Eerste teaser trailer van Pixar’s Elemental

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 18 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het is altijd interessant als Imagineering een nieuw patent indient, zeker als het gaat om nieuwe ritsystemen of belevingen. Dit is ook het geval met het nieuwe patent wat recent is ingediend. Hierin wordt een nieuwe generatie van de bekende bootjesattractie voorgesteld, waarbij onder andere gebruikt wordt gemaakt van schermen en meer draaiende bewegingen. Het is vooralsnog gissen of en waar dit ritsysteem gaat worden toegepast, maar het feit dat Disney in het patent Moana als voorbeeld gebruikt en gezien de hints van Disney tijdens D23 Expo naar een overhaul van Dinoland U.S.A. met Moana geeft wel iets weg.
 • Het nieuwe standbeeld voor EPCOT, Walt the Dreamer, is inmiddels op het terrein van Walt Disney World aangekomen. We weten nog niet precies wanneer het beeld zal worden geplaatst. Wel hebben bezoekers het al kunnen bewonderen tijdens D23 Expo.
 • Tijdens D23 Expo werd het al aangekondigd en vanaf vandaag is het dan zover: Bezoekers van Disneyland kunnen The Mandalorian/Din Djarin en Grogu ontmoeten in Galaxy’s Edge.
 • Gisteren was het Life Day, de fictieve feestdag in het Star Wars universum. Er zijn in Californië speciale drankjes beschikbaar in Oga’s Cantina en in Florida is er een Disney PhotoPass Magic Shot. En ook de Galactic Starcruiser viert deze feestdag.
 • Disneyland Resort is alweer gestopt met de verkoop van Magic Keys. De verkoop was pas één dag weer hervat.
 • Vandaag is de verjaardag van Mickey Mouse. Uiteraard wordt hier in de parken aandacht aan gegeven. Zo is er in Parijs een aantal keer een feestelijk moment op Central Plaza, onder de naam Let’s Celebrate! It’s Mickey and Minnie’s Birthday!

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren is de eerste teaser trailer verschenen van de Pixar’s Elemental. Ook verscheen een poster van de film die in juni 2023 in de bioscoop te zien is.
 • Volgende week verschijnt Strange World in de bioscoop, maar waarschijnlijk hoeven we niet lang te wachten tot de film op Disney+ beschikbaar is. Volgens Deadline zal de film voor het einde van het jaar nog te streamen zijn. Hiermee lijkt het traditie dat Disney rond de kerst een grote animatiefilm op Disney+ zet. Eerder gebeurde dat met Soul en Encanto.
 • Empire Magazine heeft een mysterieus bericht geplaatst waarin exclusief nieuws wordt aangekondigd later vandaag om 18:00 uur. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit over Indiana Jones 5. Mogelijk wordt de titel bekend gemaakt. Eerder gaf regisseur James Mangold al aan dat ook de trailer niet lang meer op zich laat wachten.

Overig nieuws

 • Sony heeft een Spider-Man spin-off serie aangekondigd. De serie gaat Silk: Spider Society heten en zal te zien zijn op MGM+ en Amazon Prime Video. De serie volgt de Koreaans-Amerikaanse Cindy Moon die door dezelfde spin gebeten wordt als Peter Parker.
 • Disney is naar aanleiding van Avatar: The Way of Water een campagne begonnen om The Nature Conservancy te steunen. Het doel is om 10 zeedieren en hun leefomgeving te beschermen. Iedereen kan digitaal een op Avatar geïnspireerd zeedier maken en voor elk dier doneert Disney 5 dollar (maximaal 1 miljoen dollar).

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.