Disney’s Hollywood Studios viert 35ste verjaardag met evenement en merchandise

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 25 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Gasten die op 1 mei Disney’s Hollywood Studios bezoeken, krijgen om 11.00 uur de gelegenheid om de 35ste verjaardag van het park te vieren in het Theater of the Stars. Er wordt verwacht dat Disney executives zullen spreken en dat karakters voor een speciaal moment op het podium zullen samenkomen. Er is ook merchandise ter gelegenheid van dit jubileum: daarvoor moet je wel in een online wachtrij plaatsnemen.
 • Op Instagram heeft Disney Parks een filmpje geplaatst van Jennifer Lewis die voor het eerst de animatronic van Mama Odie voor Tiana’s Bayou Adventure ziet. Lewis sprak de stem in van dit personage in de film The Princess and the Frog.
 • Het Storybook Circus in Magic Kingdom begint steeds meer vorm te krijgen. Er zijn woensdag een ‘ticket booth’ en opnieuw twee standbeelden van olifanten toegevoegd.
 • Bezoekers van Galaxy’s Edge in Walt Disney World die een droid bij Droid Depot of een lightsaber bij Savi’s Workshop willen bouwen, moeten nu het volledige bedrag van de ervaring betalen op het moment van de boeking.
 • Tijdens een mediapreview van Pixar Fest in het Disneyland Resort was de merchandise van dichtbij te bekijken. Zo zijn er onder andere hoodies, Spirit Jerseys, hoeden, mokken en souvenirmunten.
 • Pixar Fest zal ook de introductie worden van verschillende nieuwe walkaround characters: Luca en Bruno uit Luca en Amber en Wade uit Elemental. Ook zal in de speciale parade Better Together: A Pixar Pals Celebration de band 4*TOWN uit Turning Red een belangrijke rol spelen.
 • Gisteren is er afscheid genomen van Studio 1 in het Walt Disney Studios Park in Parijs. Dat gebeurde onder andere bij Legends of Hollywood waar gasten door Cast Members werden toegejuicht toen zij de winkel via een rode loper verlieten. Zoals bekend krijgt Studio 1 een make-over als onderdeel van de Disney Adventure World transformatie.
 • Voor het eerst in vijf jaar keert Country Bear Vacation Jamboree, een speciale versie van de klassieke show, terug naar Tokyo Disneyland. Deze speciale zomerversie is te bezoeken van 17 mei tot en met 7 november.
 • Tokyo Disney Resort trapt het zomerseizoen af met verschillende veranderingen als onderdeel van hun ‘Get Soaked’-programma. Het loopt van 2 juli tot en met 18 september met attracties, een parade, merchandise en speciale menu-items. Splash Mountain krijgt een ‘Get Soaked MAX’ overlay. Baymax: Cool Down is een cavalcade waarbij Baymax van Big Hero 6 gasten afkoelt met een spuitnevel.

Bioscoop en Disney+

 • De trailer van Jim Henson Idea Man is gisteren verschenen. Deze documentaire van regisseur Ron Howard vertelt het verhaal van de buitengewone kunstenaar en visionair Jim Henson. En erg goed nieuws: vanochtend heeft het Nederlandse Disney+ Instagram account bevestigd dat de docu ook in Nederland vanaf 31 mei te streamen is.
 • Op 4 mei (Star Wars Day) zal op Disney+ de animatieserie Star Wars: Tales of the Empire te zien zijn, de opvolger van Star Wars: Tales of the Jedi uit 2022. Gisteren is een fragment met Morgan Elsbeth en General Grievous verschenen.
 • Woensdag is de laatste aflevering van de serie Shōgun verschenen op Disney+. De resultaten van de serie zijn werkelijk fantastisch te noemen: op IMDb krijgt de serie een 9,0/10 en op Rotten Tomatoes 99% van de critici en 91% van het publiek. Ook is het de meest bekeken première op Hulu ooit met 9 miljoen kijkbeurten.
 • Gisteren is een nieuwe trailer verschenen van Becoming Karl Lagerfeld, de zesdelige serie over de iconische modeontwerper. Ook is er een nieuwe poster. Vanaf 7 juni te zien op Disney+.
 • Vorig jaar besloot Disney de rechten van The Spiderwick Chronicles te verkopen aan The Roku Channel. Dit deed Disney om geld te besparen maar of dit slim was, is de vraag. Roku heeft namelijk bekendgemaakt dat de serie hun meest bekeken on-demand titel is geworden.

Disney Cruise Line

 • Disney Parks Blog heeft de rest van de karakteroutfits voor Disney’s Lookout Cay at Lighthouse Point gedeeld. Eerder werd de outfits van Mickey en Minnie al onthuld. Alle acht outfits zijn ontworpen door de Bahamaanse modeontwerper Theodore Elyett en tonen de Bahamaanse traditie Junkanoo.
Afbeelding: Disney

Overig nieuws

 • Gisteren tijdens het Musical Awards Gala gaf Vajèn van den Bosch alvast een voorproefje van de musical Frozen die vanaf eind mei te zien zal zijn in het Circustheater in Scheveningen. Als Elsa zong ze uiteraard ‘Laat het los’.
 • Woensdag is art director Ray Chan overleden. Hij werkte als supervising art director aan verschillende MCU films, waaronder Guardians of the Galaxy, Doctor Strange, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Hij was production designer voor de film Deadpool & Wolverine, waarvan hij de première dus niet meer meemaakt.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.