Eerste teaser trailer van Pixar’s Inside Out 2

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 10 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft een heropeningsdatum bekendgemaakt voor Fantasmic. Deze avondshow in Disneyland zal op 24 mei 2024 terugkeren. De show ligt al sinds april van dit jaar stil toen de Maleficent draak in brand vloog.
 • Het vernieuwde Treehouse in Disneyland, die nu bekend staat als The Adventureland Treehouse, had gisteren een softopening voor de Magic Key houders. Het huis is weer gebaseerd op de Swiss Family Robinson, terwijl het in 1999 juist van Robinson’s Treehouse tot Tarzan’s Treehouse was verbouwd.
 • Vanaf 17 november zal een nieuwe collectible lightsaber te koop zijn in Galaxy’s Edge (en op ShopDisney). Het gaat om de lightsaber van Stellan Gios, een personage uit de boekenreeks Star Wars: The High Republic.
 • Gisterenavond (9 november) was de eerste Mickeys Very Merry Christmas Party in Magic Kingdom. Walt Disney World Today heeft een fikse blogpost aan het geheel geweid.
 • Voor de liefhebbers van eten (*kuch* Ralf *kuch*): EPCOT heeft het volledige menu van de International Festival of the Holidays bekend gemaakt. Daar zitten ruim 30 (!) nieuwe voedselopties tussen.
 • Space 220 in EPCOT heeft aangekondigd zeldzame verzamelobjecten uit te gaan delen aan gasten die in het restaurant dineren. Het gaat om culinair geïnspireerde kaarten die innovatie op het gebied van eten en drinken vieren. Met illustraties en trivia over de ruimte.
 • DLP Report heeft een update van de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park in Parijs.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren is de eerste teaser trailer en poster verschenen van de Pixar-film Inside Out 2. Daarbij krijgen we ook de eerste blik op de nieuwe emotie Anxiety: Maya Hawke zal haar stem verzorgen in de film.
 • Disney schuift opnieuw met de komende bioscoopreleases. Het gaat om Deadpool 3 (van 3 mei 2024 naar 26 juli 2024), Captain America: Brave New World (van 25 juli 2024 naar 14 februari 2025), Thunderbolts (van 20 december 2024 naar 25 juli 2025) en Blade (van 14 februari 2025 naar 7 november 2025). Dat zijn dus vooral MCU films, maar ook Mufasa: The Lion King heeft een nieuwe releasedatum. Die schuift van 5 juli 2024 naar 20 december 2024. Eerder werd al bekend dat Pixar’s Elio en Snow White & The Seven Dwarfs zijn verschoven naar 2025.
 • Over Brave New World gesproken: de film heeft te maken met fikse reshoots. Er moeten drie ‘sequences’ worden gefilmd. Die vinden plaats tussen januari en mei van volgend jaar.
 • Op X heeft Ryan Reynolds een foto gedeeld van Dogpool. Deze hond zal te zien zijn in Deadpool 3. Reynolds grapt dat dit zorgt voor nachtmerries bij de pluche merchandise-afdeling van Disney.
 • Nicola Coughlan zal te zien zijn in de kerstspecial van Doctor Who. Niet de kerstspecial van dit jaar, maar die van 2024. Dat heeft showrunner Russell T. Davies bevestigd in een Q&A. Coughlan is onder andere bekend van Derry Girls en Bridgerton.
 • Nu de acteursstaking voorbij is, zie je dat acteurs weer over hun films en series mogen praten. Zo zullen Brie Larson en Tom Hiddleston vanavond te gast zijn bij The Tonight Show om daar promotie te maken voor The Marvels en Loki. Op social media hebben acteurs als Ariana Greenblatt (de jonge Ahsoka Tano) en Eman Esfandi (Ezra Bridger) de fans van Ahsoka voor het eerst kunnen bedanken. En ook Ke Huy Quan uit Loki kwam met een bericht aan de fans.

Overig nieuws

 • Er is goed gereageerd op de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Disney. Het aandeel Disney steeg met 7%. De grootste winst van 2023. Analisten zeggen dat de sterke cijfers de toenemende druk op The Walt Disney Company kunnen verlichten om de activiteiten aanzienlijk te veranderen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.