Een sneak preview van de kamers in het Pixar Place Hotel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 4 december 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney Parks heeft een filmpje online gezet waarin we een sneak preview krijgen van de kamers in het Pixar Place Hotel (voorheen Disney’s Paradise Pier Hotel) in het Disneyland Resort. Art director Kirstin Makela van Walt Disney Imagineering geeft een rondleiding.
 • Cast Members patrouilleren op de bovenste verdieping van de parkeergarage in Disneyland Resort. Deze extra beveiliging is toegevoegd nadat vorige maand daar iemand zelfmoord pleegde. Dat was de derde keer in een jaar.
 • Een jaarlijkse traditie heeft weer plaats genomen in Disneyland in Anaheim: de Candlelight Processional. Ken Potrock, de president van het Disneyland Resort, staat er even bij stil op social media. Dit jaar was Brie Larson de verteller.
 • Meer dan 1000 nabestaanden van mannen en vrouwen die gestorven zijn in militaire dienst, zijn op vakantie gegaan in Walt Disney World. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking van de Gary Sinise Foundation en American Airlines.
 • Volgens de lokale nieuwssite Montevrain Info zal Brasserie Rosalie in Disney Village op 8 december de deuren openen voor bezoekers. De bewegende lampen worden al uitgebreid getest:

Bioscoop en Disney+

 • Van Doctor Who zijn ook deze week behind-the-scenes video’s verschenen. Een rondleiding door de nieuwe TARDIS met David Tennant en een blik achter de schermen tijdens de opnames. Hierbij ook aandacht voor acteur Bernard Cribbins. Dit was de laatste keer dat hij te zien was als Wilfred Mott. De acteur overleed vorig jaar. Daarnaast is er ook een vooruitblik naar de volgende aflevering.
 • Ondanks geruchten lijkt het er op dat we Robert Downey Jr. niet terug gaan zien als Tony Stark in de MCU. Dat zegt Marvel president Kevin Feige namelijk in een Vanity Fair artikel over de Iron Man acteur.
 • Star Wars fans die enorm uitkijken naar de serie Skeleton Crew moeten mogelijk nog lang wachten. Volgens verschillende bronnen zou de serie pas rond de feestdagen van 2024 te zien zijn op Disney+. Dat zou ook betekenen dat de The Acolyte de volgende live-action Star Wars gaat zijn.
 • Sinds de aankondiging van het derde en tevens laatste seizoen tijdens Star Wars Celebration is het stil rondom de animatieserie The Bad Batch. Maar hoofdschrijver en executive producer Jennifer Corbett heeft op X laten weten dat de laatste sound mix sessie inmiddels achter de rug is.
 • Takashi Yamazaki, regisseur van de film Godzilla Minus One (nu in de bioscoop), heeft aangegeven dat hij graag een Star Wars wil regisseren. Het kijken van Star Wars inspireerde hem om filmmaker te worden.
 • Ter promotie van de Disney+ release van Indiana Jones and the Dial of Destiny (in Nederland vanaf 15 december te streamen) is er een featurette verschenen. Hierin komen onder anderen regisseur James Mangold en hoofdrolspeler Harrison Ford aan het woord.

Overig nieuws

 • Er komt een bijzondere mijlpaal aan voor Marvel comics. In maart verschijnt namelijk Miles Morales: Spider-Man #300 en dat wordt gevierd. Dit 300ste nummer zal namelijk “giant-sized” zijn.
 • LEGO heeft twee nieuwe Star Wars sets onthuld. Deze zijn allebei gebaseerd op animatieseries, namelijk The Clone Wars en Young Jedi Adventures. Vanaf 1 januari zijn ze verkrijgbaar.
 • Ze is hem deze keer niet vergeten! Afgelopen vrijdag kreeg Home Alone-ster Macaulay Culkin een ster op de Hollywood Walk of Fame. Catherine O’Hara, die zijn moeder speelde, was daarbij aanwezig om een speech te geven.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.