Trailertime! Eerste teaser van Strange World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 7 juni 2022.

Nieuws uit de parken

  • Memento Mori, de exclusieve merchandisewinkel van The Haunted Mansion in het Magic Kingdom is recentelijk helemaal vernieuwd. Hierdoor is er veel meer ruimte in de winkel ontstaan en ziet alles er net even strakker uit.
  • Het werd eerder al door Michiel in de podcast aangehaald, maar The Storybook Store in Parijs pakt sinds kort uit met een groter aanbod aan speciale boeken. DLP Report wierp een blik op het aanbod.
  • De merchandise jagers kunnen weer lekker hun gang gaan in Disneyland Parijs: de speciale 30th Anniversary REMIX collectie, die teruggrijpt op de beginjaren – toen het park ook nog de schitterende naam Euro Disney droeg -, is vanaf nu te koop in de verschillende fashion winkels door het resort.
  • Het gedoe rond de viral video in Disneyland Parijs gaat door: de castmember die de ring afpakte wordt door het slijk gehaald, maar krijgt ook van vele kanten steun, bijvoorbeeld met een actie op Instagram (via Carmen).
  • Moses Ingram, die Reva speelt in Obi-Wan Kenobi, heeft een bezoek gebracht aan Disneyland. Ze heeft daar de zandsculptuur bekeken die daar staat ter gelegenheid van de serie. Maar Galaxy’s Edge werd uiteraard ook niet overgeslagen.

Bioscoop en Disney+

  • Strange World is de nieuwe film van Walt Disney Animation Studios. Vanaf november te zien in de bioscoop. De eerste teaser trailer en poster zijn gisteren vrijgegeven.
  • Maandagavond (Nederlandse tijd) zijn de MTV Awards uitgereikt. Disney viel bij deze award ceremony, die bekend staat om haar hoge popcultuur gehalte, zeven keer in de prijzen. Spider-Man: No Way Home viel twee keer in de prijzen, Scarlett Johansson (Black Widow) won de prijs voor “Best Hero”, Ryan Reynolds (Free Guy) voor “best comedic performance”. Loki won twee prijzen, waaronder die voor “Best Team”. Tot slot won Olivia Rodrigo: driving home 2 u nog de prijs voor beste muzikale documentaire.
  • Disney heeft drie nieuwe character posters van Obi-Wan Kenobi vrijgegeven. Het gaat om Darth Vader, Tala en de droid NED-B die alledrie een belangrijke rol hadden in de meest recente aflevering.
  • Toen Fox overgenomen werd door Disney, waren sommige fans bang dat Deadpool braver zou worden. De schrijvers van Deadpool 3 hebben echter aangegeven dat fans zich geen zorgen hoeven te maken: “Deadpool is gonna be Deadpool”.
  • Casting nieuws van het front van Guardians of the Galaxy Vol. 3. Nadat eerder al bekend werd dat Daniela Melchior (bekend als Ratcatcher II in Gunn’s laatste film, The Suicide Squad) aan de cast is toegevoegd, komt daar nu een nieuw jong talent bij: Maria Bakalova, die voor haar rol in Borat 2 al verschillende nominaties binnen wist te slepen, voegt zich bij de cast.
  • Goed nieuws voor fans van de FX serie What We Do in the Shadows. De serie krijgt sowieso nog een vijfde en zesde seizoen terwijl het vierde seizoen pas start op 12 juli. Of deze dan meteen ook in Nederland op Disney+ te zien is, is nog niet bekend.
  • Disney+ biedt nu een korting aan van 25% voor Amerikaanse militairen, hun families en veteranen. De korting kan gebruikt worden voor een jaarabonnement.

Overig nieuws

  • Vice TV zendt binnenkort de zes uur durende serie Icons Unearthed: Star Wars uit. Hierin voor het eerst een interview op camera met Marcia Lucas. Ze won een Oscar voor beste montage voor Star Wars (1977) en is tevens de ex-vrouw van George Lucas.
  • Voor de fans van LEGO met een beetje fantasie: deze zomer komt er een nieuwe versie van de rollercoaster uit, met ditmaal een loop er in (via Robin). Maak je eigen Disney loop coaster!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.