en gouverneur Ron DeSantis vanwege de Don’t say gay-wet.
 • Tijdens D23 Expo vorig jaar werd concept art onthuld van een aantal blue sky projecten van Walt Disney Imagineering. Een Villains themagebied kreeg een enthousiaste reactie en dat is ook de Imagineers opgevallen.
 • In de Daily Disney Roundup van gisteren las je al over het bezoek van Bob Iger (en Josh D’Amaro) aan Disneyland Parijs. Op Instagram heeft Natacha Rafalski, president van Disneyland Parijs, een stukje geschreven over dit bezoek.

Bioscoop en Disney+

 • In de Daily Disney Roundup van gisteren deelden we het nieuws dat de serie Willow is gecanceld. Echter blijkt dit iets genuanceerder te liggen. Omdat de productie van streaming series in het algemeen vertraagt, zullen de opnames van Willow de komende 12 maanden niet hervatten. Toen is besloten om de cast vrij te maken van hun contractuele verplichtingen.. Volume II is inmiddels geschreven en het lijkt erop dat Disney en Lucasfilm nog steeds voornemens zijn verder te gaan met de serie. Alleen zal het dus iets langer duren. Producent en schrijver Jon Kasdan legt het uit in een aantal tweets.
 • Disney+ heeft tijdens de wereldpremiere op SXSW een poster onthuld voor American Born Chinese. Deze is gemaakt door de visual artist James Jean. De serie is vanaf 24 mei te zien op Disney+.
 • Medebedenker en producent Jeff ‘Swampy’ Marsh keert terug als producent en stemregisseur van Phineas and Ferb. In januari werd bekend dat de animatieserie terug zal keren met 40 afleveringen.
 • Demi Lovato maakt haar regiedebuut met een documentaire over voormalige kindsterren. De documentaire heeft de werktitel Child Star en is bedoeld voor Hulu.
 • Disney heeft een trailer en poster vrijgegeven van The English, een zesdelige serie met onder anderen Emily Blunt. Vanaf 12 april te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • Bob Iger is terug als CEO van The Walt Disney Company, maar ondertussen is de zoektocht naar een opvolger bezig. Kevin Mayer, die het bedrijf in 2020 verliet, lijkt interesse te hebben in de positie.
 • Acteur Duncan Pow komt naar Nederland voor de conventie Echo Base Con. Pow speelde de rol van Melshi in Rogue One: A Star Wars Story en Andor.
 • Er is meer merchandise onthuld in de Disney100 Decades Collection. De collectie focust momenteel op de jaren ’30 met merchandise gebaseerd op Snow White and the Seven Dwarfs, The Three Little Pigs, Clarabella Koe en Karel Paardepoot en The Band Concert.
 • De racegame Disney Speedstorm is vanaf 18 april speelbaar in Early Access. Dit geldt voor iedereen die een pre-order heeft van de game.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.