Disney overweegt toevoeging van tv-kanalen in Disney+ app

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 16 april 2024.

Nieuws uit de parken

  • May the Fourth zal in de verschillende Disney parken uitgebreid worden gevierd. Disney Parks Blog deelt het volledige aanbod eten en drinken dat je in Disneyland, Walt Disney World en Disneyland Paris kunt krijgen.
  • Er is een sneak peek van het nieuwe openingsliedje van Alice & The Queen of Hearts: Back to Wonderland gelanceerd door Disneyland Paris. Het liedje heet – zeer toepasselijk – ‘Welcome to Wonderland’.
  • Het volledige Disneyland Paris in Concert, dat speciaal voor de 32ste verjaardag van het resort werd georganiseerd, is nu te zien op YouTube.
  • Disney Fashion en Disney Gallery in Disney Village zijn vanaf 6 mei a.s. gesloten voor de ombouw van de twee winkels. Ze worden samengevoegd om één grote shop te worden.
  • In Fantasyland in het Magic Kingdom is het voorbereidende werk begonnen voor Smellephants on Parade. Bij deze aankomende interactieve experience staat nu ook een bordje met de tekst ‘New Act Debuting Soon’.
  • Het eerste item uit de Disney Pride collectie van 2024 is uitgebracht in Walt Disney World. Het is een set van twee pins in regenboog-kleuren.
  • De gemeenteraad van Anaheim gaat vandaag stemmen over het DisneylandForward project. De stemming zal plaatsvinden tijdens hun reguliere vergadering.

Bioscoop en Disney+

  • Disney+ denkt na over ouderwetse tv-kanalen binnen hun eigen streamingplatform. Daarin zal Star Wars en Marvel content van Disney+ 24/7 worden getoond. Ook kanalen met alleen maar klassieke Disney animatiefilms of films van Pixar zijn dan mogelijk. Op de kanalen is dan waarschijnlijk wel reclame te zien. Binnen ABC.com gebeurt dit op dit moment al.
  • Disney heeft een nieuwe poster uitgebracht voor het komende nieuwe seizoen van Doctor Who, met Ncuti Gatwa als de Fifteenth Doctor en Millie Gibson als zijn companion Ruby Sunday.
  • National Geographic heeft de releasedatum vastgesteld en de trailer onthuld voor de veelgeprezen en hartverwarmende documentaire Billy & Molly: An Otter Love Story. Op 6 mei is de docu te zien bij National Geographic en een dag later op Disney+. Het is niet bekend of dit ook voor Nederland en België geldt.
  • Walt Disney Studios heeft een afbeelding op sociale media gedeeld waarin ze een aankomend project voor Disney+ met The Beatles teasen. Verder zijn er geen details bekendgemaakt.

Overig nieuws

  • Marvel heeft naar verluidt een kleine ontslagronde doorgevoerd, met gevolgen voor 15 werknemers bij Marvel Entertainment in New York en Marvel Studios in Burbank. Het gaat o.a. om junior medewerkers in de productie en ontwikkeling bij Marvel Studios. Dit is een gevolg van Marvel’s beslissing om minder series en films uit te brengen.
  • Lucasfilm Games en Epic Games hebben een korte teaser uitgebracht voor een nieuwe aankomende samenwerking tussen de populaire game Fortnite en Star Wars.
  • LEGO heeft een nieuw koffietafelboek aangekondigd met de titel LEGO Star Wars: The Force of Creativity. Dit boek viert de 25-jarige samenwerking van LEGO en Lucasfilm. Het boek verschijnt op 20 juli.
  • Er is meer LEGO Star Wars nieuws. Op 4 mei aanstaande, Star Wars Day, verschijnt de TIE Interceptor. De set bestaat uit 1.931 onderdelen en gaat €229,99 kosten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.