Eerste blik op scène uit Tiana’s Bayou Adventure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 11 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Het Disney Parks Blog heeft de laatste groep critters onthuld die bezoekers tegen zullen komen in Tiana’s Bayou Adventure. Het gaat om, heel toepasselijk, een groep kikkers. En voor het eerst hebben we nu ook een sneak peek van binnen in de attractie.
Bron: Disney Parks
 • Disney heeft een klein standbeeldje van Louis de alligator toegevoegd buiten Tiana’s Palace in Disneyland Park. Het staat op de bakstenen muur rond het zitgedeelte van het restaurant.
 • Volgende maand debuteren er drie nieuwe eetgelegenheden in Downtown Disney. Het gaat om Paseo, Céntrico en Tiendita. Alle drie concepten van chef Carlos Gaytán. Ook onthulde Disney dat Din Tai Fung deze zomer in Downtown Disney zal openen.
 • Deze week is de legendarische Imagineer Joe Rohde gezien in Walt Disney World bij World Celebration. Hij was daar met andere Imagineers waaronder Scott Malwitz (lead van de EPCOT transformatie) en Chris Beatty (Creative Portfolio Executive).
 • De build-your-own lightsaber ervaring in het Walt Disney World Resort is vernieuwd met nieuwe onderdelen. Gasten kunnen hier plastic lightsabers maken. Dit staat los van de duurdere Savi’s Workshop ervaring in Galaxy’s Edge.
 • Dit jaar bestaat The Lion King dertig jaar en dat wordt onder andere gevierd met speciale merchandise. Die zijn nu gespot in het Disneyland Resort. Te koop zijn onder andere een sweatshirt, een houten puzzel en een set figuren.
 • De officiële Disneyland Paris-app is bijgewerkt. Naast technische updates kun je nu je favoriete personage kiezen op de accountpagina.
 • Disneyland Paris heeft een nieuwe campagne gelanceerd gericht op bezoekers van de Olympische Spelen deze zomer in Parijs. Er worden parallellen getrokken tussen de iconen uit de stad en uit het resort.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft aangekondigd dat de Britse Original serie Shardlake op 1 mei 2024 wordt gelanceerd op Hulu en Hulu On Disney+ in de Verenigde Staten en op Disney+ in de rest van de wereld. Gisteren is een trailer verschenen.
 • De animatieserie Iwájú was in sommige landen al een tijdje te streamen, maar sinds gisteren staat deze samenwerking tussen Walt Disney Animation Studios en Kugali Media eindelijk ook in Nederland ons op Disney+.

Overig nieuws

 • Marvel fans kunnen binnenkort een nieuw boek aan hun collectie toevoegen. The Art of Marvel Studios What If…? neemt fans mee achter de schermen van de eerste animatieserie van Marvel Studios.
 • Er is ook boekennieuws voor Star Wars fans. De covers van twee aankomende The High Republic-boeken zijn namelijk onthuld. Het gaat om Beware the Nameless van Zoraida Córdova en Tears of the Nameless van George Mann.
 • Disney Parks is terug op X na een lange pauze als reactie op verschillende opmerkingen van de eigenaar van het platform, Elon Musk. Het eerste bericht na deze pauze ging over de critters uit Tiana’s Bayou Adventure.
 • Disney heeft dinsdag een motie ingediend om de rechtszaak van Gina Carano over haar ontslag bij The Mandalorian af te wijzen. Disney vindt dat ze het recht hadden op grond van het Eerste Amendement om Carano te ontslaan nadat ze de afkeer van iemands politieke opvattingen had vergeleken met de Holocaust.
 • De data voor D23 Brazil zijn onthuld. Dit evenement zal dit jaar plaatsvinden in São Paulo van 8 tot en met 10 november. Drie maanden eerder vindt in Anaheim D23: The Ultimate Disney Fan Event plaats.
 • Gamespot heeft een video van acht minuten van Epic Mickey Rebrushed vrijgegeven. Het gaat hier om een remake van de Nintendo Wii game Epic Mickey. De remake zal beschikbaar zijn op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One en Xbox Series X/S.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.