Encanto wint drie Grammy Awards

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 6 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft een on-ride video van TRON Lightcycle / Run gepubliceerd. De video laat niet de hele rit zien, maar geeft een goed beeld hoe een ritje in de achtbaan overkomt.
 • Over TRON gesproken: naar verluidt hebben Cast Members die op dit moment testritjes maken in de nieuwe achtbaan zorgen geuit over de kleine ruimte die men heeft. Dit komt natuurlijk door de bijzondere zithouding van de achtbaan. Vergelijkbare problemen doken op met de opening van Flight of Passage.
 • Cast Members van Walt Disney World hebben tegen een voorstel voor een contract gestemd en de onderhandelingen zullen worden voortgezet. Het aanbod was voor 1 dollar per uur extra.
 • Er is meer bekend gemaakt over het achtergrondverhaal van Tiana’s Bayou Adventure. Hiermee krijgen gasten ook een idee van de zoektocht die plaatsvindt tijdens de attractie, als deze straks heropent.
 • Het Disneyland Hotel in Parijs is al een tijdje in onderhoud. Via een aannemer hebben we nu foto’s van een van de kamers. Het is de bedoeling dat het hotel volgend jaar weer open zal gaan.
 • Het is niet in Parijs, maar ook wel weer een beetje: tijdens het Copenhagen Light Festival is ook een kunstwerk van Disneyland Parijs te zien.

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht zijn in Los Angeles voor de 65ste keer de Grammy Awards uitgereikt, een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Encanto was genomineerd voor Best Score Soundtrack for Visual Media, Best Compilation Soundtrack for Visual Media en Best Song Written for Visual Media en heeft in alle drie categorieën gewonnen.
 • De opnames van het eerste seizoen van Percy Jackson and the Olympians zijn afgerond. Dit nieuws werd door hoofdrolspeler Walker Scobell bekend gemaakt met onderstaand filmpje.
 • The Mandalorian krijgt voor het derde seizoen een “nieuwe” componist. Hij werkte ook al mee aan de eerste twee seizoenen en was al de componist van The Book of Boba Fett. Ludwig Göransson doet dus een stap opzij, maar zijn thema’s zullen nog wel gebruikt worden.
 • 20th Century Studios heeft een remake gemaakt van de film White Men Can’t Jump uit 1992. Van de nieuwe versie, die gemaakt is voor Hulu en Disney+, zijn nu de eerste beelden verschenen.
 • Disney onderzoekt de mogelijkheid om hun films en series ook aan andere media aan te bieden en dus niet meer exclusief op Disney+. Met het uitgeven van deze licenties kan Disney de verliezen van streaming een beetje goedmaken.
 • Er is een promo verschenen voor de Disney+/Hulu bundel in Amerika. Hierin zijn nieuwe beelden te zien van onder andere Loki, Secret Invasion en Peter Pan & Wendy.

Overig nieuws

 • Acteur Charles Kimbrough is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij heeft voor meerdere Disney producties gewerkt maar is het meest bekend als de stem van de waterspuwer Victor in The Hunchback of Notre Dame.
 • Op 5 september verschijnt het Young Adult boek The Haunted Mansion: Storm and Shade. De schrijver is Claudia Gray die naast eigen boeken ook meerdere Star Wars boeken heeft geschreven zoals Lost Stars, Leia: Princess of Alderaan en The High Republic: The Fallen Star.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.