Eerste on-ride foto van Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 15 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Er zijn maandag veel details bekendgemaakt over de opening van Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom. Misschien wel het interessantste: de eerste on-ride foto van de attractie. Deze foto ontvang je als PhotoPass houder bij het verlaten van de attractie.
De on-ride photo die je als PhotoPass-houder ontvangt
 • De attractie zal bij opening voorlopig alleen met een virtual queue te bezoeken zijn, naast uiteraard de betaalde versie: ook via de Lightning Lane van Genie+ is de attractie te boeken. De verwachting is dat de attractie vrij snel ook een standby rij krijgt.
 • De extra preview data voor de attractie zijn ook bekend gemaakt: de jaarpashouders kunnen vanaf 13 juni een eerste ritje maken: 13, 14, 16, 17, 18 en 20 juni zijn hun dagen. De dagen zijn inmiddels ook al uitverkocht. De Disney Vacation Club (DVC) leden mogen op woensdag 12 en woensdag 19 juni naar binnen.
 • In juni worden ook de eet- en drinkmogelijkheden en de merchandise uitgerold in en rond het Bayou gebied. De overbekende beignets uit de film The Princess and the Frog, met honing en poedersuiker, worden in Golden Oak Outpost en The Friar’s Nook verkocht vanaf dag één. De merchandise wordt in eerste instantie verkocht in het Emporium in Magic Kingdom.
 • Disney heeft een nieuw MagicBand+ effect toegevoegd aan de pre-show in de bibliotheek van The Twilight Zone Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios. Tijdens een blikseminslag trilt de MagicBand+ en flitst met blauwwit licht. Aan het einde van de pre-show licht de MagicBand+ kort rood en groen op.
@wdwnt

Be sure to drop in! 🔑 Before you board the doomed elevator itself, you get to watch the preshow in the hotel’s library 📚 If you are wearing a MagicBand+ you’ll notice new interactive effects that occur while the show is playing 🛎️ Do you want to see more interactive elements in the parks?! ✨ #towerofterror #tot #hollywoodtowerhotel #hollywoodstudios #disneyparks #waltdisneyworld

♬ original sound – WDW NEWS TODAY

Bioscoop en Disney+

 • De definitieve titel van de Marvel serie over heks Agatha Harkness is bekend. Die titel is namelijk Agatha All Along. Hoofdrolspelers Kathryn Hahn, Joe Locke en Patti LuPone waren aanwezig bij Disney’s Upfront presentatie. Daar werd onder andere onthuld dat de serie een musical is. De eerste twee afleveringen zijn op 18 september te zien op Disney+.
 • Exacte release data voor de Marvel series Ironheart en Daredevil: Born Again zijn nog niet bekend. Disney heeft wel aangegeven dat deze series volgend jaar te zien zijn. Van Daredevil: Born Again is al wel bekend dat dit in maart zal zijn. Ook heeft die serie een nieuw logo gekregen.
 • Pathé staat in juni en juli in het teken van Spider-Mania: alle acht de live-action films keren terug in de bioscoop. Alle films krijgen hun eigen week: de Sam Raimi trilogie met Toby Maguire vanaf 13 juni, de Marc Webb-films met Andrew Garfield vanaf 27 juni en de Disney-Jon Watts trilogie met Tom Holland vanaf 11 juli.
 • Prime Video komt met een live action Spider-Man Noir serie met Nicholas Cage in de hoofdrol. Cage speelde dit personage ook al in Spider-Man: Into the Spider-Verse uit 2018.
 • Er is een behind the scenes featurette verschenen van de Star Wars serie The Acolyte. Deze focust zich op Lee Jung-jae als Jedi Master Sol. De meeste mensen zullen de acteur kennen van de Netflix serie Squid Game.
 • De sequel serie van Wizards of Waverly Place heeft een nieuwe titel gekregen. Selena Gomez heeft tijdens Disney’s Upfront presentatie onthuld dat de serie Wizards Beyond Waverly Place gaat heten. Ook zijn er foto’s getoond.
 • Op 27 augustus keert Only Murders in the Building terug voor alweer het vierde seizoen. Gisteren verscheen de teaser trailer.
 • FX heeft aangekondigd dat er een vierde seizoen gaat komen van Welcome to Wrexham, de docuserie over de voetbalclub Wrexham uit Noord-Wales van eigenaars Ryan Reynolds en Rob McElhenney.
 • Disney blijft inzetten op muziekdocu’s. In oktober van dit jaar verschijnt de documentaire Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band. Een exacte releasedatum wordt op een later tijdstip verwacht.
 • ABC heeft trailers vrijgegeven van twee series die in het najaar zullen debuteren. Het gaat om High Potential over het leven van de alleenstaande moeder Morgan en Doctor Odyssey waar nog niet veel details over bekend zijn. Maar het is waarschijnlijk een medische serie.
 • Dolby Cinema heeft een exclusieve poster onthuld van Inside Out 2. Voor diehard fans ziet deze poster er misschien bekend uit. Qua design is deze namelijk gebaseerd op een vroege teaser poster van de eerste film uit 2015. Ook IMAX, RealD 3D en Fandango kwamen gisteren met hun eigen posters.

Overig nieuws

 • In de nieuwe editie van het D23 clubblad Disney twenty-three zal onder andere materiaal over Inside Out 2, Deadpool & Wolverine, The Acolyte en het nieuwe themagebied Fantasy Springs bevatten.
 • In twee populaire games zijn binnenkort samenwerkingen aanwezig met Disney. Bij Fortnite gaat het om de Disney+ serie Loki. Op het Instagram kanaal van de game zijn afbeeldingen verschenen van Miss Minutes. In de game Fall Guys zijn binnenkort character cosmetics verkrijgbaar gebaseerd op The Incredibles.
 • In de Verenigde Staten is binnenkort een streamingbundel verkrijgbaar met daarin Hulu, Disney+ en Max. De concurrent Comcast zit niet stil en komt ook met een streamingbundel met daarin Netflix, Apple TV+ en Peacock.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.n

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.