Eerste trailer van Kingdom of the Planet of the Apes

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 3 november 2023.

Nieuws uit de parken

  • Vanwege de release van The Marvels heeft Avengers Power The Night in het Walt Disney Studios Park een toevoeging gekregen. De personages uit de film worden uitgebeeld met drones en projecties op de Tower of Terror.
  • Tijdens het kerstseizoen zijn er natuurlijk veel speciale snacks en drankjes verkrijgbaar in Disneyland in Anaheim. Het Disney Parks Blog heeft ze op een rijtje gezet in een Foodie Guide.
  • De officiële opening van het Pixar Place Hotel in Anaheim staat gepland voor 30 januari 2024, maar Laughing Place nam alvast een kijkje in het voormalige Paradise Pier Hotel.

Bioscoop en Disney+

  • De Planet of the Apes-franchise keert volgend jaar terug met Kingdom of the Planet of the Apes. Gisteren verscheen de eerste teaser trailer. De film van 20th Century Studios is vanaf mei 2024 te zien in de bioscoop.
  • 20th Television (onderdeel van Disney Television Studios) is in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een nieuwe Prison Break serie. Deze zou zich in dezelfde wereld afspelen als de originele serie uit 2005, maar dan wel met nieuwe personages.
  • Wanneer Doctor Who met een nieuw seizoen komt (buiten de UK op Disney+) zal dat beschouwd worden als een eerste seizoen. Dat heeft showrunner Russell T. Davis gezegd in een interview. Dit gebeurde al eens eerder in 2005 toen de serie na lange afwezigheid terugkeerde. Hierdoor zal het waarschijnlijk niet al te moeilijk zijn om als nieuwe kijker in te stappen.
  • In februari 2024 verschijnt de langverwachte FX serie Shōgun, gebaseerd op het boek van James Clavell, op Disney+. Gisteren verscheen de eerste trailer online.
  • Bij de Children’s & Family Emmy Awards heeft Disney in totaal 93 nominaties ontvangen. Een aantal genomineerde titels zijn The Guardians of the Galaxy Holiday Special, The Muppets Mayhem, The Mysterious Benedict Society, High School Musical: The Musical – The Series, Young Jedi Adventures, Baymax! en The Wonderful Summer of Mickey Mouse.

Overig nieuws

  • De racegame Disney Speedstorm bevat al heel veel karakters uit de honderdjarige geschiedenis van Disney, maar binnenkort wordt er met Oswald echt een klassiek karakter toegevoegd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.