Eerste blik op Captain America: Brave New World tijdens CinemaCon

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 12 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Het is vandaag 12 april en dat betekent dat Disneyland Paris haar 32ste verjaardag viert. Vanmiddag om 14:00 is er een media evenement en dan zullen we zien welke geruchten er bevestigd gaan worden. Ondertussen is Imagineer Eddie Sotto al in de feeststemming.
 • De show Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland zal in ieder geval aan bod komen tijdens het media evenement. Er is inmiddels een nieuw promofilmpje verschenen.
 • Tijdens een geplande sluiting van tien dagen wegens renovatie hebben crewleden de loop verwijderd van de Incredicoaster in Disney California Adventure. De achtbaan zal op 19 april heropenen – hopelijk met de loop weer op zijn plaats.
 • Van 26 april tot en met 4 augustus vindt Pixar Fest plaats in het Disneyland Resort. Bij zo’n evenement horen heerlijke lekkernijen die door het Disney Parks blog op een rijtje zijn gezet in een Foodie Guide.

Bioscoop en Disney+

 • Tijdens Disney’s CinemaCon presentatie zijn de eerste foto’s van Captain America: Brave New World vrijgegeven. Hierop zien we Anthony Mackie als Sam Wilson/Captain America en Harrison Ford als Thaddeus “Thunderbolt” Ross. Aanwezigen bij de presentatie kregen ook beelden te zien waarin Ross aan Sam Wilson vraagt om de Avengers opnieuw te vormen.
 • Kevin Feige van Marvel Studios liet tijdens CinemaCon weten dat de opnames van The Fantastic Four volgende maand gaan beginnen. De film staat gepland voor een release op 25 juli 2025.
 • De presentatie van Disney tijdens CinemaCon had veel exclusieve previews voor de aanwezigen. Naast het eerder genoemde Captain America: Brave New World kwamen ook Deadpool & Wolverine, Inside Out 2, Moana 2, Mufasa: The Lion King, Kingdom of the Planet of the Apes en Young Woman and the Sea aan bod. Van die laatste is wel een trailer vrijgegeven voor het grote publiek.
 • In Young Woman and the Sea speelt Daisy Ridley de hoofdrol, maar veel fans zullen toch vooral uitkijken naar haar volgende Star Wars film. De actrice heeft in een interview onthuld dat ze verwacht het script van de New Jedi Order-film “volgende maand” te lezen te krijgen. Die “volgende maand” is afhankelijk van wanneer het interview heeft plaatsgevonden.
 • Op 5 juni start de Star Wars serie The Acolyte en via Empire Magazine druppelen steeds meer foto’s naar buiten. Naast de acteurs zien we ook behind the scenes foto’s van showrunner Leslye Headland aan het werk.
 • Op 31 mei verschijnt een nieuwe documentaire van regisseur Ron Howard op Disney+. Jim Henson Idea Man is een uitgebreide blik op het leven en werk van de Muppets-bedenker, inclusief interviews met zijn familieleden en medewerkers. Het is nog niet bekend of deze documentaire ook in Nederland en België te zien zal zijn.

Overig nieuws

 • Disney Hyperion heeft een nieuw prentenboek aangekondigd gebaseerd op The Princess and the Frog. Het bijzondere hieraan is dat het geschreven is door Tiana’s stemactrice, Anika Noni Rose. En het boek, dat Tiana’s Perfect Plan heet, is mogelijk ook geïnspireerd door Tiana’s Bayou Adventure.
 • Er zijn al heel veel verschillende versies van Monopoly op de markt. En in juni komt er daar een bij gebaseerd op de ABC serie Grey’s Anatomy.
 • In juli eren Marvel en Disney de 90ste verjaardag van Donald Duck en de 50ste verjaardag van Wolverine met een onverwacht mashup-avontuur. Deze one-shot gaat comic Marvel & Disney: What If…? Donald Duck Became Wolverine #1 heten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.