Disneyland Parijs heeft twee nieuwe ambassadeurs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 21 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Vanochtend heeft Disneyland Parijs de twee nieuwe ambassadeurs bekendgemaakt. José Alfaro Navarro en Dylan Legras volgen de huidige ambassadeurs Carmen en Quentin op. Vanaf januari zullen zij deze functie twee jaar lang uitvoeren.
 • De parking lot trams zijn terug in Disney’s Hollywood Studios en EPCOT. Deze service was niet meer beschikbaar sinds maart 2020. In het Magic Kingdom en Disney’s Animal Kingdom keerden de trams al eerder terug.
 • Twee attracties in Walt Disney World hebben gewonnen bij de Golden Ticket Awards. Star Wars: Rise of the Resistance heeft Best Dark Ride gewonnen en Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind won in de categorie New Attraction Installation.
 • Er worden morgen vier nieuwe eetkraampjes toegevoegd aan het EPCOT International Food and Wine Festival. Het gaat om Wine and Wedge, Char & Chop, Bubbles & Brine, and Swirled Showcase. Deze eetkraampjes zullen ook blijven tijdens het EPCOT International Festival of the Holidays.

Bioscoop en Disney+

 • Het lijkt er op dat het einde van de schrijversstaking in Hollywood in zicht is. Gisteren hebben de Writer’s Guild Of America (WGA) en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) een overleg gehad. Hierbij was Disney CEO Bob Iger aanwezig. De WGA en de AMPTP kwamen vervolgens samen met een algemeen statement: “The WGA and AMPTP met for bargaining today and will meet again tomorrow”. Insiders zien dit als een positief teken.
 • Dancing With The Stars heeft nog wel te maken met protesten van de schrijversstaking. Het is een unscripted programma, maar toch is er normaal gesproken een schrijver in dienst die de gesprekjes voorbereid voor de presentator. Daarom oefent de Writers Guild Of America druk uit op Disney om de start van het programma, dat in Amerika bij ABC en Disney+ te zien zal zijn, uit te stellen.
 • Beyoncé heeft een bijzonder item toegevoegd aan een veiling die ten goede zal komen aan Make-A-Wish als onderdeel van Disney Create 100. Het item in kwestie is de catsuit die ze droeg in de Disney+ muziekspecial Black is King.
 • Twee weken geleden verscheen de trailer van de 20th Century Studios film No One Will Save You. Sindsdien zijn er ook enkele fragmenten online verschenen. Gisteren kwam daar nóg een fragment bij. De film is vanaf morgen te zien op Hulu en in Nederland en België op Disney+.

Overig nieuws

 • Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company, heeft gezegd dat het bedrijf “het lawaai zal stillen” in een cultuuroorlog waarin conservatieven zich tegen de mediagigant keren. Het conflict met de staat Florida is hier een voorbeeld van, maar ook de backlash voor films als The Little Mermaid (voor het casten van een zwarte actrice) en Lightyear (voor een kus tussen twee vrouwelijke personages).
 • De Disney 100 Decades Collection is inmiddels in de jaren 2000 beland. Er is merchandise aangekondigd gebaseerd op films als The Princess and the Frog en Bolt.
 • Een nieuwe toevoeging voor in je Disney boekenkast: The Art of Walt Disney: From Mickey Mouse to the Magic Kingdoms and Beyond (Disney 100 Celebration Edition). HEt boek verschijnt op 7 november.
 • Insomniac Games heeft aangekondigd dat Marvel’s Spider-Man 2 de gouden status heeft bereikt. In de wereld van video games betekent dit dat de ontwikkeling van de game is afgerond en de productie van de discs kan beginnen. Het nieuws kwam naar buiten via een videoboodschap van de cast.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.