Een waterige kerst in Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 19 november 2021.

Nieuws uit de parken

 • De openingstijden van Disneyland en Disney California Adventure geven ruimte voor vuurwerk om het nieuwe jaar in het luiden: de geplande openingstijden zijn respectievelijk 2:00 en 1:00 ‘s nachts. Of er ook een nieuwjaarsfeestje komt is nog niet bekend.
 • In de categorie ‘worst case scenario’: de situatie bij It’s a Small World in Disneyland Anaheim, de attractie die vorige week overstroomde, zou wel eens veel slechter kunnen zijn dan Disney nu doet voorkomen. Een bekende DisTwitteraar komt met een draadje waar hij de schade aan de attractie bespreekt en wat er allemaal nog moet gebeuren voordat de attractie weer open kan. Hij geeft wel aan dat Disney er alles aan doet om de attractie in het begin van 2022 weer te laten draaien.
 • Nieuwe foto’s van de ‘voortgang’ bij TRON Lightcycle Run en de Walt Disney World Railroad in het Magic Kingdom. We zien onder andere dat het pad waar de trein straks onder de achtbaan door moet rijden steeds verder vordert, maar het lijkt nog steeds niet erg op te schieten in Tomorrowland. Opmerking van de hoofdredactie hierbij: #verticaalgaan is een hogere kunstvorm… dat moet je tijd geven 😉
 • Het Lightning Lane-systeem bij Rise of the Resistance in Disney’s Hollywood Studios lijkt een succes te zijn: tijdens de afgelopen week was de betaalde Fastpass voor de attractie vaak al uitverkocht voordat het park open ging. Dit betekent dat hotelgasten, die vanaf 7:00 de mogelijkheid krijgen om zo’n Individual Lightning Lane-ticket te kopen, alle plaatsen van die dag dan al hebben gereserveerd. Als ‘gewone’ gast zit er dan niets anders op dan aan te sluiten in de wachtrij voor de populaire attractie.
 • Gisteren was de verjaardag van Mickey Mouse, die het levenslicht zag in Steamboat Willie in 1928. Wist je dat er een unieke Hidden Mickey te zien is in het Magic Kingdom die alleen zichtbaar wordt op de verjaardag van de muis?
 • Bob Chapek heeft recent het Star Wars: Galactic Starcruiser hotel bezocht waar de ervaring momenteel getest wordt zodat deze bij de opening in maart perfect is. Chapek gaf aan dat het niveau van immersie van dit hotel mogelijk ook ingevoerd gaat worden bij toekomstige hotels.
 • Over Bob Chapek gesproken. Hij heeft gezegd dat hij graag bij het Destination D23 evenement aanwezig had willen zijn, maar dat dit door zijn drukke baan als CEO van The Walt Disney Company niet gaat lukken.

Bioscoop en Disney+

 • Vanaf 24 november is de National Geographic documentaire Becoming Cousteau te zien op Disney+. De documentaire gaat over de legendarische Jacques Cousteau. Bekijk de trailer hier:
 • Volgens Production Weekly zullen de opnames van tenminste drie Star Wars series van start gaan in 2022. Het gaat dan om Ahsoka (maart), The Acolyte (mei) en een nieuw seizoen van Andor (geen specifieke datum bekend).

Overig nieuws

 • Dark Horse Comics gaat vanaf 2022 opnieuw strips uitbrengen van Star Wars. De uitgever deed dat al van 1991 tot en met 2014. Sinds 2015 is Marvel de uitgever van Star Wars strips. Nu zullen beide uitgevers dat gaan doen.
 • Tijdens de Macy’s Thanksgiving Day Parade zal er dit jaar een float zijn van de Disney Wish, het nieuwe schip van de Disney Cruise Line. In onderstaande video zien we de float al en wordt er meer over verteld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.