Eerste blik op Wandering Oaken’s Sliding Sleighs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 12 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Hong Kong Disneyland heeft een eerte blik vrijgegeven op Wandering Oaken’s Sliding Sleighs. De sleeën op de baan zullen voortgetrokken worden door Olaf en Sven. Deze achtbaan in het nieuwe Frozen-gebied staat nog wel volop in de steigers maar Imagineers, onder wie Michel den Dulk, hebben al een testritje gemaakt.
Foto: Disney
 • Hoewel de werkzaamheden nog niet klaar zijn, zijn een deel van de bouwschermen op Tom Sawyer Island weggehaald. Bezoekers van Disneyland hebben dus weer zicht op het podium van Fantasmic!, waar eind april een brand uitbrak toen de grote animatronic van Maleficent vlam vatte.
 • Er lijken wat problemen te zijn met Avengers Assemble: Flight Force in Avengers Campus in Parijs. De attractie zou op verzoek van achtbaanbouwer Vekoma gesloten zijn tot zij zelf een inspectie kunnen uitvoeren. Dat zegt de bekende DisTwitteraar Ally. De twitteraar, die ook aan de basis van OutsidEars staat, meldt dat de eerste problemen opdoken toen men de show van de attractie te probeerde te vervangen door een nieuwe versie.
 • Het onderhoud aan het ingangsgebied van Disneyland Parijs gaat door. De tenten boven de loopband vanaf de parkeerplaats worden vervangen, het tegel- en straatwerk bij de ingang lijkt grotendeels klaar te zijn.
 • Een van de onderdelen van het EPCOT International Food & Wine Festival is The Eat to the Beat Concert Series. De lineup van deze concertreeks is inmiddels bekend gemaakt.
 • Een verdrietig verhaal uit Florida. Een familie is daar een knuffelolifant verloren van hun overleden zoon Gabryel. Bij de olifant zat ook een klein zakje met zijn as. Voor Gabryel was de olifant een belangrijke steun tijdens meer dan vijftig ingrepen. Ook sliep hij er elke nacht mee.
 • Disney heeft een tijdschema vrijgegeven voor aankomende openingen van attracties en evenementen tot eind 2024. Hierop zijn niet echt grote verrassingen te zien.

Bioscoop en Disney+

 • In juni kun je op Disney+ kijken naar de Original film Flamin’ Hot (over de bedenker van Flamin’ Hot Cheetos) en de Original serie The Full Monty (het vervolg op de iconische film uit 1997). Van beide zijn trailers verschenen.
 • De laatste tijd was het nogal stil rondom de Tower of Terror film van regisseur Taika Waititi en met Scarlett Johansson in de hoofdrol. Maar Alan Bergman (co-chairman Disney Entertainment) heeft laten weten dat het project nog steeds in ontwikkeling is.
 • Jaleel White heeft onthuld dat hij een piraat speelt in de Star Wars serie Skeleton Crew. Ook liet hij weten dat de serie vanaf november of december te zien zal zijn. Jaleel White is vooral bekend van het spelen van Steve Urkel in de sitcom Family Matters uit de jaren ’80 en ’90.

Overig nieuws

 • Disney CEO Bob Iger heeft zijn waardering uitgesproken voor The Super Mario Bros. Movie en heeft Univeral gefeliciteerd met het succes. Volgens Iger laat het ook zien dat het publiek nog steeds de bioscoopervaring waardeert.
 • De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft CS/CS/CS/HB 1305 ondertekend. Dit wetsvoorstel verplicht het Department of Transportation om de veiligheidsinspecties van de Walt Disney World monorail over te nemen.
 • In juni is het Pride Month, maar vanaf komende week is de nieuwe Pride Collection al verkrijgbaar bij ShopDisney.
 • Ook is er nieuwe merchandise als onderdeel van The Disney100 Decades Collection. We zijn in de jaren ’50 beland met producten gebaseerd op onder andere Alice in Wonderland, Cinderella, The Shaggy Dog en 20,000 Leagues Under the Sea.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.