Eerste volledige onride van Tiana’s Bayou Adventure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 3 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • We struikelen inmiddels over de negatieve reacties op de verschillende social media, maar Disney heeft wel de volledige on ride (point of view) van Tiana’s Bayou Adventure gedeeld via de sociale kanalen. Let op: onderstaande video zit dus tjokvol spoilers!
 • Inmiddels zijn zo’n beetje alle hekken rond de attractie verdwenen en maakt de attractie zich op voor de eerste Cast Member Previews. We weten nu ook hoe de attractie er in het donker uit zal zien, want alle verlichting is inmiddels aan.
 • In de Coca-Cola Store in Disney Springs is een nieuwe machine toegevoegd waar je jouw eigen, gepersonaliseerde Coca-Cola blikje kunt krijgen: Coca-Cola x You.
 • In Disney’s California Adventure is een nieuwe versie van de pre-show voor World of Color ONE gestart. De show zal in het thema van Inside Out 2 zijn. Laughing Place maakte onderstaande video van de eerste show.
 • Mocht je deze maand een bezoekje brengen aan Disneyland in Anaheim, zou je een bezoekje aan Trader Sam’s Enchanted Tiki Bar kunnen overwegen. Daar kan je nu een Coconut-Pineapple DOLE Whip krijgen in een souvenir Matterhorn beker. Dit alles vanwege het 65-jarig bestaan van de attractie.
 • Wat je niet kunt bezoeken is Haunted Mansion. De attractie krijgt een opknapbeurt: onder meer de wachtrij buiten, de begane grond en de gift shop worden onder handen genomen.
 • Downtown Disney in Anaheim krijgt binnenkort een gloednieuwe ingang nabij de parkeerplaats van het Grand Californian hotel, vlak naast Disney California Adventure. Het grootste deel van de constructie, inclusief de letters, zijn al geplaatst.
 • De nieuwe versie van Disney Illuminations in Disneyland Paris is de kortste die het resort ooit gekend heeft: 17 minuten lang. Uiteraard heeft DLP Report de nieuwe versie vastgelegd.
 • Net als vorig jaar zal er op Quatorze Juilliet een speciale show zijn bij het kasteel in het Disneyland Park. In tegenstelling tot vorig jaar zal Illuminations dan niet spelen.
 • Het entertainmentschema van het park is ook gewijzigd. De Disney Stars on Parade (die overigens ook Mowgli en Tinker Bell heeft toegevoegd) is vanaf heden ‘s ochtends te zien, de A Million Splashes of Colour show zal naar de middag en avond verhuizen met vier showtijden. DLP Report zet het even op een rij.

Bioscoop en Disney+

 • Op dit moment draait de film Young Woman and the Sea met Daisy Ridley in verschillende landen in de bioscoop. De film krijgt twee weken de tijd in de zalen voor de release op Disney+. Volgens Disney is meedingen om verschillende prijzen de enige reden dat de film in de bioscoop draait. Daarom hechten ze geen waarde aan de box office resultaten. Dit is een afweging die Netflix al een paar jaar maakt. Er is ook een nieuwe promo verschenen met enkele reacties van de pers.
 • Op dit moment is Captain America: Brave New World bezig met reshoots. Ze verwelkomen ook een gloednieuw gezicht op de set: Giancarlo Esposito (Moff Gideon in The Mandalorian) is gecast in een nog onbekende rol. De eerste setfoto van hem is inmiddels gelekt: klikken op eigen risico.
 • De Star Wars-serie The Acolyte blijft maar clips droppen. Nu is er ook weer een nieuwe: een behind the scenes clip over de vechtscènes. Ook verscheen er een nieuwe promo waarin de stem van het gemaskerde personage uit de trailer te horen is. Vanavond krijgen de eerste Nederlandse fans de kans om de eerste twee afleveringen te kijken in een speciale screening bij Pathé.
 • Regisseur Mike Michell maakte dit jaar de vierde Kung Fu Panda film, maar maakte voor Disney (of beter gezegd: Buena Vista Pictures) de film Sky High. Hij bevestigd in een interview aan Comicbook.com dat er ooit een tweede deel in de maak was, waarbij de belangrijke castleden terug zouden keren: Nicholas Braun (inmiddels bekend als Cousin Greg uit Succession), Mary Elizabeth Winsted (Scott Pilgrim Takes Off) en Kurt Russell.
 • Het weekend is weer voorbij en dat betekent dat er ook weer een nieuwe aflevering van Doctor Who verschenen is op Disney+. Traditiegetrouw is er dan na afloop ook een behind the scenes video op het officiële YouTube kanaal. Daarnaast ook een promo voor de volgende aflevering.

Overig nieuws

 • The Walt Disney Company Benelux heeft zaterdag voor het eerst deelgenomen op een Nederlands pride evenement. Tientallen medewerkers van Disney stonden op een boot tijdens de Utrecht Pride in de Singel en de Oudegracht.
 • TIME Magazine heeft The Walt Disney Company voor het vierde jaar op rij tot een van de 100 meest invloedrijkste bedrijven van de wereld gerekend. Sinds de oprichting van de lijst in 2021 staat Disney al in de lijst. De samenwerking met en investering in Epic Games, het partnerschap met Warner Bros. Discovery en de investeringen in de parken en ESPN worden door het blad geroemd.
 • In The Acolyte gaan we kennis maken met de Wookiee Jedi Kelnacca, gespeeld door Joonas Suotamo. Maar dit personage krijgt ook een eigen tie-in Marvel comic van The High Republic-schrijver Cavan Scott. Deze eenmalige uitgave verschijnt in drie varianten met cover art van Phil Noto, Björn Barends en Takashi Okazaki.
Covers: Lucasfilm/Marvel

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.