David Tennant komt naar Nederland voor Heroes Dutch Comic Con

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 29 februari 2024.

Nieuws uit de parken

  • De wachtrij voor de Haunted Mansion in het Disneyland Park is volledig gesloopt, nu de attractie een grote terreinuitbreiding ondergaat. Er zijn extra bouwmuren geplaatst die een groter gebied in beslag nemen dan de oorspronkelijke versie.
  • Disneyland Resort Cast Members van de karakters en parades-afdelingen sluiten zich aan bij de Actors’ Equity Association. De vakbond vertegenwoordigt 51.000 acteurs en stageb managers in de Verenigde Staten, waaronder Walt Disney World-artiesten.
  • Het 2024 EPCOT International Flower & Garden Festival is begonnen en Walt Disney World News Today heeft een overzicht gemaakt van alle topiaries. Nieuw dit jaar zijn zijn de Wish, Coco en Groot displays. We hebben in de afgelopen Daily Disney Roundups zo’n beetje alle topiaries meegenomen.

Bioscoop en Disney+

  • David Tennant komt naar Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij is vooral bekend van Doctor Who. Hij was ook te zien in Jessica Jones en te horen als de droid Huyang in Ahsoka.
  • Acteur Ray Winstone heeft zijn werk voor de MCU “soul-destroying” genoemd. Vooral het proces van reshoots beviel hem niet. Winstone speelde in Black Widow de slechterik Dreykov.
  • Amy Poehler, ster van Pixar’s Inside Out en het komende vervolg, Inside Out 2, zal in april dit jaar de CinemaCon Vanguard Award ontvangen.
  • De animatieserie Iwájú is inmiddels in een deel van de wereld te zien op Disney+. De wereldpremière vond plaats in Lagos, Nigeria. Er is ook de behind-the-scenes docu Iwájú: A Day Ahead verschenen. In Nederland en België moeten we nog wel tot 3 april wachten.
  • Woensdag ging het gerucht rond dat de nieuwe Star Wars film met Daisy Ridley de titel Star Wars – Episode X: A New Beginning zou krijgen, maar LucasFilm bevestigde zelf dat de huidige werktitel New Jedi Order is. Dit betekent echter niet dat het gerucht geen kern van waarheid bevat.

Overig nieuws

  • Het nieuws over een first-person Mandalorian game is pas een paar weken bekend, maar de game is nu al gecanceld. Dit is naar aanleiding van een grote ontslagronde bij Electronic Arts (EA). Hierbij zullen ongeveel 670 mensen (ongeveer 5%) hun baan verliezen. Er wordt wel doorgewerkt aan de derde Star Wars: Jedi game en de Iron Man en Black Panther games.
  • De eerste update van Disney Dreamlight Valley van 2024, The Laugh Floor, is nu live. De update werd in onderstaande trailer aan de wereld getoond.
  • Danyel Mendoza is gepromoveerd tot vice-president Programming Strategy & Content Planning voor de Disney-netwerken Disney Channel, Disney Junior en Disney XD.
  • Disney heeft officieel een bindende overeenkomst getekend met Reliance Industries en Viacom18 om een joint venture te vormen waarin Viacom18 en Star India worden gecombineerd.
  • Marvel heeft een aantal preview-pagina’s vrijgegeven van Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever – The Art of the Movie. Het boek is inmiddels te koop.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.