Dreamers Point open voor dromers, wachtend op volle zomers

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit wordt ‘a daily to remember’, lees nu het nieuws van dinsdag 5 december.

Nieuws uit de parken

 • Dreamers Point in EPCOT gaat op de verjaardag van Walt en de Sint open, en Disney heeft je daar ditmaal een keer niets te verkopen. Je kunt wel op de foto met Walt zittend op een bankje, een standbeeld weliswaar. En zeg je nu: “nee, dank je?” Dan kun je ook in World Celebration Gardens kijken, daar zal de bloemenpracht vanaf 5 december ook in vol ornaat prijken.
 • Vanaf vandaag ook in EPCOT te zien: Luminous the Symphony of Us. Disney plaatste een behind-the-scenes filmpje, kijken dus!
 • Een aardbeving van 3.5 op de schaal van Richter in Disneyland: dan is er wel iets aan de hand. Alle attracties moesten dicht en krijgen pas na de nodige safety checks groen licht.
 • De mensen die in Disneyland het vuurwerk vanuit Galaxy’s Edge hebben bekeken, kunnen er absoluut over mee spreken. Disney gaat nu ook mee in de schoonheid: tussen 5 april en 2 juni, tijdens Seasons of the Force, kun je vuurwerk kijken met muziek en extra lichtsnelheid.
 • Voor de sterrenreizigers naar een melkweg hier ver, ver vandaan geeft Disneyland in 2024 ruim baan: vanaf het Seasons of the Force van volgend jaar zijn de nieuwe scènes in Star Tours te beleven en dus helemaal klaar.
 • Naast Seasons of the Force viert ook Pixar volgend jaar feest: tussen 24 april en 4 augustus zien we tijdens Pixar Fest de karakters van die studio het allermeest.
 • Bij de terugkeer van Fantasmic! op 24 mei keert er een iconische scène terug vinden wij. Het gaat namelijk om de scène met Peter Pan. Die doet zijn opvolger (sinds 2017) Pirates of the Caribbean nu in de ban.

Bioscoop en Disney+

 • Via Disney+ in het Verenigd Koninkrijk kwam ons iets ter oren dat ons kijkgedrag het komend jaar zeker zal verstoren. Disney+ is namelijk nog lang niet klaar met Originals maken, zeker nu de schrijvers en acteurs wel klaar zijn met staken. Van Star Wars kunnen we naar The Acolyte en Skeleton Crew kijken en Marvel komt het Disney+ aanbod met Agatha: Darkhold Diaries, Echo en X-Men ’97 verrijken. Verder zijn o.a. Futurama, The Bear en Monsters at Work terug met een nieuw seizoen waar we ongetwijfeld weer evenveel van genieten als toen.
 • Dat Indiana Jones and the Dial of Destiny op 15 december te streamen is, was al bekend. Maar nu worden we op die dag ook met de documentaire Timeless Heroes: Indiana Jones & Harrison Ford verwend.
 • Na American Horror Story: Delicate heeft Kim Kardashian de smaak te pakken. Ze gaat spelen in een nieuwe serie van Ryan Murphy en 20th Television, een van Disney’s televisietakken.
 • De productie van Deadpool 3 staat bol van de geruchten, maar wat de film in ieder geval doet: het tonen van de personages Toad en Sabertooth.
 • Iets dat Marvel-fans blij maakt en zeker niet boos: Mark Ruffalo en Robert Downey jr. namen plaats in twee stoelen om te praten over Marvel en hun rol als de Science Bros.

Overig nieuws

 • Leuk nieuws voor de Muppets fans die ook van gamen houden: Gonzo deelt ook een beeldje uit, bij voorkeur een gouden. Onder de nominaties van Players’ Voice zit ook Marvel’s Spider-Man 2, en dan zeggen wij als fans van de game: hoezee, hoezee!
 • The Walt Disney Company doet het goed qua LGBTQIA+ gelijkheid op de werkvloer. Disney ontving daarvoor de Equity 100 Award voor de vijftiende keer op rij en dat is natuurlijk best stoer.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.