Eerste teaser trailer van Haunted Mansion!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 3 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney’s Typhoon Lagoon gaat op 19 maart weer open. Het waterpark was tijdens de wintermaanden gesloten voor gepland onderhoud. Op dezelfde dag zal Disney’s Blizzard Beach, het andere waterpark in Orlando, sluiten voor onderhoud.
 • Het Hitchhiking Ghosts effect in The Haunted Mansion in Walt Disney World is overgeschakeld naar de B modus. Het effect waarbij de geesten interactie hebben met de bezoekers en hun Doom Buggy werkt momenteel niet.
 • Din Djarin (The Mandalorian) en Grogu zullen blijvend te zien zijn in Galaxy’s Edge in Walt Disney World. Dit in tegenstelling tot Parijs waar de karakters helaas maar twee weken lang te zien zullen zijn.
 • Rock ‘n’ Roller Coaster in Walt Disney World ondergaat mementeel een opknapbeurt. Volgens een nieuw gerucht krijgt de attractie een nieuw thema. In plaats van Aerosmith zou de band Queen de hoofdrol gaan spelen in de attractie. Dat beweert Ken Marino, een van de acteurs uit de pre-show.
 • En over opknapbeurten gresproken: DLP Report heeft een update voor Big Thunder Mountain, Meet Mickey, Molly Brown en Mad Hatter’s Tea Cups. In Avengers Assemble: Flight Force was een deur beschadigd geraakt door vandalisme. Dat is nu provisorisch gerepareerd.
 • Goed nieuws voor bezoekers en Cast Members van Hong Kong Disneyland: sinds 1 maart is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen. In Tokyo Disney Resort en Shanghai Disney Resort is dit nog wel verplicht binnen, in wachtrijen en tijdens het bekijken van entertainment.

Bioscoop en Disney+

 • Eergisteren verscheen al de eerste teaser poster van Haunted Mansion en gisteren verscheen nog een poster maar nog belangrijker: ook de eerste teaser trailer. De film, gebaseerd op de bekende attractie, is vanaf 26 juli te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.
 • Searchlight Pictures gaat de National Geographic documentaire Fire of Love verfilmen. Deze vertelt het verhaal van Katia and Maurice Krafft. Zij hielden van twee dingen: elkaar en vulkanen.
 • Isabela Merced is gecast in de nieuwe Alien film van 20th Century Studios. Ze voegt zich bij Cailee Spaeny waarvan al eerder bekend was dat ze in de film gaat spelen.
 • De ene Disney+ Original serie over basketbal (Big Shot) is nog maar net gecanceld, maar de volgende staat alweer klaar. Vanaf 5 april is The Crossover te zien. Disney heeft de eerste trailer van deze serie online gezet.
 • Disney+ is op hun sociale media accounts aan het teasen naar een project met Miley Cyrus. Of dit een reboot is van Hannah Montana is nog maar de vraag. Volgende week brengt Cyrus haar nieuwe album Endless Summer Vacation uit dus het is mogelijk dat het daar iets mee te maken heeft.
 • Er is een nieuwe promo verschenen van The Mandalorian. Hierin nieuwe beelden van onder anderen Katy O’Brian. Zij was ook al in seizoen twee te zien maar recent ook in Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Overig nieuws

 • In 1978 werd de Star Wars Holiday Special op tv uitgezonden. De algemene opinie is dat deze heel slecht is. Ook George Lucas deelt die mening. In de documentaire A Disturbance in the Force wordt onderzocht hoe deze special tot stand kon komen. De docu gaat in première tijdens het SXSW Film Festival in Austin, Texas.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.