Victoria & Albert’s in Walt Disney World ontvangt Michelinster

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 19 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Een restaurant in Walt Disney World heeft een Michelinster toegewezen gekregen. Het gaat om Victoria & Albert’s in Disney’s Grand Floridian Resort. Het is daarmee een van de minder dan 200 restaurants in de Verenigde Staten met zo’n Michelinster.
 • Het lijkt er op dat de media previews van Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom midden juni gaan plaatsvinden. BlogMickey speculeert dat Disney de attractie open wil hebben voor 4 juli (Fourth of July). Ook wordt momenteel de avondverlichting van de attractie getest.
 • Het Mickey Shorts Theatre in Disney’s Hollywood Studios zal binnenkort sluiten voor een renovatie van een maand. Het theater, waar gasten de originele korte film Vacation Fun kunnen bekijken, is vanaf 29 april gesloten. De heropening staat gepland op 25 mei.
 • Eerder deze maand werd bekend dat Autopia in Disneyland duurzamer gaat worden. Nu is ook bekend hoe. De auto’s worden volledig elektrisch (dus geen hybride) en dit zal over twee jaar gebeuren.
 • De Create Your Own Headband-ervaring van Hong Kong Disneyland komt binnenkort naar Disneyland Resort. Gasten kunnen Disney mini-knuffels mixen en matchen om een gepersonaliseerd accessoire te creëren. De locaties zijn The Mad Hatter op Main Street, U.S.A. en Bing Bong’s Sweet Stuff in Pixar Pier.
 • Het quick service restaurant in World of Frozen in Disney Adventure World (nog even wennen aan die naam!) gaat Two Crowns Tavern heten. In Hong Kong heet het waarschijnlijk vergelijkbare concept Golden Crocus Inn.
 • Het metalen frame voor het rotswerk van de North Mountain groeit rond het showgebouw van Frozen Ever After. De berg zelf begint al goed zichtbaar te worden.
 • De Star Wars Day-vieringen van 4 mei keren dit jaar terug naar Disneyland Paris en er is onthuld wat voor leuks gasten de hele dag in Discoveryland kunnen verwachten. Gasten kunnen bijvoorbeeld R2-D2, the Mandalorian & Grogu, stormtroopers en andere karakters tegen komen. Videopolis wordt tijdelijk omgevormd tot een Jedi Training Academy waar shorts van Young Jedi Adventures te zien zijn. En er zijn snacks!
 • Met minder dan 50 dagen te gaan tot de opening van Fantasy Springs, heeft Tokyo DisneySea alle nieuwe merchandise onthuld. Deze merchandise is vanaf 28 mei te koop, een week voor de opening op 6 juni.

Bioscoop en Disney+

 • De finale van The Bad Batch komt steeds dichterbij. Een perfect moment voor de hoofdrolspelers van deze Star Wars animatieserie om hun favoriete quotes te delen. Dat doen Michelle Ang en Dee Bradley Baker in onderstaand filmpje.
 • Volgens Production Weekly zullen de opnames voor de Marvel serie Vision Quest naar verwachting in oktober in het Verenigd Koninkrijk beginnen. De verwachting is dat in deze serie over White Vision gaan (die we voor het eerst in WandaVision zagen).
 • Jay Duplass (bekend van Percy Jackson and the Olympians) en Kelvin Yu (maker van American Born Chinese) hebben zich aangesloten bij de cast van de FX serie Dying for Sex. De serie is gebaseerd op de populaire podcast met dezelfde titel.

Overig nieuws

 • Doctor Who is niet alleen een tv serie. Dit jaar verschijnen er drie nieuwe Doctor Who boeken, met de Fifteenth Doctor en Ruby Sunday in de hoofdrollen. Elk boek is een origineel, op zichzelf staand avontuur. De luisterboek-versie van Doctor Who: Ruby Red zal voorgelezen worden door Millie Gibson die Ruby speelt in de serie.
 • Tijdens Chicago Comic and Entertainment Expo (C2E2) komt Funko met exclusieve merchandise gebaseerd op Disney, Marvel en The Simpsons. C2E2 vindt plaats van 26 tot en met 28 april.
 • Verdrietig nieuws voor Warwick Davis, de acteur bekend van Willow en Star Wars. Zijn vrouw Samantha Davis is op 53-jarige leeftijd overleden. De twee ontmoetten elkaar op de set van Willow en trouwden drie jaar later. In een statement noemt Warwick Davis haar zijn “favourite human”.
Warwick en Samantha Davis met hun kinderen tijdens een première evenement voor Willow in 2022.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.