Imagineer Sylvie Massara geëerd met eigen raam op Main Street in Disneyland Paris

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 29 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Imagineer Sylvie Massara is geëerd met een eigen raam op Main Street USA in Disneyland Paris. Massara sloot zich in 1988 aan bij Walt Disney Imagineering tijdens de bouw van Euro Disney. Een deel van haar vroegste werk is nog steeds te zien in Fantasyland en ze werkte ook mee aan de transformatie van het Disneyland Hotel.
 • Gisteren was het World Safety Day en dat was in Disneyland Paris de aanleiding voor een bijzondere pre-parade van veiligheids- en beveiligingsvoertuigen. Ook karakters als Judy Hopps en Bolt waren te zien.
 • Het is bij veel fans bekend dat Pixar altijd een Pizza Planet truck verstopt in hun films. En nu doet Disneyland iets vergelijkbaars tijdens Pixar Fest. Er zijn naar verluidt 50 verborgen Pizza Planet Trucks te vinden in the happiest place on Earth. Laughing Place probeert ze allemaal te vinden.
 • Een drietal nieuwe menu items komen naar de Pym Test Kitchen en Pym Tasting Lab in Disney California Adventure. Die items zijn Experiment 7290: Cookies & Cream Cold Brew, Humongous Taco Salad en Mini Pretzels with Spicy Nacho Cheese.

Bioscoop en Disney+

 • Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft bevestigd dat hij zal terugkeren als Maui in Moana 2. Dat deed hij op Instagram waar hij ook schreef dat het personage Maui zijn leven in veel opzichten heeft veranderd. Ook benadrukt hij het Polynesische culturele belang van deze rol.
 • Een Star Wars serie waar we de laatste tijd weinig over horen is Skeleton Crew. Maar nu heeft actrice Kerry Condon verteld over haar ervaringen op de set. Ze noemt het onschuldig, speels en lieflijk. Ze prijst ook de kindacteurs en de regisseurs.
 • Sony heeft besloten de releasedatum van Kraven the Hunter van augustus naar december uit te stellen. We moeten dus nog langer wachten tot we Aaron Taylor-Johnson kunnen zien als de bekende Spider-Man schurk. Eerder werd de film uitgesteld door de stakingen in Hollywood.
 • Vandaag debuteert de trailer van Mufasa: The Lion King tijdens de uitzending van Good Morning America op ABC. Uiteraard vind je die morgen terug in de Daily Disney Roundup.

Overig nieuws

 • Volgens de Orlando Business Journal staat Disney toch open voor een SunRail station in Disney Springs. Het gaat om een andere trein dan de Brightline, waar Disney in 2022 nee tegen zei. Ook Universal wil graag een SunRail station, maar dan juist nabij het nieuwe Epic Universe.
 • Komende feestdagen wordt er een nieuwe horror VR-game uitgebracht van 20th Century Games en Survios, gebaseerd op Alien. De game gaat Alien: Rogue Incursion heten en zal beschikbaar zijn op Playstation VR2, PCVR en Meta Quest 3.
 • Er zijn twee nieuwe skins van Thor: Ragnarok beschikbaar in de shop van Fortnite. Gamers kunnen nu Sakaaran Champion Hulk en Hela Odinsdottir aanschaffen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.