Droneshow Disney Dreams That Soar komt naar Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 22 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Er komt een nieuwe, tijdelijke show met drones naar Walt Disney World. Van 24 mei tot en met 2 september is Disney Dreams That Soar te zien boven Disney Springs.
 • Walt Disney World heeft de officiële voltooiing aangekondigd van de transformatie van EPCOT met de opening van het nieuwe CommuniCore Plaza en CommuniCore Hall. Om het vernieuwde land volledig te bezoeken moet je wachten tot 10 juni, wanneer het weer definitief open gaat.
 • Op het nieuwe CommuniCore Plaza podium zal een sing-along show te zien zijn gebaseerd op Encanto. De show is te zien tussen openingsdag (10 juni) en 6 september, waarna er waarschijnlijk een Halloween show zal komen.
 • Disney’s Animal Kingdom gaat de dertigste verjaardag van The Lion King vieren. Dat doen ze met een meet & greet met Timon en Rafiki. Ook zal er (weer) nieuw gethematiseerd eten en merchandise zijn.
 • Om de release van Inside Out 2 te vieren, kunnen gasten die Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World een aantal nieuwe ervaringen bezoeken gebaseerd op de film. Zo is er bijvoorbeeld een meet & greet met Joy op Pixar Plaza en is er nieuwe merchandise in de Beverly Sunset Boutique.
 • Ter gelegenheid van Star Wars Day zullen Disneyland Park en Disney’s Hollywood Studios een Salvaged Stormtrooper Helmet Bucket verkopen. Deze kan gevuld worden met popcorn, frietjes of Galma Garlic Puffs, afhankelijk van de locatie. Ook zal vanaf dan speciale Darth Maul merchandise in de shops beschikbaar zijn vanwege het 25-jarig bestaan van Star Wars Episode I – The Phantom Menace.
 • Vanavond zal Disneyland Paris weer een Pass Annuel (of Disneyland Pass) avond organiseren met ‘Treasure Night’ als naam en met de vier landen (Fantasyland, Discoveryland, Frontierland en Adventureland) als centraal thema. Er zijn volgens Disney maximaal 7500 mensen welkom.
 • Op 12 april zal Disneyland Paris de media, fans en Cast Members nieuwe informatie vertellen over de lopende projecten. Ook komt er een blik op de creatie van Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland en komt er een afscheidsfeest van de huidige versie van Studio 1.
 • Voor de verzamelaars van de sleutels die te verzamelen zijn in Disneyland Paris: een nieuwe versie met Avengers Assemble: Flight Force als thema is vanaf 29 maart verkrijgbaar in Mission Equipment, Lineberty Web opent twee dagen eerder om 18.00 uur.

Bioscoop en Disney+

 • Het was al bekend dat The Phantom Menace terugkeert naar de bioscoop vanwege het vijfentwintigjarig bestaan van de film, maar nu heeft Lucasfilm ook aangekondigd dat de complete Skywalker Saga naar de bioscoop komt als marathon. En extra leuk nieuws: Ook in Nederland en België. De verkoop van de marathon start op 29 maart. The Phantom Menace is ook apart te bezoeken. Daarbij ook een preview van de Disney+ serie The Acolyte te zien.
 • Ana Ortiz is toegetreden tot de cast van het tweede seizoen van de Disney+ serie Goosebumps. Ortiz is onder andere bekend van Ugly Betty en Love, Victor. Eerder werd al bekend dat ook David Schwimmer (Friends) tot de cast is toegetreden.
 • FX heeft de officiële trailer en key art voor The Veil uitgebracht. Elisabeth Moss speelt de hoofdrol. De serie is geschreven door Steven Knight (Peaky Blinders, FX’s Taboo).
 • Een korte film van Sony Pictures Animation die zich afspeelt in de wereld van Spider-Man: Across the Spider-Verse, zal later deze maand op hun officiële YouTube-kanaal verschijnen.
 • Het logo van Disney+ heeft een verandering ondergaan. Na een update is het diepe blauw verdwenen en heeft plaats gemaakt voor meer groen. Er wordt gespeculeerd dat dit gedaan is vanwege de toevoeging van Hulu. Overigens is het vernieuwde logo ook in Nederland doorgevoerd.

Overig nieuws

 • Ex-CEO van Disney Bob Chapek is voor het eerst sinds zijn ontslag weer op nationale televisie verschenen. Hij maakt onderdeel uit van een CNBC documentaire over de toekomst van sportnetwerk ESPN.
 • Volgend jaar komt Star Wars Celebration naar Japan van 18 tot en met 20 april 2025. Het key art is onthuld en de kaartverkoop is aangekondigd. Voor ons is dat op 3 april om 2 uur ‘s nachts. Deze tijd is gekozen zodat ze in de Verenigde Staten en Japan wel op een normaal tijdstip kunnen bestellen. Pech voor Europa dus!
 • Het Empire State Building krijgt een dynamische lichtshow als onderdeel van de March to May the 4th-campagne. Een samenwerking met Disney Consumer Products en Lucasfilm. Hayden Christensen was aanwezig bij de lancering hiervan.
 • Dianne Crittenden is op 82-jarige leeftijd overleden. Zij was de casting director van de eerste Star Wars film. Ze werkte ook mee aan Pretty Woman en Spider-Man 2.
 • De laatste tijd zien we vooral veel steunbetuigingen aan CEO Bob Iger, maar Institutional Shareholder Services (ISS) spreekt vandaag juist haar steun uit aan Nelson Peltz. Daarbij kwam op Restore The Magic – het platform van Peltz – ook een steunbetuiging van verschillende CEO’s van bedrijven die niet bij Disney in de board zitten, hoogstwaarschijnlijk om vertrouwen uit te stralen. Onder hen is ook Jean-François van Boxmeer, ex-CEO van Heineken.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.