Imagineering deelt voorproefjes van Disney Adventure World toevoegingen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 22 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Nieuwe foto’s van Walt Disney Imagineering tonen een voorproefje van wat er gaat gebeuren in Disney Adventure World, het huidige Walt Disney Studios Park. We zien de marquee die gemaakt wordt voor World Premiere Plaza. Ook een glimp van een van de bootjes van Rapunzel Tangled Spin.
 • Tiana’s Bayou Adventure ziet er met de dag completer uit, en nu hebben we een voorproefje van de nachtelijke bayou-gloed die gasten zullen zien als de zon ondergaat in het Magic Kingdom. BlogMickey heeft de foto’s.
 • Vanwege Earth Day waren er in Disney’s Animal Kingdom zeldzame karakters te zien. Judy Hopps en Nick Wilde uit Zootopia ontmoetten gasten bij de Tree of Life. Ook Kenai en Koda uit Brother Bear waren te spotten in het park. Zij bevonden zich op een speciaal Earth Day-bootje.
 • Voorafgaand aan het officiële debuut is de nieuwe versie van het Together Forever-vuurwerk voor Pixar Fest begonnen met testen in Disneyland. Pixar Fest begint op 26 april. De show is sinds 2018 niet meer opgevoerd.
 • The Haunted Mansion in het Disneyland Park is momenteel gesloten voor een opknapbeurt, maar gasten met een MagicBand+ kunnen alsnog een stukje van de attractie beleven. Op de bouwmuren zijn Touchpoints aangebracht die met de MagicBand+ geluidseffecten uit de attractie activeren.
 • Het eerste deel van de achtbaanbaantrack voor de nieuwe Space Mountain in Tokyo Disneyland is ter plaatse gearriveerd. Het lijkt een deel van een drop track te zijn, gemaakt door achtbaanbedrijf Intamin.

Bioscoop en Disney+

 • Later vandaag zal de nieuwe trailer voor Deadpool & Wolverine verschijnen. Die aankondiging werd door Ryan Reynolds met onderstaand filmpje gedaan. Ook is er alvast een nieuwe poster verschenen. De trailer vind je uiteraard morgen terug in de Daily Disney Roundup.
 • Ryan Reynolds is natuurlijk ook te zien in de docuserie Welcome to Wrexham en daarvan is al wel een trailer verschenen. Het derde seizoen is vanaf 2 mei te zien bij FX. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bevestigd.
 • Disney werkt aan een film gebaseerd op Space Mountain en heeft daarvoor de schrijvers gevonden. Josh Applebaum en Andre Nemec, de makers achter Citadel van Amazon en Cowboy Bebop van Netflix, hebben de taak gekregen om het project te schrijven.
 • Family Guy krijgt later dit jaar twee kerstspecials. Het nieuws werd bevestigd op PaleyFest LA, waar veel van de producenten en cast van de serie op vrijdag in een panel verschenen om het 25-jarig jubileum van de animatieserie voor volwassenen te vieren.
 • Als verrassing is er gisteren een nieuwe aflevering van Bluey verschenen op Disney+. Deze heeft heel toepasselijk de titel ‘Surprise’.
 • Via Total Film is een nieuwe foto verschenen van de Star Wars serie The Acolyte. Te zien zijn Charlie Barnett als Yord Fandar en Lee Jung-jae als Sol. Ook is er een gerucht dat David Harewood (bekend van Supergirl) een rolletje in de serie heeft.
Foto: Total Film

Overig nieuws

 • Een speciale presentatie gepresenteerd door Pixar Chief Creative Officer Pete Docter zal te zien zijn op het D23: The Ultimate Disney Fan Event. De presentatie heet ‘Directing Disney’.
 • The Walt Disney Company moet $345.098,- betalen aan Rearden LLC. Dat heeft een rechter bepaald. Rearden LLC had Disney aangeklaagd omdat hun visual effects technologie zonder licentie gebruikt zou zijn voor de live action versie van Beauty and the Beast.
 • Rocket League, de populaire game van Epic Games, gaat een samenwerking aan met de X-Men ’97. Van 23 april tot en met 7 mei krijgt de game speciale functies die als thema de Marvel animatieserie hebben.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.