Eerste namen van Disneyland Paris Pride bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 5 april 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op 4 mei is het Star Wars Day. Dit wordt ook in Disneyland Parijs gevierd waar bezoekers Chewbacca kunnen ontmoeten.
 • Op 5 mei zal it’s a small world na een lange renovatie weer heropenen in Parijs. De verwachting is dat er een aantal toevoegingen in de attractie te zien zullen zijn, zoals een paar poppen in een rolstoel.
 • In Parijs gaat de Thunder Mesa Riverboat Landing, ofwel de Molly Brown, dicht. Ook deze attractie zal op 5 mei weer heropenen.
 • Gisteren vond dan eindelijk de langverwachte opening van TRON Lightcycle Run in het Magic Kingdom plaats. Disney Tourist Blog schreef een uitgebreide review over de nieuwste attractie van Walt Disney World.
 • Twee restaurants in Walt Disney World zijn opgenomen in de Florida Michelin Guide. De eerste is Victoria and Albert’s in Disney’s Grand Floridian Resort and Spa. Daarnaast ook Toledo — Tapas, Steak & Seafood in Disney’s Coronado Springs Resort.

Bioscoop en Disney+

 • Een kleine blik over de schutting bij de buren: Sony Animation deelde dinsdag de trailer van de nieuwe Spider-Verse film, genaamd Spider-Man: Across the Spider-Verse.
 • Entertainment Weekly heeft een artikel gepubliceerd over de live action versie van The Little Mermaid. Regisseur Rob Marshall praat onder andere over hoe deze versie verschilt van de animatiefilm uit 1989. Ook bevat het artikel een aantal nieuwe foto’s.
 • Tijdens Disney Investor Day in 2020 kondigde Lucasfilm president Kathleen Kennedy een Lando Calrissian serie aan. Sindsdien is het erg stil rondom dit project. In een gesprek met GQ laat Donald Glover, die Lando speelde in Solo: A Star Wars Story, weten dat er gesprekken gaande zijn.
 • Op 10 mei verschijnen alle afleveringen van The Muppets Mayhem op Disney+. Of dit ook geldt voor Nederland is nog niet bevestigd. Gisteren is de eerste teaser online gekomen.
 • Gisteren verscheen de trailer van A Small Light. Deze National Geographic serie gaat over Miep Gies, de vrouw die Anne Frank en haar familie hielp verbergen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie is vanaf 2 mei te streamen op Disney+.

Overig nieuws

 • Tijdens een nieuwe editie van Mando Mania zijn weer nieuwe producten onthuld. Een daarvan is een action figure van Black Krrsantan, de Wookiee bounty hunter uit The Book of Boba Fett.
 • Later deze maand verschijnt de game Star Wars Jedi: Survivor voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. D23 heeft een lijstje samengesteld van aspecten uit de game om naar uit te kijken. Vorige week vond er ook een preview evenement plaats voor media en content creators. De reacties zijn overwegend positief.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.