Walt Disney Studios Park in Parijs wordt omgedoopt tot Disney Adventure World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 15 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen vrijdag vierde Disneyland Paris haar 32ste verjaardag met een media evenement vol aankondigingen en onthullingen. De meest opvallende aankondiging is misschien wel de nieuwe naam van het Walt Disney Studios Park. Vanaf de opening van het World of Frozen themagebied zal Disney Adventure World de naam zijn van het tweede park van Disneyland Paris.
 • Het was (helaas) maar één van de weinige écht nieuwe dingen die we op de middag van de verjaardag te horen kregen. Het meeste wisten we al via geruchten. Wel veel nieuwe concept arts, zoals deze twee van World of Frozen:
 • De Tangled flatride zal Rapunzel Tangled Spin gaan heten en heeft zijn eerste concept art gekregen. Het restaurant zal The Regal View gaan heten en je zal er meerdere prinsessen kunnen ontmoeten. Het gebied rondom het meer krijgt de naam Adventure Bay mee.
 • Er komt ook meer naar buiten over het ingangsgebied, waarvan we al wisten dat er een fikse transformatie op stapel staat. Het gebouw dat eerst Studio 1 heette zal de naam World Premiere meekrijgen, het plein daarvoor toepasselijk World Premiere Plaza. Het restaurant Restaurant en Coulisse wordt verbouwd naar Hollywood Gardens Restaurant. Het entreegebied zal in het voorjaar 2025 worden geopend.
Concept art van het vernieuwde Disney Village, met de nieuwe winkel Disney Wonders.
 • Davy Crockett Ranch is het volgende ‘hotel’ dat een opknapbeurt gaat krijgen. De blokhutten en bungalows zullen vanaf dit jaar worden voorzien van een nieuw thema: de Jonge Woudlopers!
 • De Disney Electrical Sky Parade in Disneyland Paris zal langer te zien zijn dan gepland. In eerste instantie zou de show voor het laatst te zien zijn in september maar de einddatum is nu 6 januari 2025.
 • Een bezoeker van Disneyland heeft een rechtszaak aangespannen tegen Disney nadat een Cast Member verkleed als Goofy tegen haar aan liep toen zij de schoenen van haar dochter aan het strikken was. Goofy viel toen op haar waardoor de bezoeker op “de harde cementvloer” viel.
 • Disney heeft de namen en nieuwe afbeeldingen gedeeld van twee winkellocaties die naar Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom komen. Deze locaties gaan Critter Co-Op en Tiana’s Bayou General heten.
 • De eerste blik op de merchandise verkrijgbaar tijdens het Walt Disney World Springtime Surprise Weekend is deze week gelanceerd. De truien, t-shirts en oren zijn maar voor korte tijd beschikbaar. Een uitgebreidere Merchandise Roundup volgt later deze week in één van de Daily’s.

Bioscoop en Disney+

 • Queen Rock Montreal, het geremasterde concert uit 1981, beleeft op 15 mei zijn wereldwijde streamingpremière op Disney+ als de eerste concertfilm die beschikbaar is met IMAX Enhanced-geluid van DTS.
 • Naast Queen Rock Montreal zullen ook 18 Marvel films vanaf 15 mei beschikbaar zijn met IMAX Enhanced geluid. Het gaat om onder andere Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Black Panther: Wakanda Forever en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.
 • In januari ging het gerucht rond dat Varada Sethu in het tweede seizoen van Doctor Who op Disney+ te zien zou zijn als de nieuwe companion. Ze zou dan Millie Gibson vervangen. Nu is de komt van Varada Sethu wel bevestigd, maar ook Gibson zal te zien zijn in het tweede seizoen.
 • De ZOMBIES-franchise wordt uitgebreid met een animatieserie waarvan nu een trailer is verschenen. ZOMBIES The Re-Animated Series is binnenkort te zien bij Disney Channel en Disney+.
 • Gisteren zijn in Los Angeles en New York de Writers Guild Awards uitgereikt. The Bear won in de categorie Comedy Series, The Simpsons won voor Animation met de aflevering ‘Carl Carlson Rides Again’ en de Hulu film Quiz Lady pakte de prijs in de categorie TV & New Media Motion Pictures.

Overig nieuws

 • Er komt een nieuw LEGO setje van The Mandalorian. De BARC Speeder Escape set is gebaseerd op de scène uit seizoen 3 waarin Grogu tijdens Order 66 gered wordt door Jedi Master Kelleran Beq.
 • Vorige maand werd Marvel Rivals aangekondigd door Marvel en NetEase Games . Nu heeft Marvel een video gedeeld waarin de eerste map wordt onthuld die in de nieuwe game te zien is. Het gaat om Yggsgard.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.