Tokyo Disney Resort deelt nieuwe beelden van Fantasy Springs Hotel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 24 april 2024.

Nieuws uit de parken

  • Het Tokyo Disney Resort deelde nieuwe foto’s van het Fantasy Springs Hotel, dat deze zomer zal openen met Fantasy Springs in Tokyo DisneySea. Het hotel bestaat uit twee gebouwen, Grand Chateau en Fantasy Chateau, met eigen parkeerplaats en Disney Resort Line station. De omgeving is versierd met thematische sculpturen en tuinen, terwijl het restaurant en de lounge een betoverende sfeer bieden met Disney-filmthema’s zoals Sneeuwwitje, Rapunzel en Doornroosje.
  • Vanaf 29 juni keert het ontbijt terug naar Auberge de Cendrillon in Disneyland Paris, met twee tijdsblokken om 08.15 en 09.45 uur. Reserveringen zijn nu beschikbaar via de mobiele app drie dagen voor het bezoek.
  • In Magic Kingdom is het Frontierland station weer open, met een vernieuwde trap. Deze is opgeknapt om beter te passen bij Tiana’s Bayou Adventure, die daar in de buurt ligt.
  • CommuniCore Hall en Plaza openen op 10 juni, net op tijd voor de zomerdrukte. Ze zullen dienen als centrale hub voor EPCOT’s festivals, waaronder het Food & Wine Festival van 2024. Er zullen nieuwe ontmoetingsplekken voor karakters zijn, een Encanto-show en festival gerelateerde faciliteiten zoals een demo-keuken en een bar zullen beschikbaar zijn.
  • Om bij EPCOT te blijven: deze zomer zal EPCOT geen festivals hebben vanwege aanpassingen in de planning van Disney voor 2024. Het Flower and Garden Festival eindigt op 27 mei, terwijl het Food and Wine Festival pas op 29 augustus begint en loopt tot 23 november. Dit betekent dat EPCOT van 28 mei tot 28 augustus 2024 vrij zal zijn van festivals. Disney hoopt dat door deze aanpassing de festivals weer speciaal en seizoensgebonden zullen aanvoelen.
  • Nadat eerder al karakters uit Zootopia en Brother Bear vanwege Earth Day in Animal Kingdom zijn gespot, zijn het nu Winnie de Pooh en zijn grote vriendje Rabbit waarmee je een meet and greet kunt doen.
Winnie en Rabbit in Disney Animal Kingdom (Bron: WDWNT)
  • Het Pixar Fest vindt plaats van 26 april tot 4 augustus in de Anaheim-pretparken met meer dan 100 thematische hapjes en drankjes. Nu heeft The Orange County Register een top 10 gemaakt van de meest schattige gerechten die je als foodie echt moet gaan proeven.
Bron: The Orange County Register
Bron: WDW News Today

Bioscoop en Disney+

  • Star Wars: The Phantom Menace keert na 25 jaar terug naar de bioscoop op 3 mei aanstaande. Fans kunnen genieten van de film en een exclusieve preview van de Disney+ serie The Acolyte. Dit eerste deel van de prequel-trilogie, geregisseerd door George Lucas, introduceerde vele iconische personages en zette de standaard voor visuele effecten in de filmindustrie. Om de terugkeer naar de bioscoop te promoten is onderstaande video verschenen.
  • De Engelse voetbalclub Manchester United overweegt een meerjarige miljoenendeal met Disney voor documentaires over hun succesvolle periode onder coach Alex Ferguson, met focus op de 38 gewonnen trofeeën in 26 jaar, inclusief de 13 Premier League-titels. Het project, nog in conceptfase, omvat interviews, archiefmateriaal en clubinzichten.
  • De Nederlandse Famke Janssen weet niet zeker wat Marvel heeft gepland voor de X-Men franchise, maar sluit de deur niet voor het idee om opnieuw in de huid te kruipen van Jean Grey: “You never know.”
  • Een opvallende marketingstunt voor de film Kingdom of the Planet of the Apes bracht als apen verklede paardenbegeleiders naar Venice Beach. De film, een vervolg op eerdere delen, verkent een wereld waarin apen domineren en een jonge aap cruciale keuzes moet maken voor de toekomst. De film verschijnt op 8 mei in Nederland en op 10 mei in Amerika.

Overig nieuws

  • Xbox organiseert een speciale wedstrijd voor fans van X-Men ’97, waarbij deelnemers kans maken op een op maat gemaakte Xbox Series X-console en controller geïnspireerd op de Disney+ serie. Om mee te doen, moet je onderstaande post retweeten en het account volgen voor 20 mei.
  • Laughing Place heeft exclusief vier nieuwe kaarten onthuld uit het volgende hoofdstuk van Disney Lorcana. Meer Tangled komt naar Disney Lorcana als onderdeel van de Ursula’s Revenge-uitbreiding. De nieuwe kaarten zijn: Snuggly Duckling, Brawl, Tor en Gunther. De release van Ursula’s Revenge staat gepland voor 17 mei aanstaande.
  • Hasbro heeft een gloednieuwe versie van het populaire bordspel Monopoly uitgebracht waarin Experiment 626 (ook bekend als Stitch) grote schade aanricht in Hawaï.
  • Star Wars Celebration Japan 2025 heeft merchandise onthuld voor het evenement, waaronder t-shirts, petten, pins en meer met het logo en de key art van het evenement, beschikbaar in het Engels, Japans of een mix. Tickets gaan in mei in de verkoop voor het evenement van 18-20 april 2025 in de Makuhari Messe in Chiba City.
  • Disney gebruikt gerecyclede materialen voor meer dan 100 knuffels in Noord-Amerika, als onderdeel van hun duurzaamheidsinitiatief. Dit initiatief, gestart door gepassioneerde teamleden, toont Disney’s inzet voor een groenere toekomst, waarin knuffels zowel duurzaam als geliefd zijn, en is slechts het begin van hun milieubewuste reis.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.