Disney lanceert MyDisney website voor accountbeheer van jouw Disney-services

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 17 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Shanghai Disneyland heeft een nieuwe show genaamd Try Everything: Disney Zootopia Yoga Show gelanceerd, waarin bewoners van Zootopia, waaronder Wax, de yogameester, te zien zijn. Deze leuke en energieke toevoeging aan het park bevat nieuwe personages en moedigt bezoekers aan om mee te doen met yoga-oefeningen.
 • Walt Disney World hint op sociale media en in de Passholder Buzz-sectie van de My Disney Experience app naar een nieuwe Passholder magneet met Stitch.
 • Bij Disney Springs wordt gewerkt aan een mogelijke plaats voor drones voor de zomervoorstelling Disney Dreams That Soar. De constructie bevindt zich in de Strawberry Lot nabij Lake Buena Vista, met minimale impact voor het winkel- en eetgedeelte van Walt Disney World.
 • Walt Disney World is eindelijk begonnen met het verwijderen van de thematisering van de mislukte NBA Experience in Disney Springs, bijna 3 jaar nadat het voor gasten sloot. De NBA Experience was slechts 7 maanden open door de COVID-19-sluiting. De toekomst van de ruimte is nog niet aangekondigd.
 • Het Space Race-spel in Mission: SPACE Advanced Training Labs in EPCOT is heropend na bijna drie jaar gesloten te zijn geweest. Het spel vereist twee teams van gasten die strijden om hun ruimteschepen te repareren via computerstations met verschillende knoppen. Het opende voor gasten na herhaalde sluitingen sinds de pandemie in 2020, nu slechts twee keer per week bij voldoende belangstelling.
 • De muur achter Dreamers Point in World Celebration Gardens in EPCOT is onthuld, waardoor het ontwerp eindelijk zichtbaar is. Het bevat een patroon van vierzijdige vormen en cirkels binnen zeshoeken. Het al eerder onthulde Walt Disney-beeld en bank passen bij de EPCOT-stijl, waarbij er ook synchronisatie plaatsvindt met de lichtshows van Spaceship Earth ‘s avonds.
 • Disney heeft vergunningen aangevraagd voor de bouw bij het recreatiegebied van Fort Wilderness Resort. De vergunningen tonen plannen om een gebouw van 5.530 vierkante voet en een waterretentievijver te bouwen, waarbij het beachvolleybalveld en de discgolfbaan verdwijnen. Dit past in de recente ontwikkelingen in Fort Wilderness, waaronder de nieuwe Disney Vacation Club-cabines, een nieuw gebouw voor Cast Members en renovaties van restaurants.
 • In de lobby van Disney’s Grand Californian Hotel is een indrukwekkende culinaire recreatie van Black Spire Outpost te zien als onderdeel van Season of the Force in het Disneyland Resort. De ‘Galactic Creation’ toont de Millennium Falcon en is te bewonderen tot 31 mei, gemaakt door Disney’s Culinary Team met eetbare ingrediënten zoals 300 pond poedersuiker, 80 pond knapperige rijst, 60 pond marshmallows, 100 pond pure chocolade, en meer.
Bron: Laughing Place

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren bracht de Walt Disney Studios al een teaser uit voor een aankomend project voor Disney+ met The Beatles, nu is bekend geworden dat de film Let it Be, uit 1970, vanaf 8 mei aanstaande op Disney+ te zien zal zijn. De film is voor deze release gerestaureerd.
 • Inside Out 2 belicht Riley’s tienerjaren met nieuwe emoties en stemmen, waaronder Maya Hawke als Anxiety. Regisseur Kelsey Mann en producenten Jonas Rivera en Mark Nielsen benadrukken het thema van verandering en acceptatie, waarbij ze de complexiteit van adolescentie onderzoeken. Het vervolg, geleid door Mann en geproduceerd door Pixar, tracht de evolutie van emoties en de betekenis van ‘thuiskomen’ in de ontwikkeling van een tiener te belichten.
 • Phillipa Soo, onder andere bekend van haar rol als Eliza Hamilton in de Hamilton musical, voegt zich bij de cast van Ryan Murphy’s nieuwe ABC-serie Dr. Odyssey, naast sterren als Joshua Jackson en Don Johnson. De serie, een medisch drama op een cruiseschip, zal in het tv-seizoen 2024-2025 debuteren.
 • De trailer voor Hip Hop & The White House is uitgebracht door ESPN en Hulu. De nieuwe documentaire van Andscape verkent de invloed van zwarte cultuur op de samenleving, met een focus op geschiedenis van hip hop en zijn relatie met Amerikaanse politiek en presidenten. Geregisseerd door Jesse Washington, debuteert de film op Hulu op 22 april.
 • De cast voor FX’s nieuwe komediepilot Snowflakes is bekendgemaakt. Het ensemble bestaat uit Lucy Freyer, Malik Elassal, Owen Thiele, Amita Rao en Jack Innanen. Snowflakes volgt een groep co-afhankelijke huisgenoten die goede mensen proberen te zijn, hoewel ze dat nog niet echt zijn. De pilot is geschreven door voormalige schrijvers van The Tonight Show, Ben Kroenengold en Rebecca Shaw, onder regie van Jonathan Krisel.
 • Margaret Qualley stapt uit de rol van Amanda Knox in de aankomende Hulu-miniserie (die nog geen naam heeft) vanwege planningsconflicten. De rol wordt nu gerecast. Dit zal de productie niet beïnvloeden, aangezien de serie met acht afleveringen, zoals gepland in oktober begint met filmen. De serie volgt Knox’s 16-jarige strijd na haar onterechte veroordeling voor de moord op haar huisgenoot Meredith Kercher.
 • Er komt binnenkort een nieuwe aflevering van Marvel Studios Assembled naar Disney+. In Marvel Studios Assembled: The Making of X-Men ’97 krijgen we een kijkje achter de schermen bij de animatieserie die momenteel op Disney+ verschijnt. De release is gepland voor 22 mei.
 • PaleyFest LA, een jaarlijkse bijeenkomst voor televisiefans, hield onlangs een panelgesprek over Marvel Studios’ Loki. De focus lag op het tweede seizoen van de Disney+ serie en het lot van de bedrieglijke god. De cast en makers deelden inzichten over personages, kostuums en de mogelijke toekomst van Loki, zonder echte concrete plannen voor een terugkeer te bevestigen. De serie verkent identiteit en groei, wat in de kostuums en verhaallijn weerspiegeld wordt.
@justjeanine1

Tom #Hiddleston talks about playing Loki in the Season 2 finale of #LOKI at #Paleyfest with Owen Wilson, Sophia Di Martino, Eric Martin, Justin Benson, and Aaron Moorhead in attendance!

♬ original sound – JustJeanine
 • Een bijzondere primeur voor Zweden en Denemarken: Disney+ heeft daar namelijk de rechten bemachtigd van de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. De voetbalwedstrijden zullen via livestream te kijken zijn zonder extra kosten.

Disney Cruise Line

 • Afgelopen maandag heeft een medivac van de Amerikaanse kustwacht een Amerikaanse passagier veilig verwijderd van de Disney Fantasy van Disney Cruise Line. De 35-jarige zwangere passagier kreeg gezondheidscomplicaties en werd vervoerd naar het Centro Medico-ziekenhuis in San Juan.

Overig nieuws

 • Disney heeft MyDisney gelanceerd, een nieuwe website waarmee gebruikers hun Disney-account kunnen beheren op één pagina. De nieuwe gecombineerde login-ervaring is beschikbaar op my.disney.com en geldt voor alle Disney-websites. MyDisney vereenvoudigt het inloggen en accountbeheer over verschillende Disney-services.
 • Twee Amerikaanse vertegenwoordigers uitten bezorgdheid over de gezamenlijke sportstreamingdienst aangekondigd door Disney, Fox Corp. en Warner Bros. Discovery. Ze stuurden een brief met 19 vragen over concurrentie, prijsstelling en transparantie, met het oog op mogelijke antitrustkwesties en hogere consumentenprijzen.
 • De DAS Defenders coalitie van meer dan 140 personen uit de gehandicaptencommunity uit kritiek op de aangekondigde wijzigingen in het Disability Access Service (DAS) van Disney. Ze zijn bezorgd over beperkingen voor gasten met verschillende handicaps en vragen om inclusieve maatregelen van Disney.
 • Het Oh My Cafe in Tokyo viert Star Wars Day op 4 mei met een limited-time Star Wars café van 20 april tot 9 juni 2024. Het biedt een opwindend menu geïnspireerd door de filmfranchise, inclusief exclusieve merchandise.
Bron: TDR Explorer

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.