Disney debuteert eerste teaser trailer van Mufasa: The Lion King

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 30 april 2024.

Nieuws uit de parken

  • In Hong Kong Disneyland is het Marvel Season of Super Heroes van start gegaan. Gasten kunnen genieten van twee nieuwe shows: Find Your Super Power: Battle for Stark Expo en Find Your Super Power: Battle in the Sky. Kijk hieronder naar de eerste beelden daarvan.
  • Vanaf eind mei zal de LEGO Store in Disney Village tijdelijk verhuizen naar de Disney Village Arcade ruimte (die nu gesloten is) zodat de winkel verbouwd kan worden.
  • Disney begint in september 2024 met een uitgebreid renovatieproject voor kamers in de Bay Lake Tower in Disney’s Contemporary Resort. Gasten moeten rekening houden met bouwwerkzaamheden tot september 2025.
  • De installatie van de Smellephants on Parade is bijna voltooid, want wederom is er een nieuwe Smellephant, geïnspireerd door citrus, geïnstalleerd in Walt Disney World. Het beeld is te vinden bij de Casey Jr. Splash ‘n Soak Station en heeft gele en oranje tinten met ijsblokjes.
Bron: BlogMickey
  • Het coach- en stafteam van de Gamecocks vierde hun nationale basketbal kampioenschap door een bezoek te brengen aan Walt Disney World. Ze genoten van attracties en werden gehuldigd tijdens een speciale ceremonie in het Magic Kingdom.
  • De EPCOT Farmers Feast biedt tijdens het International Flower & Garden Festival een seizoensgebonden menu aan dat verandert gedurende het festival. Op 28 april jl. is het laatste aanbod van het jaar begonnen met een Summer Solstice menu, met enkele gerechten die door de seizoenen heen zijn veranderd.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren is de eerste teaser trailer van Mufasa: The Lion King verschenen. Ook is er een poster. De film is geregisseerd door Barry Jenkins die met Moonlight een Oscar won. Lin-Manuel Miranda is verantwoordelijk voor de liedjes. In deze prequel zien we hoe Simba’s vader Mufasa uiteindelijk koning werd. Een aantal stemacteurs uit de vorige film keren terug waaronder Beyoncé Knowles-Carter. Een opvallende toevoeging aan de cast is haar dochter Blue Ivy Carter. De film draait vanaf 18 december in de bioscoop.
  • Disney heeft nieuwe details aangekondigd en een releasedatum onthuld voor de nieuwe documentaire van National Geographic op Disney+: EPCOT Becoming. De documentaire belicht de transformatie van EPCOT. Het toont de balans tussen vernieuwing en traditie in het park, met speciale aandacht voor technologie, natuur, muziek en andere National Geographic thema’s. De documentaire is vanaf 19 juli te streamen op Disney+.
  • Shoresy keert terug naar Hulu met een derde seizoen en een nieuwe poster. Het volgt Shoresy en de Sudbury Blueberry Bulldogs in hun streven om nooit meer te verliezen. Gemaakt en gespeeld door Jared Keeso. Het derde seizoen begint op 21 juni op Hulu met zes nieuwe afleveringen. De serie is helaas niet in Nederland te zien.
  • De trailer van de langverwachte documentaire Let It Be over The Beatles is nu uitgebracht. De film, voor het eerst uitgebracht in 1970 tijdens de breuk van de band, is nu opgefrist en in een nieuw licht gezet dankzij restauratie en inzichten uit de docuserie The Beatles: Get Back.
  • Jeff Bridges keert terug in Tron: Ares. De acteur was ook al te zien in Tron en Tron: Legacy. Het nieuws werd bevestigd met een achter-de-schermen foto van Bridges met zijn script.
  • Kingdom Hearts is een populaire videogameserie over Sora en zijn vrienden die terecht komen in de werelden van Disney en Pixar. Er gaan al langer geruchten dat er een Disney+ serie ontwikkeld wordt maar volgens een laatste gerucht zou het om een film voor in de bioscoop gaan.
  • Morgen verschijnt het eerste deel van de driedelige finale van X-Men ’97 en op zaterdag 4 mei verschijnt Star Wars: Tales of the Empire op Disney+. Van die eerste is een laatste trailer verschenen en van die tweede een korte trailer met daarin onder anderen Darth Vader.
  • Volgend jaar verschijnt Captain America: Brave New World in de bioscoop met Anthony Mackie als Captain America maar ook met Danny Ramirez als Joaquin Torres. In The Falcon And The Winter Soldier was te zien hoe hij de nieuwe Falcon werd en nu weten we dankzij promotiemateriaal voor een McDonald’s Happy Meal ook hoe hij er uit gaat zien.
  • Gisteren was het precies tien jaar geleden dat de cast van Star Wars: The Force Awakens bekendgemaakt werd. Dat deed Lucasfilm toen doormiddel van onderstaande foto waarop te zien is hoe de cast samen was gekomen om het script te lezen.
Foto: Lucasfilm

Disney Cruise Line

  • Disney Cruise Line heeft gisteren een update gedeeld over de bouw van Lookout Cay at Lighthouse Point. De update bevat informatie over onder andere de nieuwe Bahamaanse kunst en architectuur op dit unieke eiland, waaronder de kleurrijke cabana’s bij Serenity Bay, lokale kunst en het True-True Too BBQ restaurant in de vorm van grote schelpen.

Overig nieuws

  • Laughing Place bezocht afgelopen vrijdag het Angel Stadium (het stadion van de Los Angeles Angels) voor Star Wars Weekend. De avond was gevuld met Star Wars-decor, optredens van Star Wars-personages tussen de inningen en alle spelers hadden een karakter gekregen op de grote schermen. De avond eindigde met een spectaculaire drone-lichtshow van 800 drones.
  • Vijfjarige Cora, die strijdt tegen een coronaire hartziekte, vond troost in Magic of Disney’s Animal Kingdom. Dankzij Make-A-Wish kon ze haar wens vervullen: een speciale dag in Disney’s Animal Kingdom met ontmoetingen met dieren zoals babyolifant Corra. Disneyland hielp ook andere kinderen met speciale wensen tijdens Earth Month.
  • Nog een bijzondere wens werd vervuld op World Wish Day: een kind en haar familie mochten achter de schermen bij Walt Disney Animation Studios in Burbank. Leah ontmoette animators, werkte mee en tekende met hen. Disney en Make-A-Wish vieren al 44 jaar samen deze bijzondere dag.
  • Het is al even bekend dat drie mediabedrijven, Fox, Disney en Warner Bros. Discovery, plannen hebben om een gezamenlijke sportstreamingdienst te lanceren. Nu is bekend geworden dat ze tijdens de jaarlijkse ‘upfront’ markt adverteerders een voorproefje zullen geven, waarbij ze verwachten dat advertenties een belangrijke rol zullen spelen. Peter Distad, voormalig Apple TV-executive, leidt het nieuwe bedrijf.
  • Matthew Shell, een veteraan bij LucasArts met meer dan 20 jaar ervaring, is aan een hartaanval overleden. Hij heeft zijn bijdrage geleverd aan meer dan 60 games, voornamelijk Star Wars-titels. Zijn collega’s, zoals Geoff Keighley en Ray Almeda, prijzen zijn toewijding en humor. Zijn bijdrage aan games zoals Star Wars Jedi: Survivor en LEGO Star Wars worden gemist.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.