Eerste onride video van Zootopia: Hot Pursuit

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 30 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Shanghai Daily, een Engelstalige krant uit China, heeft de eerste onride video van Zootopia: Hot Pursuit online gedeeld. Deze trackless dark ride in Shanghai Disneyland heeft fysieke sets en animatronics (let op die van Gazelle!), maar ook schermen. De attractie opent samen met het hele themagebied op 20 december.
 • De Astro Orbiter in Disneyland Anaheim is in onderhoud. Dit is onderdeel van de vernieuwing van de entree van Tomorrowland. De heropening wordt verwacht in de winter van 2024.
 • Disneyland Parijs heeft het pinschema voor december 2023 vrijgegeven. Er zijn veel pins van populaire karakters met een winterthema. Zoals Grogu en Stitch met kerstmutsen.
 • Asha uit Wish heeft haar officiële debuut gemaakt in Disneyland Parijs. In het Animation Celebration gebouw is een kleine set gemaakt met daar ook Star en de geit Valentino.
 • Disneyland Parijs heeft een audioverhaal gemaakt over het Disneyland Hotel. Hierbij loop je door de gangen van het hotel en ga je een mysterieuze deur binnen. Een klein nadeel: dit audioverhaal is alleen beschikbaar in het Frans.
 • Tokyo DisneySea heeft een nieuwe merchandiselijn die gebaseerd is op hun versie van de Tower of Terror. Er zijn verschillende items, waaronder borden, schalen, pantoffels, handdoeken en een tandenborstel, met het Hotel Hightower logo.

Bioscoop en Disney+

 • Aanstaande zaterdag is de tweede 60th Anniversary special van Doctor Who te zien op Disney+. Op YouTube is alvast een fragmentje verschenen uit deze aflevering met de titel Wild Blue Yonder.
 • Ook vandaag weer castingnieuws van de FX serie Alien. Babou Ceesay, Jonathan Ajayi, Erana James, Lily Newmark, Diêm Camille en Adrian Edmondson zijn toegevoegd aan de cast die daarmee compleet lijkt te zijn.
 • Disney heeft de wereldwijde releasedatum van Shōgun aangekondigd. Deze FX serie zal op 27 februari met twee afleveringen debuteren op Disney+ en daarna wekelijks steeds een nieuwe aflevering.

Overig nieuws

 • De cast van de Noord-Amerikaanse tourversie van Frozen heeft opgetreden in het Witte Huis. Ze waren uitgenodigd door first lady Jill Biden en hebben meerdere nummers vertolkt. Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse onthulling van de feestdagendecoraties van het Witte Huis.
 • Tijdens de New York Times Dealbook Conference is Bob Iger geïnterviewd. Hij heeft daar gezegd dat hij zeker zal aftreden als CEO in 2026 wanneer zijn huidige contract afloopt.
 • En Bob Iger heeft nog meer gezegd: Hij vindt dat makers van Disney uit het oog zijn verloren wat hun echte taak is. Ze moeten allereerst entertainen in plaats van een boodschap uitdragen. Iger voegt daar wel aan toe dat positieve boodschappen voor de wereld een bonus zijn, maar dat deze niet de eerste prioriteit moeten zijn.
 • De raad van bestuur van The Walt Disney Company heeft James P. Gorman (voorzitter en CEO van Morgan Stanley) en Sir Jeremy Darroch (een ervaren mediamanager en voormalig Group Chief Executive van Sky) benoemd tot nieuwe directeuren.
 • Drie Republikeinse wetgevers zijn gisteren weggelopen voordat er gestemd ging worden over het terugdraaien van de overname van Disney’s Reedy Creek Improvement District door gouverneur Ron DeSantis. Hierdoor kon de stemming niet plaatsvinden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.