Derde park in Parijs meegenomen in stedenbouwkundig plan Val d’Europe

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 8 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • X-gebruiker Ally! heeft een bericht geplaatst over een openbare bijeenkomst over een nieuw stedenbouwkundig plan van Val d’Europe. Het ontwerpbureau bevestigde hierbij dat het derde park-project voor Disneyland Parijs nog steeds aan de orde is. Ally! schrijft ook dat dit natuurlijk niet betekent dat er volgend jaar een derde park opent, maar dat het mogelijk wel te maken heeft met de miljardeninvestering voor de komende 10 jaar.
 • Blog Mickey kwam er achter dat op de bouwhekken rondom Tiana’s Bayou Adventure meer en meer posters van Tiana’s Foods hangen.
 • Een onsmakelijk nieuwtje: in de attractie-rijen van Walt Disney World en Disneyland gebeurt het herhaaldelijk dat gasten ontlasting achterlaten, vooral bij Star Wars: Rise of the Resistance en Avatar Flight of Passage. Het probleem dwong Disney zelfs tot het openen van extra toiletten. Cast Members delen schokkende ervaringen, zoals ‘The Poop Hallway’, maar roepen op om alsjeblieft de toiletten te gebruiken
 • Volgens Click Orlando wordt een 22-jarige man beschuldigd van het maken van videobeelden van een kind in de badkamer van een Disney World-resort. De familie betrapte hem en meldde het aan de autoriteiten. De verdachte werd gearresteerd voor voyeurisme.
 • Duizenden Cast Members van Hong Kong Disneyland hebben een preview gehad van World of Frozen. Zij waren enthousiast en trots om als een van de eersten het koninkrijk Arendelle binnen te stappen en zich onder te dompelen in de sfeer van de Frozen-films.

Bioscoop en Disney+

 • Ook deze week weer een voorproefje van een van de liedjes uit Wish. Deze keer gaat het om “I’m a Star” gezongen door Alan Tudyk in de rol van geit Valentino.
 • Seizoen 2 van The Santa Clauses zal vanaf vandaag te streamen zijn op Disney+, toch heeft Disney+ gisteren nog op haar YouTube kanaal een sneak peak geplaatst van dit tweede seizoen.
 • Vorige week verscheen de eerste trailer van de FX serie Shōgun die vanaf februari te zien is op Disney+. Maar nu is er alweer een nieuwe teaser trailer.

Overig nieuws

 • De grotere studio’s in Hollywood passen hun taal aan over kunstmatige intelligentie om de 117-daagse SAG-AFTRA-staking te beëindigen. Morgen lijken de partijen enkele hangende kwesties, vooral met betrekking tot AI, op te lossen. SAG-AFTRA-leiders hopen dat deze beweging voldoende is om de overeenkomst te sluiten, ondanks verschillen over essentiele zaken, waaronder AI en streamingopbrengsten. De SAG-AFTRA zal er in ieder geval voor zorgen dat een mogelijke deal ‘stevige vangrails’ heeft voor AI, zodat acteurs niet via mazen in de wet door technologie worden uitgebuit.
 • Zanger, musicalacteur en presentator Jamai Loman is toegevoegd aan de line-up van Disney 100 in Concert. Onbekend met de Disney nummers is hij niet, want hij heeft eerder meegedaan aan Disney Sing-a-long en Disney in Concert.
 • Een kleine merchandise round-up: Laughing Place heeft een samenvatting gemaakt van veel te gekke merchandise van de nieuwste MCU film The Marvels.
 • Vandaag lanceerde The Walt Disney Company haar jaarlijkse Disney Ultimate Toy Drive ter ondersteuning van het Marine Toys for Tots-programma om deze feestdagen speelgoed te bezorgen aan kinderen in nood. De campagne ging van start bij Good Morning America van ABC News.
 • Fans van Jack Skellington en de game Disney Dreamlight Valley kunnen naar iets uitkijken, want op 5 december komt Jack naar de Valley toe.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.